KalPa notkahti päätöserässä

JYP juhli päätöserässä kolmesti.
Kuva © Teemu Soini
KalPan ja JYPin lauantai-illan kamppailu heijasteli joukkueiden viime aikojen vaisuja otteita. Ottelun viihdearvo jäi matalaksi, eikä maaleilla herkuteltu. Vierailijat kirivät voittoon viimeisen kaksikymppisen aikana.

Lauantai-illan tiivistelmässä voi pyörittää numeroa kolme, sillä JYPin kolmannen erän kolme maalia veivät kolme pistettä vierailijoiden matkaan. Samalla hurrikaanipaidat katkaisivat kolmen ottelun tappioputkensa.

− Kolmanteen erään kun lähdet maalin tappiolla ja pystyt nousemaan voittoon, niin se on iso juttu. Olen äärimmäisen tyytyväinen, vaikka ei meidän peli kauneinta ja parasta JYPiä ole, linjasi vierailijoiden päävalmentaja Marko Virtanen.

KalPan vuosi 2014 on alkanut kahdella tappiopelillä. Parannus eiliseen Ilves-peliin oli selkeä, mutta yhtä kaikki, tulos jäi laihaksi.

− En voi joukkuetta hirveästi moittia. Tultiin aamuyöllä takaisin Kuopioon ja tiedettiin, minkälainen työmäärä joudutaan taas tekemään. Hattua täytyy nostaa jokaiselle miehelle, mutta tänään työ ei vaan riittänyt. Euroopan paras seurajoukkue tuli rinnalle ja ohi, ruoti peliä puolestaan KalPan pääkäskijä Jari Laukkanen.

Ainoa ylivoimamaali ratkaisi

Ottelua voisi kuvailla myös hukattujen ylivoimien kokoelmaksi. Molemmilla oli omat mahdollisuutensa jopa kahden miehen ylivoimalla, mutta kiekkoa ei saatu millään maaliin. Pelkästään toimivien alivoimien piikkiin tätä ei voida laittaa, sillä molempien joukkueiden ylivoimat olivat varsin mielikuvituksettomia.

KalPa pääsi yrittämään ylivoimalla kuusi kertaa, JYP viidesti. Kahdessa ensimmäisessä erässä JYPin ylivoima tuotti laadukkaita paikkoja enemmän KalPalle kuin vierailijoille. Janne Kolehmaisella oli kaksikin tilaisuutta alivoimamaalin tekoon, mutta Tuomas Tarkki oli hereillä.

Toisen erän loppuun Tarkki kuitenkin nukahti hetkeksi, kun Kolehmaisen pienestä kulmasta maalille heitetty kiekko lirahti varusteiden kautta sisään. JYPin päätöserän tasoitusosumassa oli myös samanmoisia onnenvivahteita, kun Ossi Louhivaaran rystyheitto kimpoili Jeff Fossin kautta verkon perille.

JYP kaivoi luokattomien pakkopelien jatkoksi päätöserän ainoasta ylivoimasta tärkeän onnistumisen. Eric Perrinin komea laukaus b-pisteen kaarelta jäi lopulta ottelun voittomaaliksi. Loppulukemat 1-3 viimeisteli Jani Tuppurainen ylivoimahyökkäyksen päätteeksi vain pari minuuttia ennen peliajan päättymistä.

Kotijoukkueen maalilla pitkästä aikaa torjuneen Henri Kiviahon piikkiin ei JYP-osumia voi laittaa. Hieman uneliaasti otteluun tullut kotijoukkue voi kiittää pitkälti Kiviahoa, että JYP ei onnistunut alkurynnistyksessä maalinteossa.

− Ensimmäisessä erässä näki, että joukkue on oikeasti asialla tänään. Me menemme suht raskaita aikoja tällä hetkellä, mutta pisteet ovat tärkeitä.  Tämä oli tyypillinen KalPa−JYP-peli. Tiukkaa vääntöä jossa kaverillakin oli omat paikkansa, Virtanen muotoili.

Valmentajat olivat ottelun kulusta pitkälti samoilla linjoilla.

− Lopputulosta lukuun ottamatta olen tyytyväinen. Ensimmäisellä kympillä JYP oli vahva ja siinä Kiviaholla tuli isoja torjuntoja. Sen jälkeen seuraavat 50 minuuttia oli tasaista peliä ja paikkoja puolin ja toisin. Yhtä hyvin tämän olisi voinut kotijoukkue voittaa, mutta lopputulosta pitää kuitenkin kunnioittaa, päätti Laukkanen.

KalPan matka jatkuu jälleen perjantaina Tampereelle, jossa vastaan asettuu Tappara. JYP pelaa myös perjantaina tamperelaisia vastaan, kun se kohtaa kotiluolassaan Ilveksen.