Maalivahtien taisto?

LIIGA / Ennakko
Järvinen yrittää pilata vanhan kotiyleisönsä tunnelmat.
Kuva © Pekka Rautiainen
KalPa kohtaa tiistai-iltana Hämeenlinnan Pallokerhon, joka on yksi tämän liigasyksyn ehdottomista yllättäjistä. Kummallakin joukkueella maalivahtipeli on kulkenut vahvasti.

Mikko Koskinen on noussut joukkueensa johtohahmoksi. Vaikka muulla joukkueella ajatus ei olisikaan täysin kasassa, antaa kaksimetrinen maalivahti jokaisessa ottelussa omalla panoksellaan mahdollisuuden pelata voitosta.

Sama pätee myös vierasjoukkueen veskarin osalta. Kuopiolaisillekin hyvin tuttu Mika Järvinen on ehkä hieman yllättäen raivannut tiensä HPK:n ykkösvahdiksi ja on yksi osasyyllinen siihen, että hämeenlinnalaiset roikkuvat sarjan kärkisijoilla.

Joukkueet ovat sarjassa peräkkäisillä sijoilla. Pallokerho on neljäntenä ja kotijoukkue on viidentenä ainoastaan pisteen päässä. KalPa voitti hieman yllättäen lauantaina Helsingissä IFK:n jatkoajalla, kun taas HPK hävisi edellisen ottelunsa perjantaina Tapparaa vastaan.

Pallokerho pelasi hyvin, mutta oli maalipaikoissa tehoton. Edellisestä pelistä muistot ovat huomattavasti maukkaammat, sillä ritaripaidat kävivät ryöväämässä täyden pistepotin Jyväskylästä. JYP kaatui selkein lukemin 5-2. Ykkösketju Jere Sallinen - Ville Viitaluoma - Eric Fehr on ollut Tappara-pelin kiikaritehoista huolimatta hyvässä iskussa.

KalPan edellisviikon otteet eivät hirveästi häikäisseet, mutta kolmesta ottelusta matkaan jäi kuitenkin kolme pistettä. Näitä kotijoukkueen valmennus voi pitää hyvänä torjuntavoittona, sillä KalPa oli jokaisessa ottelussa pahasti alakynnessä.

Odotettavissa on todella tiukka vääntö, joka ratkeaa todennäköisesti pienellä erolla. HPK on vahvoilla, jos se pystyy ahdistamaan KalPan hyökkäyksistä vauhdin pois ennen keskialuetta. Kotijoukkueen ykköskentän miesten luovuus voi olla myrkkyä vierasjoukkueen puolustukselle.

Kotijoukkueen kokoonpano ei ole juuri lauantaisesta muuttunut. Vemppamiesten listalla ovat edelleen Jukka Hentunen, Marko Kauppinen, Ossi Saarinen ja Pauli Levokari.

Hämeenlinnalaisten riveistä poissa ovat ainakin Juha Alén, Juuso Honka ja Arsi Piispanen. Jesse Saarinen ja Aleksi Laakso ovat molemmat olleet viime pelit sivussa aivotärähdyksen oireiden takia. Viime pelissä aivotärähdyspotilaaksi liittyi myös Antti Aarnio. Perjantaina sivussa ollut Juha Kiilholma kärsi selkäkrampista, mutta lienee tällä kertaa pelikuntoinen.

Seuraa Heitä

Marko Tuulola #36 |

Puolustaja

Koomaili pahemman kerran edellisessä pelissä Tapparaa vastaan. Kokenut pakki pystyy edelleen kiusaamaan nuorempiaan, mutta vauhti on hidastunut kummasti.

Derek Stepan #21 |

Keskushyökkääjä

Lauantaina napsui viimein. New York Rangersin sentteri teki SM-liigauransa avausosuman tärkeään paikkaan ja pelasti KalPan jatkoajalle IFK:ta vastaan. Liike on edelleen melko kankeaa. Ehtiikö ruoste karista jaloista Kuopion-visiitin aikana?

» Lähetä palautetta toimitukselle