HPK saa vieraita Kuopiosta - Selin odottaa vaikeaa peliä

LIIGA / Ennakko
Pääseekö kotijoukkue KalPan ihon alle?
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Suoraa paikkaa puolivälieriin tavoittelevat HPK ja KalPa ottavat mittaa toisistaan Hämeenlinnan perjantai-illassa.

KalPalla on kasassa 47:stä ottelusta 78 pistettä ja ottelun vähemmän pelanneella Pallokerholla kolme pistettä vähemmän. Edellisestä kuudesta ottelusta KalPa on voittanut yhden ottelun ja pisteitä on kertynyt vain neljä.

Pallokerho sen sijaan on pelannut pirteämmin keräten yksitoista pistettä. Etenkin kotona on kulkenut hyvin ja edelliset kuusi kotiottelua ovat päättyneet Pallokerhon voittoon.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. KalPa on voittanut näistä yhden varsinaisella peliajalla ja kertaalleen molemmat ovat poistuneet kaukalosta voittajana voittolaukauskilpailun jälkeen.

Vaikka kuntokäyrät osoittavat eri suuntiin ja edelliset keskinäiset ovat olleet tuloksellisesti tasaisia, odottaa Ari-Pekka Selin vaikeaa ottelua.

– Äärirajoilla on mentävä, jos aiomme voittaa. KalPaa vastaan olemme varmaan pahiten hävinneet maalipaikat. Emme ole päässeet KalPaan kiinni siten kuin olemme tavoitelleet. Toki pisteitä on tullut pari kappaletta, mutta jos pelitapahtumia katsoo, niin olemme olleet KalPaa jäljessä. Etenkin Kuopiossa.

Pois mukavuusalueelta

HPK-valmennuksessa ollaan luonnollisesti mietitty keinoja KalPan kaatamiseen.

– Yritämme haastaa heitä nyt uudella peliajatuksella. Miten pääsemme heidän peliin kiinni ja heidän vauhtiin. Haastamme heidät menemällä myös epämukavuusalueelle. Kamppailemaan ja näin pois päin. Meille ollut hankala vastus, niin yritämme nyt päästä KalPan peliä sotkemaan.

Kotijoukkueella on hyvät mahdollisuudet onnistua, sillä kuopiolaisten otteet ovat muutenkin viime aikoina ailahdelleet todella paljon. Myös KalPan ylivoima on viime aikoina hieman yskähdellyt, mutta Selin painottaa, että jäähyjä ei auta ottaa. 

– Ylivoima jauhaa Sakari Salmisen johdolla, niin sillä puolella KalPan vahvuudet ovat selkeästi.

– Kyllä se on yksi ehto huomenna, että jäähyt pitää saada minimiin. Siihen auttaa se, että jalkamme liikkuu. Olemme rinnalla pelaamassa peliä emmekä jäljessä. Uskon, että sillä puolella pystymme skarppaamaan, Selin kommentoi.

Parannettavaa Selin näkee myös HPK:n ylivoimapelaamisessa.

– Vähän huolissani olin viime pelissä ylivoimastamme. Se oli aika tuskaa ja sähläämistä. Tehokkaampi pitäisi olla, ei auta mitään, Selin sanoi.

Vahvistuksia peräpäähän

Kumpikin joukkue vahvisti puolustustaan siirtorajan viime hetkillä. Pallokerho hankki loppukauden mittaisilla sopimuksilla kanadalaisen Jordan Henryn sekä oman kasvattinsa Ville-Veikko Eerolan. Joukkue jatkanee samalla kokoonpanolla kuin edellisissäkin otteluissa. Henryn debyyttiä ei siis näillä näkymin nähdä vielä perjantaina.

KalPa puolestaan hankki loukkaantuneen Antti Halosen tilalle Joni Haverisen. Kokoonpanosta poissa on varmuudella Jukka Voutilainen ja Janne Kolehmaisen pelaaminen on epävaramaa.

Seuraa Heitä

Ville Viitaluoma #39 |

Keskushyökkääjä

Kapteenin esimerkkiä näyttäen tammikuun otteluissa tehot 7+8=15. Johdattaako joukkueensa jälleen voittoon?

Sami Kapanen #24 |

Laitahyökkääjä

Viisi edellistä peliä kiikareilla. Sytyttääkö Rinkelinmäen yleisö Kapasen?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle