Lahdessa taistellaan pudotuspelipaikasta

LIIGA / Ennakko
Pelicans ja Ässät pelaavat jo tässä vaiheessa vuotta pudotuspelejä. Jokainen tappio vie pudotuspelejä kauemmas.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Pelicans ja Ässät jahtaavat ahnaasti viimeistä pudotuspelipaikkaa. Pisteet ovat molemmille joukkueille elintärkeät, joten panosta ottelusta ei puutu.

Ässillä on paperilla paremmat mahdollisuudet pudotuspeleihin. Ässät ovat Pelicansia kolme pistettä edellä 64 pisteellään. Ässät ovat myös pelanneet yhden ottelun lahtelaisia vähemmän. Kymmenennellä sijalla majailevalla SaiPalla on 69 pistettä.

Vaikka molemmat joukkueet ovatkin viimeisen pudotuspelipaikan perässä, pelaajavirta on käynyt siirtorajan viimeisinä päivinä joukkueista poispäin. Pelicansissa alkukauden rajusti alisuorittanut Danny Richmond lähti Itävaltaan. Ässien kultakypärä Stephen Dixon taas jatkaa uraansa KHL-kaukaloissa.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. Kaksi kertaa Pelicans on poistunut kaukalosta voittajana. Ässien ja Pelicansin ensimmäisessä ottelussa porilaiset nöyryyttivät vastustajaansa kovin 7-4 numeroin. Kaksi Pelicansin voittamaa ottelua ovat olleet tiukempia. Tiukkaa vääntöä voi odottaa tästäkin pelistä.

Ässät ovat menettäneet parhaan pistemiehensä, mutta uusia vastuunkantajia on astunut esiin. Joel Armia oli suuressa roolissa Ässien jatkoaikavoitossa KalPasta iskemällä kaksi maalia. Bluesia vastaan oli Aki Uusikartanon vuoro viimeistellä kaksi maalia.

Pelicansin kiekollinen peli on puolestaan parantunut selvästi Tyler Redenbachin liityttyä joukkueeseen. Redenbach on tuonut hyökkäyspeliin juonikkuutta ja kemiat ovat kohdanneet loistavasti Pekka Jormakan ja Timo Pärssisen kanssa.

Kokoonpanot

Pelicansilta sivussa ovat Pekka Saarenheimo ja Jonas Junland. Ruotsalaispuolustaja tervehtyy runkosarjan viimeisiin otteluihin.

Ässiltä kokoonpanosta ovat poissa Tommi Taimi ja Michael Ryan.

Seuraa Heitä

Joel Armia #40 | Montreal

Laitahyökkääjä

Maalintekijä voi halutessaan pistää Jere Myllyniemen koville Pelicans maalilla. Millainen on snaipperin peli-ilme?

Tyler Redenbach #91 | Peliitat

Keskushyökkääjä

Peli kulkee, mutta kovat tehot ovat vielä jääneet odottamaan itseään. Onnistuuko tekemään avausmaalinsa Pelicans-paidassa?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Shaun Heshka 1 2 3
2.Joel Armia 2 1 3
3.Mika Niemi 1 1 2
4.Ville Uusitalo 0 2 2
5.Sami Mutanen 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle