Työteliäs KalPa rallatteli voittoon

LIIGA / Raportti
Ei kahta kautta ilman maalia - Antti Halonen tuulettaa osumaansa.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
Kuopiossa KalPa nappasi vahvalla esityksellä kolme pistettä. Alkukauden loistavasti pelannut HPK oli alusta saakka potkun kotijoukkuetta perässä, eivätkä edes ylivoimatilanteet pelastaneet vierailijoita.

Joukkueiden lähtökohdat tiistain kamppailuun olivat hieman arvoitukselliset. Viime viikonlopun otteluista savolaiset saalistivat kolme pistettä, vaikka peliesitykset olivat luvalla sanoen heikkoja. Tappara puolestaan katkaisi perjantaina HPK:n yhdentoista ottelun pisteputken hakemalla pisteet Hämeenlinnasta.

Eikä HPK saanut uutta pisteputkea alulle vielä Kuopiossa. KalPa oli pelin jokaisella osa-alueella aavistuksen vierailijoita edellä ja otti ansaitut pisteet. Etenkin savolaisten hyökkäysten rakentelu ja monipuolisuus oli hämeenlinnalaisia parempaa.

KalPan ryhtiliike viime viikonlopun koitoksiin olikin huomattava. Joukkue oli selkeästi keskittynyt, joka näkyi varsinkin syöttötyöskentelyssä. Kotijoukkueen paremmuuden myönsi myös vieraiden päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

– Meidän peli ei hurraa-huutoja nostanut missään vaiheessa. Tultiin näennäisesti peliin mukaan ja lopputulos on täysin oikea. Tuomarit vielä antoivat myötätuulta meille tänään, Selin päivitteli omiensa vaisua esitystä.

Molemmat valmentajat myönsivätkin tuomarityöskentelyn suosineet vierasjoukkuetta. Sinällään vihelletyt jäähyt olivat oikeita, mutta varsinkin oranssipaidoilta jäi paljon myös viheltämättä.

– Tuomarilinja oli erikoinen. Jäähyt olivat 6-1 ennen ottelun lopun kahta kerho-jäähyä, vaikka me vietiin peliä mennen, tullen ja palatessa, KalPan Jari Laukkanen ihmetteli.

– Meiltä täysipainoinen ja ehjä kuusikymmenminuuttinen. Tiedettiin, että HPK on työnteon kautta naarannut pelejä ja se oli meillä iso teema tänään. Mielestäni meiltä yksi kauden työteliäimpiä pelejä. Hieman tehokkaammalla viimeistelyllä numerot olisi voinut olla vielä isommat, Laukkanen lisäsi.

Jokaisella maalilla eri tekijät

Ottelun avausosuman taiteli toisen liigamaalinsa viimeistellyt Derek Stepan. Sentteri sai kiekon Artturi Lehkoselta ja laukoi kiekon kaatuessaankin ohi hämeenlinnalaisten maalilla torjuneen Mikko Tolvasen. Avauserässä lähemmäksi tasoitusta pääsi Kerhon nelosketjun Otto Paajanen, jonka laukaus pysähtyi KalPa-maalin tolppaan.

Heti ensimmäisen erätauon jälkeen Kerho onnistui. Ville Viitaluoma tarjoili kiekon Jere Sallisen lapaan, eikä laituri erehtynyt, vaan pisti kiekon nätisti ylähyllylle. KalPa kuitenkin karkasi toisessa erässä kahden maalin karkumatkalle Sakari Salmisen ja Antti Halosen maaleilla.

Salminen karvasi heti jäähynsä jälkeen kiekon itselleen, karkasi läpi ja syöttöyritys meni Johan Larssonin kautta verkkoon. Halonen puolestaan pääsi nousemaan siniviivalta vapaasti ja tälläsi kovalla lyöntilaukauksella pikkumustan ohi Tolvasen. Osuma oli peruspakki Halosen ensimmäinen KalPan liiga-asussa.

Päätöserässä HPK:lle tarjoutui loistava mahdollisuus päästä peliin mukaan, kun tuomarit komensivat kaksi KalPa-pelaajaa jäähyaitioon. Kerho myös onnistui, kun Eric Fehr passasi ja Viitaluoma suti takatolpalta kiekon tyhjiin.

KalPa kuitenkin katkaisi Kerhon orastavan taka-ajon vain minuutti kavennusosuman jälkeen, kun asialla oli entiset HPK-miehet. Janne Kolehmainen ajoi vahvasti maalille ja Jukka Voutilainen rynni irtokiekon verkon perille. Osumaa tarkistettiin vielä videolta, mutta hylkäämisperusteita maalille ei löytynyt.

Voutilaisen maalin jälkeen KalPa kulutti järkevästi peliminuutit kellosta pois ja kuittasi kuukausi sitten Hämeenlinnassa kärsityn rankkaritappion korkojen kera.

KalPa matkaa seuraavaksi velkojen perintään Tampereelle, jossa vastaan asettuu Ilves. HPK puolestaan yrittää jättää tappioputkensa minimiin, kun se isännöi torstaina Porin Ässiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle