Viinanen tietää palautumisen merkityksen

LIIGA / Artikkeli
Oulun Kärpät tahkosi Blues-sarjan toisen kohtaamisen kolmella sentterillä, kun Pekka Saarenheimo joutui jäämään sivuun jo alkulämmittelyssä sairastumisen vuoksi. Yksi työn sankareista oli Mika Viinanen, joka viimeisteli joukkueensa avausmaalin.

Mika Viinasen normaali pelipaikka on tällä hetkellä tshekkiduo Pavel Rosan ja Lukas Kasparin välissä, mutta torstaina mies joutui urakkahommiin. Kärpät pelasi koko ottelun kolmella sentterillä. Pelin lopussa oululaisjoukkue tahkosi täysin vitjoin kolmella kentällä.

- Me sentterit pelasimme enemmän taustalla, emme kuluttaneet energiaa kärkikarvaajina. Ihan selvät kuviot meillä oli, ei haitannut peliä, Viinanen kertoi.
Yli 100 minuuttia kestäneessä ottelussa pelaajien fysiikka oli kovilla. Viinasen mukaan energia ei kuitenkaan loppunut kesken.

Seuraava peli on edessä todella pian, kun kiekko tippuu Espoossa jäähän perjantaina kello 18.30. Hyvä palautuminen onkin avainasemassa ratkaisevaan koitokseen lähdettäeässä.

- Pelasimme simppeliä peliä, emmekä kuluttaneet turhaan energiaa. Erätauoilla sitten kunnon tankkauksia aina, sentteri totesi.

- Palautus on tosi iso juttu nyt. Hyvä loppuverryttely ja sitten kunnon tankkaus.

Karvas tappio pitkän iltarupeaman jälkeen sai kärppäpelaajien päät painuksiin, mutta Viinasen mukaan sillä ei ole väliä, miten tappio tulee.

- Tappio kuin tappio, ei sillä niin väliä miten häviää. Olisihan se ollut kiva voittaa. Ratkaistaan sitten huomenna, sellaista tämä pudotuspelikiekko on, mies totesi.

Kärpät hallitsi torstain kamppailun alkua mielin määrin ja vierasjoukkue Blues vaikutti varsin aseettomalta. Pelin edetessä espoolaiset ottivat kuitenkin peliä haltuunsa.

- Ensimmäisessä erässä pelasimme hyvin, mutta toisessa olimme tosi huonoja. Päästimme kaverin turhaan mukaan, vaikka 1-0-tilanteessa oli jo paikka naksauttaa peli selväksi. Meidän tasomme tippui: peruuttelimme liikaa emmekä menneet kiekkoihin nälkäisesti. Kaveri lisäsi sitten painetta meidän päähämme ja teki pari maalia. Kolmannessa erässä Blues puolusti sitkeästi ja me yritimme luoda sitä yhtä paikkaa, josta saimmekin maalin, Viinanen kertasi.

Kärpät lähti pitkän ottelun jälkeen nukkumaan kotiinsa, kun taas Blues sukelsi hotellin valkoisten lakanoiden väliin. Molemmilla joukkueilla on perjantaina edessään lento Espooseen, mutta yö tutussa ympäristössä ei ainakaan haitannut keskushyökkääjää.

- Voihan se yksi asia ratkaisun takana olla, että me saamme olla kotona ja kaverit ovat hotellissa. Tästä mennään kotiin huilaamaan mamin viereen ja saadaan energiavarastot täyteen, Viinanen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle