Lihaksilla pullistelua, jollei tehoilua?

LIIGA / Ennakko
Juhlivatko porilaiset pisteillä tiistaina?
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Lahden Pelicans saapuu Ässien vieraaksi Isonmäen tiistai-iltaan, kun kumpikin joukkue luistelee kaukaloon tappio niskassaan. Sekä kotijoukkueella että vierailla on pääsääntöisesti ollut hiljaista pisterintamalla, joten jos tiistaina ei tehoilla makustella, niin mitä pelaajat keksivät yleisön viihdykkeeksi?

Tiistain ottelussa koetaan tahtojen taisto, kun Ässät kohtaa kotihallissaan Pelicansin. Niin Pelicans kuin Ässätkin saalistivat viime viikon kolmesta ottelustaan vain yhden voiton. Ässät nappasi Kuopiossa jatkoaikavoiton, kun taas lahtelaisjoukkue vei kotihallissaan Tapparaa numeroin 6-3.

Sarjataulukon puolivälistä löytyvä porilaislegioona pelasi koko viime viikon hyvää jääkiekkoa, mutta tulokset jäivät saavuttamatta. Ässien päävalmentajan Karri Kiven mukaan patapaitojen taisteluilme oli hyvä.

- Olen tyytyväinen joukkueen esiintymiseen, vaikka kaksi pistettä kolmen pelin viikosta onkin aika vähän. Tulosta tarvitaan, voittoja, pisteitä, Kivi painotti.

Pelicansin tie ei porilaisten ohella ole ollut yhtään sen ruusuisempi. Vain yhden kolmen pisteen voiton lunastaneen pussinokkalauman pelaaminen on ollut ailahtelevaa. Lahtelaiset ovat tehneet paljon maaleja, mutta päästäneet vielä enemmän. Maalivahtipelaaminen rakoilee, mutta tuskin on ainoa ongelmakohta vierasjoukkueen tekemisessä.

Oman mausteensa tiistain soppaan tuo Porista kesken viime kauden yhtäkkiä Lahteen lähteneen Radek Smolenakin ensiesiintyminen Isonmäen yleisölle Pelicans-paidassa. Smolenak kantaa pelikaanien kultaista kypärää, mutta hyökkääjän tekemät kaikki neljä maalia ovat tulleet kahdessa ottelussa. Onko Ässiä vastaan tiedossa pistetilin kartutusta vai jaksaako pelaaja vielä muistella vanhoja?

Niin ikään porilaistiimissä löytyy parannettavaa. Joukkueen maalintekijäosasto on vielä Pelicansiakin kapeampi, kun ainoastaan neljä ässäpelaajaa on tehnyt vähintään kaksi maalia: Stephen Dixon, Joel Armia, NHL-vahvistus Jesse Joensuu ja kultakypärää kantava Mika Niemi.

Niin vieras- kuin kotijoukkueenkin kohdalla täytyy silti myös muistaa, että kausi on vielä vasta alussa. Ässien leirissä Kivi ei olekaan kokenut tarvetta suuriin ketjumuutoksiin.

Pieniä muutoksia kokoonpanoon

Kotijoukkueelta sivussa ovat yhä pitkäaikaispotilas Tommi Taimi ja ainakin tiistain ottelun huilaileva Aki Uusikartano. Täysin ilman Akeja porilaisten ei kuitenkaan tarvitse olla, sillä Aki Juusela palaa mukaan kokoonpanoon ja tolppien välissä aloittaa Juha Järvenpää.

Lahtelaistiimin sairastupa jatkaa samalla miehityksellä kuin edellisissäkin otteluissa, kun lepäilyvuorossa ovat yhä Lee Goren, Jarkko Immonen, Vili Sopanen ja Joni Isomäki. Myös Angelo Esposito ja Danny Richmond ovat poissa Pelicans-miehistöstä.

Seuraa Heitä

Stephen Dixon #17 |

Keskushyökkääjä

Kanadalainen oli maalipäällä Ässien maanantaisissa jääharjoituksissa. Pysyykö vire ja mielentila samana yön yli?

Pekka Saarenheimo #57 |

Keskushyökkääjä

Koeajalla oleva sentteri pääsee näyttämään kykyjään ykkösketjun keskellä. Toistaiseksi takana kolme ottelua, joissa -3 ja yksi laukaus.

» Lähetä palautetta toimitukselle