HIFK:n Heidi Holmberg kiskaisi pääsarjauransa avausmaalin − "Meillä on sallittua, että pakkikin lähtee hyökkäämään"

Auroraliiga / Haastattelu
Heidi Holmberg iski lauantaina ensimmäisen pääsarjamaalinsa.
Hallitseva suomenmestari, rajun nuorentumisen kokenut HIFK kampesi ronskisti vajaalla kokoonpanolla lauantaina pelanneen KalPan nurin Auroraliigassa. Nuori puolustaja Heidi Holmberg värkkäsi ensimmäisen maalinsa pääsarjatasolla komean nousun päätteeksi.

HIFK:n 18-vuotias puolustaja Heidi Holmberg viimeisteli lauantaina KalPan verkkoon uransa ensimmäisen pääsarjaosuman yhdennessätoista pääsarjaottelussaan. Tämän kauden osalta kamppailu oli Stadin Gimmoille ja Holmbergille runkosarjan kolmas. Helsinkiläiset voittivat pelin 3−1. Holmbergin osuma oli tekojärjestyksessä toinen.

− Tietysti maalista jäi hyvä fiilis! Meillä on sallittua, että pakkikin lähtee hyökkäämään. Olen pelannut aiemmin monta kautta hyökkääjänä, joten tuollainen ratkaisu tuli selkärangasta, Holmberg kertasi osumaa, joka syntyi vahvan maalilleajon seurauksena. Syötön maaliin tarjoili hyökkääjä Emmi Juusela.

Alle 18-vuotiaiden MM-kisoissakin Suomea edustaneen Holmbergin maalin voi katsoa upotetusta Auroraliigan Instagram-päivityksestä klikkaamalla. HIFK-puolustajan osuma on videon alussa.


Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Auroraliiga (@auroraliiga.fi) jakama julkaisu

HIFK runnoi jo avauskaksikymppisen aikana kiekon kolmesti ohi kuopiolaisten maalivahti Aino Laitisen. Sen jälkeen tahti rauhoittui.

− Oli ihan hyvä peli. Ensimmäinen erä varsinkin oli hyvä meiltä, mutta toisessa erässä annoimme (KalPalle) saumaa ja teimme pelin itsellemme vähän vaikeaksi. Hyvä kokonaisuus, mutta huomiseksi pitää kyllä parantaa, Holmberg tiesi kertoa tuoreeltaan.

Koko joukkueen leveydeltä

HIFK matkaa sunnuntaiksi Kuortaneen vieraaksi. Tuleva emäntäjoukkue huilasi lauantain kierroksella, sillä se pelasi perjantaina juuri helsinkiläisten kohtaamaa KalPaa vastaan.

Vain 13 kenttäpelaajalla lauantaina operoinut KalPa pysyi HIFK-pelurin mukaan kiitettävällä tavalla tempossa mukana.

− Yritimme vain pitää kovaa vauhtia yllä ja saada hyötyä siitä, että meillä on neljä hyvää kentällistä. Vastustaja alkoi varmaan vähän hyytymään, kun heillä oli niin vähän pelaajia.

Täksi kaudeksi paljon kokemusta ja taitoa menettänyt HIFK on joutunut luomaan nahkansa tietyllä tavalla uudelleen. Laaja, vaikkakin toistaiseksi tuntematon ja kokematon materiaali helpottaa hallitsevan mestarin arkea.

− Juurikin se, että pystymme pelaamaan neljällä ketjulla, ja meillä on nuori, luisteluvoimainen ja nopea joukkue, Holmberg tuumi.

» Lähetä palautetta toimitukselle