Yhteneväinen pelitapa helpotti Aaro Chronsin debyyttiä miesten peleissä: "Helppo siirtyä seuraavalle tasolle"

CHL / Haastattelu
Aaro Chrons siirtyi täksi kaudeksi Lahteen.
Kuva © Kari Koski - kari.koski@jatkoaika.com

Debyytin miesten peleissä suorittanut Aaro Chrons kellotti rikkonaisessa ottelussa peliaikaa 12.29 ja keräsi tehotilastoon kahden maalin verran plussaa. Vastustaja ei ollut kaikkein perinteisin, kun Pelicans pelasi ranskalaista Rouen Dragonsia vastaan. 19-vuotias keskushyökkääjä näytti nauttineen pelistä kaukalossa.

– Ihan vauhdikas peli oli. Ensimmäinen miesten pelini, niin oli kiva päästä tuonne kamppailemaan. Teimme tänään paljon maaleja, olimme selvästi parempia.

Aivan puskista paikka kokoonpanoon ei tullut, vaikka varmistus tuli tiistai-iltana.

– Eilen illalla tuli varmistus, alkuviikon treenasin Liiga-joukkueen kanssa ja sanottiin, että ole valmis. Sitten tuli eilen illalla kokoonpano julki, silloin tiesin.

Chrons ei liiemmin jännittänyt näytönpaikkaa, vaan totesi tyynen rauhallisesti jännityksen olleen sopivalla tasolla.

Pelicans on pyrkinyt siihen, että Liiga-joukkueesta juniorijoukkueisiin saakka pelattaisiin pääpiirteittäin samanlaista peliä. Täksi kaudeksi Lahteen siirtynyt Chrons koki, että kyseisestä toimintamallista oli suuri apu keskiviikon koitokseen.

– On tosi helppoa, kyllä täällä linjataan sitä, että pystyttäisiin pelaamaan junioreista Liigaan asti aika samalla tyylillä. Se on helppo siirtyä sitten seuraavalle tasolle.

Chronsin pelaaminen näytti alusta asti hyvältä, eikä isompia hasseja sattunut. Nuori hyökkäjää tarjosi toisteisesti laadukkaasti sentterin roolin mukaisesti syöttöpaikkaa ja jakoi peliä edistäviä syöttöjä. Myös herran omien sanojen mukaan pelaaminen tuntui hyvältä.

– Nautin tuosta pelistä ja tuntui koko ajan siltä, että pystyi pelaamaan ja luistelemaan. Tietenkin kun miesten pelit ovat kovia kamppailupelejä, niin se on sellainen asia, mitä pitää pyrkiä parantamaan. Mutta muuten tuntui, että pärjää hyvin ja pystyy pelaamaan.

Jyväskylästä Lahteen

Viime kaudella Chrons keräsi JYPin U20-joukkueesa 25 ottelussa 32 pistettä. Täksi kaudeksi jyväskyläläinen siirtyi Pelicansin U20-joukkueeseen ja toistaiseksi kasassa on viisi pistettä seitsemään otteluun.

Lahteen siirtynyt Chrons näki Pelicansin organisaation itselleen parhaaksi paikaksi kehittyä.

– Koin, että nyt on hyvä vaihtaa maisemaa ja nähdä, minkälainen mahdollisuus täällä on. Täällä sai hyvän mahdollisuuden ja paikan näyttää.

Chrons pelasi kolmosketjussa joukkueen kapteenin Miika Roineen sekä Adam Barešin kanssa. Roine on niin ikään Jyväskylästä kotoisin, joten kaksikon välinen toiminta sujui moitteetta.

– Olemme molemmat Jyväskylästä kotoisin, niin sellainen kemia löytyy. Roine tuki koko ajan, neuvoi ja tsemppasi. Siinä on hyvä jätkä, kenen kanssa olla kopissa ja kenen kanssa pelata.

Chrons ei kiirehdi tavoitteiden kanssa, vaan pidemmän tähtäimen suunnitelma on selvällä ja realistisella tasolla.

– Tavoite on se, että pystyy hyppäämään noihin miesten peleihin ja vaikka ensi kaudella jo alkaa lunastaa pelipaikkaa. Siellä kamppailu- ja puolustuspelaamisessa kun pystyy olemaan vahva, niin se takaa sen, että pystyy pelaamaan miesten peleissäkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle