Karhu pääsi jälleen irti

LIIGA / Haastattelu
Niko Karhu pelasi torstaina kauden ensimmäisen liigaottelunsa.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
TPS hyvästeli torstai-iltana jo seitsemän pelin mittaiseksi venyneen tappioputkensa kaatamalla KalPan kotonaan lukemin 6-3. Vaikka voitto toki terää varmasti tekikin, niin yhdelle palloseuran pelureista ottelu tarkoitti myös paluuta liigajoukkueen kokoonpanoon pitkän tauon jälkeen. Viime kaudella liigassa 24 ottelua pelanneelle Niko Karhulle illan ottelu oli näet kauden ensimmäinen.

Viime kaudella liigarinkiin murtautunut Niko Karhu jäi monien mieleen miehekkäiden esitystensä seurauksena. Isokokoinen Karhu pelasi ennakkoluulottomasti eikä kuvia kumarrellut.

Tällä kaudella peliaikaa ei ole ennen torstaita siunaantunut. Nuori puolustaja on harjoitellut koko ajan liigajoukkueen mukana, mutta pelejä on kertynyt vyölle lähinnä A-junioreiden puolella.

Vaikka Karhu katsoikin KalPan avausmaalia aitiopaikalta, niin mies oli kuitenkin melko tyytyväinen kuluvan sesongin avausesiintymiseensä.

- Ei se välttämättä ihan omaa parasta pelaamistani ollut. Vaihtelevasti meni, että välillä meni ihan hyvin, mutta välillä taas oli hieman tottumista tuohon tiukempaan vauhtiin. Se on kuitenkin aika iso kynnys tulla suoraan A-junnujen pelistä liigaan, vaikka joukkueen mukana olen harjoitellutkin. Ei mikään huippusuoritus, mutta ihan ok, Karhu pohtii.

Se, että jatkuvatko pelit edustusjoukkueessa myös tauon jälkeen, on Karhulle vielä epäselvää, mutta päävalmentaja Kai Suikkanen ainakin kehui kookkaan pakin esitystä vuolaasti.

- Karhu pelasi niin kuin miehet. Nimensä mukaisesti, hän oli kuin karhu siellä puolustuspäässä. Hän oli meidän mukanamme jo European Trophyn peleissä, mutta silloin hän ei ihan vielä pysynyt tahdissa mukana. Hän on hakenut A-junnuista vauhtia, mutta nyt tuli kyllä uutena miehenä takaisin, Suikkanen kehuu.

TPS:n kausi on ollut jälleen vaikea, mutta Karhun mukaan hankala tilanne ei ole liiemmin päivittäisessä tekemisessä näkynyt.

- Omaan tekemiseen ollaan uskottu, eikä kukaan ole mitään paniikkinappulaa painanut. Useammassakin pelissä olemme olleet lähellä voittoa, mutta sitten on tullut tyhmiä jäähyjä ja niiden kautta pelit on hävitty, Karhu kertoo.

Turkulaisryhmä on sortunut aiemmissa otteluissaan siirtelemään kiekkoa vielä selkeissä tekopaikoissakin, mutta tänään otteissa oli riittävä annos suoraviivaisuutta. Se toi muassaan myös voiton avaimet.

- Tänään emme yrittäneet pelata liian vaikeasti niitä jätön-jätön-jättöjä, vaan kun pääsimme alueelle, niin lauomme hyvin ja saimme kiekkoa maalille. Sieltähän ne tilanteet tulevat.

Karhu ehti A-junioripelien lisäksi käydä myös lyhyellä lainavisiitilla Mestiksessä, kun KooKoo tarvitsi täydennystä takalinjoilleen. Tilaisuus tuli eteen nopeasti eikä Karhu epäröinyt tarttua siihen.

- Silloin tultiin aamujäiden jälkeen sanomaan, että samana päivänä olisi mahdollisuus päästä pelaamaan ja mukavaahan se oli lähteä. Onhan ne Mestis-pelit kuitenkin ihan eri tasoa kuin A-junnuissa. Sain myös pelata mukavasti tasakentin sekä alivoimaa sen päälle.

- Ylivoimaa en päässyt pelaamaan, kun se ei oikein kuulu vahvuuksiini. Tai ei ainakaan tähän asti ole kuulunut, Karhu heittää.

Karhun mielestä nuorille pelaajille lyhyetkin lainakeikat ovat aina hyväksi. Turussa liigan ja Mestiksen välistä yhteistyötä vain valitettavasti hankaloittaa vanha tuttu ongelma.

- Kouvolan keikka järjestyi helposti, kun siellä oli pakkeja poissa. Kyllähän tuollaisia keikkoja voisi tehdä enemmänkin, sillä saahan siitä ihan erilailla pelituntumaa. Mestiksen ja Liigan välillä olisi hyvä olla muutenkin enemmän liikettä, mutta täällä Turussa se on ollut viime aikoina vähän hankalaa, kun TPS ja TUTO ovat huonoissa väleissä. Mielestäni olisi tärkeää päästä edes silloin tällöin toisaalla pelaamaan, jos tie liigarinkiin on tukossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle