Ilves-veskari Neea Pohjamo lähetti TPS:n maaleitta illanistujaisiin − "Kivaa, yhteistä tekemistä joukkueen kanssa"

Auroraliiga / Haastattelu
TPS ei onnistunut ohittamaan Ilveksen Neea Pohjamoa.
Kuva © Timo Savela
Maaleitta jääneelle TPS:lle joukkueen yhteinen illanvietto osuu hyvään saumaan, konkari Maija Koski tuumi. Tupsukorvien maalivahti Neea Pohjamo antoi vastustajalle tiimiytymisen aihetta.

Ilves päihitti lauantain Auroraliigan kierroksella TPS:n kotonaan maalein 4−0. Tupsukorvien tolppien välissä kaikki 22 häntä kohti tullutta kutia koppasi Neea Pohjamo, joka piti veräjänsä putipuhtaana ensimmäisen kerran Ilveksssä pääsarjaurallaan.

− Nollapeli ei ole mikään itsestäänselvyys! Kuortaneella torjuin aikoinaan muutaman, mutta Ilveksessä tämä taisi olla ensimmäinen pääsarjassa, Tampereelle vuonna 2021 tullut 22-vuotias Pohjamo pohti.

Neea Pohjamo nollasi TPS:n.
Kuva © Timo Savela

Pohjamo on nyt pelannut alkukaudella viisi ottelua torjuntaprosentilla 91,7 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 1,80. Luvut ovat hänen uransakin mittakaavassa mainiota luettavaa.

− Vastuu tuntuu hyvältä, mutta olen lähtenyt jokaiseen peliin sillä asenteella, että teen parhaani. Tiedän, mihin itse pystyn, joten on helppoa lähteä pelaamaan. Pelien myötä olen saanut tuntumaa liigavauhtiin, vähälle vastuulle viime kausilla jäänyt torjuja sanaili.

Tiedän, mihin itse pystyn, joten on helppoa lähteä pelaamaan

Pohjamo uumoili, että hän, Melisa Mörönen ja kenties nuori Eerika Kujalakin kilpailevat torjuntavuoroista ja päätökset pelaavasta veskarista tekee valmennus.

Ilveksen auroraliigaotteluissa nousevat usein esiin joukkueen hyökkääjätähdet, kuten Emma Ekoluoma, Matilda Nilsson, Julia Kuusisto tai vaikkapa Noora Mylläri. Maalivahti Pohjamo jakaa kiitosta myös joukkueen puolustusosastolle.

− Voittaminen vaatii hyvän puolustuksen. Olemme pystyneet parantaneet sitä joka pelissä ja pakka pysyy koko ajan paremmin kasassa. Kun saamme keskustan pidettyä tukossa, on helppo ottaa suoria vetoja kiinni eikä irtokiekkoja tule niin paljon. Se helpottaa, ja tänään oli aika hyvä esimerkki tällaisesta pelistä.

Tupsukorvat saivat lauantain TPS-otteluun takalinjoilleen tärkeän palasen, kun kapteeni Jenna Lehtiniemi pelasi kauden avauskamppailunsa.

− Hänen mukaantulonsa näkyi kokemuksena ja varmuutena. Hän on iso auktoriteetti joukkueelle, Pohjamo kiitteli.

Peleistä vapaa sunnuntai hyötykäyttöön

TPS hakkasi päätään hyvin torjuneeseen Pohjamoon läpi ottelun. Turkulaisten Jade Mäkivaaran, Eevi Ilvosen ja Maija Kosken muodostama ykkösketju loi eniten uhkaa kotijoukkueen kenttäpäätyyn. Laitahyökkääjä Koski pohti omaa tuloksettomuuttaan värikkäästi.

− En todella tiedä. Paikkoja oli, mutta ratkaisuhetkellä lähti huono veto. Maila pyörähti käsissä ja ripuli meni ohi maalin. Ottaa päähän. Paikkoja oli, mutta viimeistely täytyy saada kuntoon. Lauomme suoraan syötöstä treeneissä koko ensi viikon, konkari heitti.

Maila pyörähti käsissä ja ripuli meni ohi maalin

Koko kolmikko koostuu melko tuoreista TPS-nimistä. He ovat löytäneet toimivat askelmerkit mustavalkopaidoissa nopeasti.

− On huippua, tykkään tosi paljon pelata siinä! Tietysti nautin pelata kenen tahansa kanssa, mutta tuossa löytyy yhteinen sävel ja sen lisäksi yhteinen huumorintaju ja juttujen taso. Kaikilla on myös samanlaiset tavoitteet pelissä. Ensimmäinen erä oli tänään tosi hyvännäköistä, mutta toinen oli varsinkin hirveää sählinkiä, Koski analysoi.

Koski toteaa, että ketjun jokainen lenkki osaa ja haluaa tehdä maaleja. Kaikki kolme pystyvät myös petaamaan kaverille paikkoja, eivätkä pasmat sekoa myöskään omalla alueella. Tarpeen tullen ketjukaveria myös autetaan ja paikataan.

Maalit jäivät Koskelta ja kumppaneilta tekemättä.
Kuva © Timo Savela

Auroraliigassa on yhdeksän joukkuetta, joten neljän ottelun täydellä kierroksella yksi porukka huilaa. Sunnuntaina se on TPS. Turkulaisryhmällä on lauantaina luvassa kauan odotettu yhteinen illanvietto.

− Meillä on ehkä jotain kivaa kehitteillä illaksi. Olemme joutuneet siirtämään sitä tuolta aiemmalta syksyltä. Kivaa, yhteistä tekemistä joukkueen kanssa! Se tulee tarpeeseen, Koski virnisti ja poistui kohti kotiin vievää linja-autoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle