JYP vei pisteet Pelicansin nokan edestä

LIIGA / Raportti
Suikkasen ja Pelicansin taaperrus jatkuu.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Lahden Pelicans kaatui jälleen kotonaan lepsuun pelaamiseensa. Joukkueen maalinteko toimi tällä kertaa hyvin, mutta vierailija Jyväskylän JYP käytti kotijoukkueen maalien jälkeiset lepsuilut hyväkseen, nousten ottelussa kolme kertaa tasoihin ja viimeisellä kerrallaan ohi.

Ottelussa ei maalihanoja säästelty. Yhdeksän kertaa yhteensä kolisi kiekko jommankumman kassarin selän takana. JYPin päävalmentaja Jyrki Aho oli tyytyväinen joukkueensa peliin ottelun loppupuoliskolla.

- Tietysti kolmeen pisteeseen pitää olla tyytyväinen. Tää on mielettömän kova sarja, joka ilta ja koko aika pelataan kovia pelejä, jotka on tasasia ja joissa pienet asiat ratkasevat. Tietysti meillä oli hyvää tuo kolmas erä ja se miten tultiin tuohon toiseen erään.

Jyväskyläläisten päivän parasta katsottavaa oli joukkueen ulkomaalaisketju. Eric PerrinLars EllerRich Peverley –trio pyöri lahtelaisten alueella lähes kirjaimellisesti hurrikaanin lailla, luoden hyviä maalipaikkoja jatkuvasti. Ketju onnistui värkkäämään valkopaidat tasoihin kahdella komealla osumalla. Molemmissa maaleissa kiekko pelattiin maalipaikkaan komealla syötöllä ja syöttöketjulla, ensin Peverleyn ja sitten Perrinin pistäessä pikkumustan pussiin tyylikkäästi.

- Ykköskenttä pelasi aivan loistavasti ja pelasi tätä peliä kyllä meille. He pelasivat tänään joka osa-alueella todella hyvää ja rohkeeta jääkiekkoa. Heille kuuluu kyllä todella iso kiitos myös tän päivän pisteistä, kiitteli Aho ''muukalaislegioonaansa''.

Pelicans taas tuli ensimmäiseen erään loistavasti iskien kaksi maalia hyvän karvauspelinsä aiheuttamana, kolmannen jäädessä vain maaliviivalle. Maalintekijöinä kunnostautuivat Pekka Jormakka ja Timo Pärssinen. Kuitenkin, niin tuttuun tapaansa Pelicans päästi JYPin mukaan peliin, ja jyväskyläläisten tehokolmikko laittoi pelin tasoihin.

Liikaa ihmeellisiä omiin, taas

Pelicans-luotsi Kai Suikkanen joutui jälleen kerran toteamaan ottelun jälkeen vastustajajoukkueen paremmaksi. Ottelun jälkeen miehestä huomasi, että harmittava tappio sapetti miestä huolella. Suikkanen piti kuitenkin suunsa kurissa. Valmentajalla oli myös vastaus siihen, mikä meni hänen mielestään matsissa vikaan.

- Varmaan se meni vikaan, että meni viisi omiin. Niinku tässä on mennyt viime aikoina aika useita kertoja omiin liikaa kiekkoja.

- Kylhän me hyökkäyspäässä hyvin pelattiin ja muutenkin, mutta näköjään meille livahtelee noita kiekkoja omiin aika paljon. Vähän ihmeellisiäkin maaleja, mutta niihinhän me ollaan jo totuttu että ne on aika ihmeellisiä.

Pelicansin maalilla debytoinut tšekkimaalivahti Ondrej Pavelec joutui antautumaan viidesti. Isokokoinen kassari torjui mainiosti useamman kerran, mutta teki muutamia selkeitä virheitä maalillaan. Kuitenkaan mies ei yksin voinut JYPin pirteälle ykkösketjulle mitään.

- Tietenkin siinä mielessä harmi, että tulee mukaan uus molari ja joutuu heti viisi kertaa antautumaan. Siinä mielessä huono asia hänelle ja tietenkin koko joukkueelle, Suikkanen totesi Pavelecin aloituksesta lahtelaisten kopparina.

Pikku kikkoja

Peli oli välillä kunnon ilotulitusta. Maalipaikkoja, taklauksia, pari outoa jäähyä sekä komeita torjuntoja molemmissa päissä kenttää.  Maaleilla mässäiltiin myös toisessa erässä, kun Pelicans nettosi kaksi maalia ja JYP puolestaan yhden. Jyväskyläläisten tanskalaistykki Eller ja lahtelaisten veteraani Jari Kauppila esittelivät jalkakikkaosaamistaan. Eller sai kiekon melkein maaliviivalle saakka komealla yksilösuorituksellaan, Kauppila taas onnistui viemään oman paikkansa pidemmälle. Lahtelaissentterin ujutuksen iski reppuun maaliviivan päältä Ilkka Pikkarainen.

Illan värikkäimmän väkkärän palkinnon ansaitsee JYPin Eller. Tanskalainen hallitsi kenttää jokaisessa vaihdossaan, pelaten todellisella työmiehen asenteella, lisäten ripauksen taidetta mukaan harhautuksillaan. Keskushyökkääjä on todella hyödyllinen työsulkupelaaja jyväskyläläisille; taisteleva ja voitonhaluinen.

Kolmannessa erässä JYP näytti vahvuuttaan. Ensin Miika Lahti pisti ottelun tasoihin maalatessaan osuman Pavelecin jalkojenvälistä, Olli Sipiläisen korjatessa Antti Ylösestä kimmonneen rebound-kiekon varmasti verkon perukoille vain kahta minuuttia myöhemmin. JYP piti johtonsa ottelun loppuun saakka, eikä antanut Pelicansille lainkaan mahdollisuutta juuri minkäänlaiseen kirivaihteen käynnistämiseen.

Pelicans yrittää käynnistellä itseään taas torstaina Bluesia vastaan Espoossa. Jyväskyläläiset taas kohtaavat perjantaina kotonaan viimeaikoina taapertaneen HIFK:n.

» Lähetä palautetta toimitukselle