Kärppien kiri liikaa Jokereille

Kärppien maalilla ei tiistaina juhlittu.
Raksilan yleisölle tarjoiltiin tiistai-illan ratoksi varsin kovatasoinen jääkiekko-ottelu, kun kovilla NHL-avuilla vahvistuneet Oulun Kärpät ja Helsingin Jokerit iskivät yhteen. Lopulta voitto kirjattiin Kärpille lukemin 4-2 (0-0,1-1,3-1).

Kärppien ja Jokereiden kohtaaminen oli lokakuun alkupuolen peliksi erittäin tasokas kamppailu. Molemmilla joukkueilla on riveissään kovan luokan NHL-apuja, jotka vetivät Raksilan tupaten täyteen NHL:n parhaan puolustajan Erik Karlssonin johdolla.

Itse ottelu oli kaksijakoinen Jokereiden hallitessa ottelun ensimmäistä puoliskoa. Kärpät oli kuitenkin lopussa vahvempi ja väänsi lopulta voiton väkisin. Ottelun ratkaisi kotijoukkueen vahvempi ykköskentällinen sekä parempi maalivahtipeli.

– Paras peli missä minä olen ollut tähän mennessä SM-liigassa, Kärppien ykköskentällistä johtanut Jussi Jokinen totesi pelin jälkeen.

Jokerit ryminällä peliin

Ensimmäinen erä ei maaleja tarjonnut. Ottelun alku oli kuitenkin vauhdikas molempien joukkueiden pyrkiessä aktiivisesti hyökkäämään. Jokerit oli erässä hieman Kärppiä paremmalla jalalla ja loi isäntiä enemmän maalipaikkoja. Vieraiden parhaat paikat olivat Ilari Filppulan johtaman ykköskentällisen käsialaa.

Toiseen erään Jokerit sai vahvan alun ja Kärpät oli vieraiden jaloissa puoli erää. Maalihanatkin saatiin avattua Teemu Pulkkisen ohjatessa Teemu Erosen siniviivakudin ohi Johan Backlundin

Erän puolivälissä myös Kärpät sai juonesta kiinni ja pyöritti peliä vahvasti. Lopulta tulosta tuli ylivoimalla Jason Demersin lyöntilaukauksen upotessa Jokerit-maalin ylänurkkaan. Erässä nähtiin myös enemmän taklauksia ja muutenkin peliin saatiin lisää tunnetta.

Kolmas erä oli Kärppien. Isännät oli Jokereita edellä pelin jokaisella osa-alueella. Julius Junttila vei Kärpät johtoon sutaisemalla rystyltä kiekon kohti Eero Kilpeläisen vartioimaa maalia. Kaikkien yllätykseksi veto upposi maaliin.

– Junttilan maali oli Junttilaa! Hän on yksi liigan parhaita pakkopelin pyörittäjiä. Jos hän ei tuota saisi tehdä, ei hän pelaisi omilla vahvuuksillaan, Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta hehkutti Junttilan tärkeää 2-1-maalia.

Kärpät siirtyi jo kahden maalin karkumatkalle Juha-Pekka Haatajan viimeistellessä illan ensimmäisensä. Erosen alivoimamaali takasi ottelulle huikean lopun, mutta hyvistä paikoista huolimatta illan viimeisen niitin iski Kärpät Haatajan toimesta.

Jokeripakka ei pysynyt kasassa

Ottelun jälkeen Jokereiden päävalmentaja Hannu Virta oli luonnollisesti pettynyt omiinsa.

– Pakettimme ei pysynyt kasassa 60 minuuttia. Ei ollut aivan sellaista kiimaa, mitä tällaisessa huippupelissä pitää olla, Virta analysoi.

– Ottelun ensimmäinen puolikas oli meiltä todella hyvä ja meillä oli ajatuksena tappaa peli siihen, mutta emme siinä onnistuneet. Ei päästy Kärppien maalille niin hyvin kuin olisi pitänyt. Ylivoima meillä toimi ihan hyvin, mutta kyllä mustelmia täytyy ottaa enemmän, jos aikoo tällä tasolla maaleja tehdä, Virta summasi.

Kärppien käskyttäjä Aravirta oli luonnollisesti tyytyväinen voittoon. Huikeisiin tuuletuksiin ei Aravirtakaan tosin lähtenyt. Voiton avaimet konkariluotsi löysi kuitenkin silmänräpäyksessä.

– Kun maalivahti pelaa tuolla tasolla millä Backlund pelasi tänään, on aina mahdollisuus voittoon. Sen lisäksi meidän ykköskentällinen oli tänään Jokereiden vastaavaa parempi, Aravirta totesi.

Aravirran arvioon on helppo yhtyä. Jokereiden ykköskentällisen parhaat hetket osuivat ottelun ensimmäiseen erään. Myös Backlund voitti maalivahtien taiston.

Jokereiden pelin pienoisen hyytymisen huomasi myös Aravirta.

– Ehkä Jokereiden intensiteetti ei riittänyt loppuun saakka.

Kärppäluotsi löysi myös syyt vieraiden hallinnalle ottelun ensimmäisessä erässä.

– Meillä jäi ottelun alussa tyhjiä metrejä sinne tänne ja siihen Jokerit iski pyörremyrskyn lailla, Aravirta totesi.

Ottelu toi myös jobinpostia Kärpille, sillä Miikka Salomäki joutui jättämään leikin kesken. Mistään vakavasta loukkaantumisesta ei kuitenkaan ole kyse.

– Salomäki sai kovan tärskyn ylävartaloon. Saa nähdä lähteekö hän mukaan huomenna, Aravirta totesi.

Kärpät matkustaa torstaiksi Tampereelle, jossa se kohtaa Ilveksen. Jokerit pelaa samana päivänä HIFK:ta vastaan kotiareenallaan.