Minuutin murina auttoi Ilveksen voittoon

Matias Sointu oli näin vapaana tehdessään pyörityksen päätteeksi voittomaalin.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Ilves otti ensimmäisen voittonsa Tuomas Tuokkolan alaisuudessa, kun se´kaatoi Bluesin vieraissa 2-1. Tupsukorvat tekivät molemmat maalinsa alle minuutin sisällä avauserässä.

Ottelun alku oltiin menty Bluesin komennossa. Kovinkaan hyville maalipaikoille kotijoukkue ei päässyt, kiitos Ilveksen hyvin organisoidun puolustuksen. Yksi vaarattoman oloinen vastahyökkäys käänsi pelin suunnan. Blues laukoi pitkän, minkä seurauksena jo hyökkäyspäässä pitkään vääntänyt ketju joutui jäämään jäälle.

Seuraavassa vaihdossa Blues yritti saada kiekon pelaamalla alueelta pois, mutta se toi takaiskun. Vladimir Draveckyn ensimmäinen syöttö oli huono, ja kun Niklas Tikkinen menetti vielä kiekon maalin takana, oli espoolaisittain katastrofi valmis. Maalista vastasi toista liigaotteluaan pelannut Valtteri Järviluoma, jolle osuma oli liigauran ensimmäinen.

45 sekuntia myöhemmin Ilves siirtyi jo 2-0-johtoon. Matias Sointu pyöri hetken aikaa pelin ulkopuolella, ja kun hän tuli takaisin kuvaan, kukaan Blues-pelaaja ei osannut merkata häntä.

- Äärettömän iso voitto meille. Karsintaanhan me olemme menossa, mutta matkalla tarvitaan onnistumisia. Tämä oli paras peli näiden neljän pelin aikana, Ilves-käskijä Tuomas Tuokkola kiitteli.

Pisteet Tampereeen bussiin

Bluesin ilme oli jonkun verran parempi myöhemmissä erissä. Samanlaisiin virheisiin kuin avauserässä joukkue ei sortunut. Kavennusmaali tuli hieman ennen ottelun puoliväliä Vladimir Draveckyn toimesta. Ilveksen osalta syyttävää sormea voi osoittaa Arto Tukion suuntaan, kun kokenut puolustaja ei antanut minkäänlaista painetta slovakkihyökkääjälle.

Ottelun tuomarilinja oli varsin salliva, mutta toisaalta se oli sitä tasaisesti koko ottelun. Kaikki vastustajaan kohdistuneiden rikkeiden tuomat rangaistukset tuomittiin ottelun toisessa erässä, Ilvekselle kaksi ja Bluesille yksi.

Kolmannessa erässä Blues sai joitakin tilanteita tasoitukseen, mutta Ville Kolppanen piti Ilves-maalilla tupsukorvat johtoasemassa. Teemu Rinkinen toimi maalipaikkojen päätuhlaajana. Hyvä alkukausi on tässä vaiheessa pelkkä muisto hänen kohdallaan.

Ilves oli kuuden edellisen ottelun aikana hävinnyt kolmesti johdettuaan peliä 2-0. Sen voisi kuvitella rassaavan joukkuetta, mutta tällä kertaa esitys oli kypsä loppuun saakka.

- Blues tuli intensiivisesti päälle, mutta puolustimme hyvin. Tänään kiekko myös pomppi meille, Tuokkola myönsi.

Myös Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki kehui vierasjoukkuetta.

- Ilves puolusti hyvin, jouduttiin koko ajan hyökkäämään viittä pelaajaa vastaan, ja se on raskasta. Ei voi sanoa, ettemme olisi tänään yrittäneet.

Bluesin täytyy nollata tappio nopeasti, sillä seuraava ottelu on tunnetusti vaikassa paikassa, lauantaina Nordenskiöldinkadulla HIFK:n vieraana.

Ilvekselle peli oli viimeinen ennen maaottelutaukoa. Se tiesi pientä lomaa, ja muun muassa päävalmentaja Tuokkola oli lähdössä pelin jälkeen suoraan Kuopioon. Joukkueen seuraava ottelu on tauon jälkeen Lukkoa vastaan.