Liigan kovin lämäri?

LIIGA / Haastattelu
Halonen saa onnittelut avausmaalistaan Mikko Koskiselta.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
KalPa-puolustaja Antti Halonen tirvaisi kauden avausosumansa kovalla kudilla HPK:n verkkoon. Joukkueen sisäisten lähteiden mukaan kyseessä on kenties koko liigan kovin kuti. Halonen ei pilke silmäkulmassaan lähtenyt kiistämään asiaa kokonaan.

Elitserienin Timrå IK:sta täksi kaudeksi KalPaan siirtynyt Antti Halonen kiskaisi joukkueensa voittomaalin HPK:ta vastaan. Osuma oli peruspuolustajalle kauden ensimmäinen. Maali oli erityisen makea, sillä kajaanilaislähtöinen Halonen ei osunut viime kaudella Ruotsin kaukaloissa kertaakaan.

– Hyvään paikkaan tuli. Kiva onnistuminen. Kyllä se joskus on mukava maali tehdä. En oikein tiennyt, että miten olisi pitänyt tuulettaa. En ole hirveästi päässyt harjoittelemaan. Ehkä sitten joskus kun seuraavan kerran onnistuu, en jäätyisi niin pahasti tilanteessa, naureskeli Halonen.

Halosella oli maalissa tilaa ja aikaa iskeä kiekko reppuun. Puolustaja otti tyhjät pois ja pyyhkäisi kiekon lujaa alanurkkaan ohi HPK-vahti Mikko Tolvasen.

– Jasse (Ikonen) pelasi hyvin ”Jutille” (Jussi Timonen) viivaan. Huusin ja pyysin kiekkoa keskelle. Yhtäkkiä tilaa olikin reilusti ottaa jopa vähän kohti maalia. Ihan hyvä laukaushan tuo oli.

HPK on ollut yksi tämän kauden yllättäjäjoukkueista. Kuopiossa joukkue ei kuitenkaan ollut parhaimmillaan.

– Olimme niskan päällä koko ajan. Ensimmäinen erä hallittiin, eikä vastustaja tullut edes hirveästi päälle. Mielestäni pelasimme hyvin ja tasapainoisesti, Halonen totesi.

Tuomarilinja herätti keskustelua ottelun aikana ja sen jälkeen. Kerho pääsi kaventamaan kahden miehen ylivoimalla, kun Halonen komennettiin kevyeltä haiskahtaneelle pikkukakkoselle.

– Jäähyt kyllä olivat vähän köykäisiä. Niillähän ne pääsivät vielä peliin mukaan. Kävin sanomassa tuomareille pelin jälkeen, että muuten oli ihan hyvä linja siihen asti, mutta aika kovaan paikkaan tuli virhetuomio. Ei siinä tilanteessa ollut mitään. Sanoinkin tuomareille, että aika nätisti menitte filmiin, Halonen jyrähteli.

– Onneksi peli ei ratkennut siihen tilanteeseen.

Omaan panokseensa uudessa joukkueessa Halonen on ollut tyytyväinen. Rooli on sellainen kuin etukäteen oli kaavailtukin. Omat vahvuudet ovat hyvin Halosen käytössä.

– Nousujohteinen syksy. Alussa oli toki omat hankaluudet. Uusi maa, uusi liiga, uudet pelityylit. Meno on ollut tasaista.

Maalinedustan puhtaana pitävältä puolustajalta ei maaleja odoteta, mutta onko Halosella kenties jokin tähän iltaan asti piilossa pysynyt salaisuus?

– Onneksi minun tekemistä ei tarvitse arvioida maaleista! Vaikka en olisi tänäänkään onnistunut, ihan sama pelaaja olisin ollut. Ne ovat vaan plussaa jos sattuu osumaan, Halonen virnuili.

– Älä ole niin vaatimaton. Liigan kovin lämäri, KalPan maalivahti Mikko Koskinen kommentoi väliin.

– Kossu on hyvin antanut taustatukea maalien tekemiseen. Välillä on treeneissä päästänyt muutaman vedon. Ehkä nuo maalivahdit puhuvat totta, Halonen analysoi hymyissä suin.

» Lähetä palautetta toimitukselle