Johtaja Henni Laaksonen uskoo Auroraliigaan: "Tulossa on kaikkien aikojen kauden avaus"

Auroraliiga / Haastattelu
Avausturnaus pelataan pääosin Gatorade Centerissä.
Kuva © Timo Savela
Auroraliigan kauden avaustapahtuma pelataan viikonloppuna Turussa. Sarjan johtaja Henni Laaksonen odottaa paljon niin turnaukselta kuin koko kaudelta.

Auroraliigaksi muuttuneessa naisten pääsarjassa on totuttu aloittamaan kausi turnauksella, jossa kaikki joukkueet ovat paikalla. Vuonna 2015 alkanut perinne on vienyt avaustapahtuman kolmesti Hämeenlinnaan, kerran Tampereelle, Ouluun, Kuopioon ja Espooseen. Koronavuosina 2020-21 erityistä avaustapahtumaa ei ollut.

− Totta kai on isot odotukset avajaistapahtumaa kohtaan. Olemme tehneet TPS:n kanssa erinomaista yhteistyötä järjestelyjen osalta. Meillä on iso vapaaehtoisten armeija tekemässä työtä, Auroraliigan johtaja Henni Laaksonen toteaa.

Meillä on iso vapaaehtoisten armeija tekemässä työtä

Turnauksessa nähtävän yhdeksän ottelun lisäksi mukana on myös tiedossa viihdettä tapahtuman ympärillä.

− Meillä on hieno esiintyjäkattaus, ja lippukauppa käy kuumana. On tulossa kaikkien aikojen kauden avaus, Laaksonen odottaa.

Turnauksen yhdeksästä ottelusta kahdeksan pelataan Gatorade Centerissä, eli peleissä ollaan huomattavasti hienommissa puitteissa kuin yleensä naisten peleissä.

− Se on todella tärkeää. Olemme tosissamme sarjan kehityksen kanssa, ja halutaan näyttää sillä, että tämä on seuraamisen arvoinen liiga. Tiedämme, ettemme varmastikaan hallia loppuun myy, mutta jos paikalle saadaan Turun kovimmat kiekkofanit, se on kova juttu, Laaksonen näkee.

Sen lisäksi, että avausturnaus tulee olemaan hieno, Laaksonen uskoo myös sarjan kehittyvän kokonaisvaltaisemmin. Vuosi sitten johtajana aloittaneella Laaksosella on näkemys siitä, mitä viime kausi opetti ja mitä tehdään jatkossa.

− Viime kaudella pystyttiin viemään toimintaa eteenpäin sillä, kun keskityttiin siihen, millaisissa kanavissa ja millaisella äänellä halutaan näkyä. Sen kautta pystyttiin alkavalle kaudelle ottamaan isoja askeleita näkyvyyden kannalta.

Pelillisesti Laaksonen odottaa jännittävää kautta ja iloitsee samalla erityisesti ratkaisuotteluiden paremmasta näkyvyydestä.

− Uskon, että meillä on tulossa tasainen kausi. Lisäksi on hienoa, kun välieriä ja finaaleita nähdään televisiosta kuukauden otteluiden lisäksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle