TPS uhmaamaan SaiPan voittoputkea

LIIGA / Ennakko
Mark Lee lähtee joukkoineen hakemaan TPS-ottelusta voittoputkelle jatkoa.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Saimaan Pallo saa tiistai-iltana vieraita toiselta puolelta Suomea Turun Palloseuran matkustaessa Lappeenrantaan. Sarjatilanteen perusteella selkeää haastajan viittaa sovitellaan TPS:n ylle.

SaiPan vakuuttava syysmeno liigan kärkikahinoissa sai jatkoa viime viikolla länsirannikon kiertueella, kun sekä Lukko että Ässät kaatuivat yhdellä maalilla peräkkäisinä päivinä.  Voitto-otteluiden jälkeen joukkue käväisi sarjan piikkipaikallakin, mutta viikonloppuna muiden joukkueiden kirittyä ottelumäärän tasoihin, asettui idän ihme sijalle kolme.

Vieraaksi Kisapuistoon saapuva TPS oli viimeksi tositoimissa lauantaina. Espoon Blues joutui nöyrtymään Turussa lukemin 3-2. Tärkeä kolmen pisteen voitto oli turkulaisille vasta kauden viides.

Heikentynyt, vahvistunut TPS

Lauri Korpikoski ja Mikko Koivu esiintyivät lauantaina toistaiseksi viimeisen kerran TPS-paidassa NHL-työsulun aikana. Melkoiseksi tutkapariksi yltynyt kaksikko ehti vakuuttaa taidoillaan ja tehoillaan kotoisen liigan seuraajat. Esimerkiksi Korpikoski saldosi 11 ottelussa huimat tehot 6+11, mikä on vain pari pistettä vähemmän kuin 23 peliä pelanneella kultakypärä Brian Willsiellä.

Maalinteon kanssa läpi alkukauden tuskaillutta turkulaisryhmää tehoduon lähtö varmasti kirpaisi. Seura päättikin reagoida nopealla aikataululla asiaan hankkimalla puolustukseen kovan tekijän, osittain myös loukkaantumisten vuoksi. St. Louis Bluesin organisaatiosta tuleva Kevin Shattenkirk pelaa jo tiistaina SaiPaa vastaan. Jenkkipakki on tehnyt kovaa jälkeä rapakon takana ja tulee varmasti vahvistamaan TPS:n kiekollista alakertaa entisestään.

SaiPa – kaikkea muuta kuin helppo rasti

Marraskuun maaottelutauon jälkeen kesti vähän aikaa, ennen kuin sputnik sai koneensa jälleen käyntiin. Nyt joukkue viilettää kolmen ottelun voittoputkessa, eikä merkkejä kuplan puhkeamisesta tai muunlaisesta notkahduksesta ole näköpiirissä.

Joukkueeksi isolla J:llä muovautunut SaiPa pyörittää luultavasti sarjan laajinta ratkaisija-arsenaalia, samalla kun puolustus- ja maalivahtipeli ovat liigan kärjen edellyttämällä tasolla. Ei pidä siis ihmetellä, miksi jessemankiset ja markkuflinckit näyttävät pärjäävän ilta toisensa jälkeen paremmin kuin lukuisat työsulkuvahvistukset muissa porukoissa.

Lähtökohtaisesti ykköskeskushyökkääjäksi hankittu kanadalainen Mark Lee avasi hänkin maalitilinsä SaiPan paidassa viikko takaperin Porissa. Lee on pääsemässä loukkaantumisesta toivuttuaan vauhtiin ja miehestä voidaankin odottaa seuraavaa maalintekijää joukkueelleen. Tällä hetkellä kovin nimi on kuitenkin Stefano Giliati, jonka pisteputki on venähtänyt jo 11 ottelun pituiseksi. Pelkkä Giliatin pimentäminen tiistaina ei välttämättä kuitenkaan riitä TPS:lle.

Seuraa Heitä

Kevin Shattenkirk #12 |

Puolustaja

Coloradon ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2007 tuonee TPS:lle vielä paljon ilonaiheita. Turkulaiset saivat oman Erik Karlssoninsa jo muutenkin laadukkaan kiekolliseen alakertaansa.

Jani Nieminen #39 |

Maalivahti

Parhaimmillaan maagiseksi yltyvä "Hattu" ei ole hienoista otteista huolimatta onnistunut vielä pelaamaan nollapeliä kuluvalla sesongilla. TPS on tehnyt vähiten maaleja vierasotteluissa. Saako TPS kiekkoa Niemisen taakse?

» Lähetä palautetta toimitukselle