Jokinen: ”Elintärkeä voitto”

LIIGA / Haastattelu
Jokinen jatkaisi mielellään pelejään oululaisseuran riveissä.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oululaisleirissä tuuletuksille oli tiistaina aihetta, kun heikomman alun jälkeen Kärpät pystyi kääntämään tiukan Jokerit-ottelun edukseen. Oululaisten ykkösketjun keskushyökkääjä Jussi Jokinen pitikin voittoa erittäin tärkeänä henkistä puolta ajatellen.

Vaikka Kärpät ja Jokerit lähtivät tiistai-illan otteluun sarjataulukon häntäpäästä, pystyi kohtaamista kutsumaan kovatasoiseksi väännöksi. NHL-avuilla vahvistuneiden joukkueiden välinen kohtaaminen lähti liikkeelle Jokereiden tahdissa ja Kärpät oli pitkään sivusta seuraaja. Toisessa erässä "momentum" kääntyi oululaisille, eikä Jokerit pystynyt nousemaan enää rinnalle.

Ottelun käännekohdaksi muodostui Kärppien toisen NHL-avun Jason Demersin komea ylivoimamaali, jonka jälkeen kotijoukkue sai pelin hallintaansa.

– Saimme tuon tasoitusmaalin todella tärkeään paikkaan ja sen jälkeen saatiin vähän kotiyleisöstä voimaa. En tiedä väsyivätkö heidän pakit vai mitä, mutta saatiin kiekkoa heidän taakseen paremmin ja pystyttiin pelaamaan enemmän sen kanssa. Ensimmäisessä erässä tilanne oli toisinpäin ja me olimme vähän vastaanottavana osapuolena, analysoi Kärppien toinen NHL-apu Jussi Jokinen, joka tiivisti ottelun tason ytimekkäästi:

– Tähän mennessä paras peli liigassa missä itse olen ollut mukana.

Kolmannessa erässä Kärpät karkasi kahden maalin johtoon ja piti ottelun hallinnassaan. Jokerit sai vielä kavennuksen Teemu Erosen tekemällä alivoimamaalilla, mutta muuten Jokinen oli tyytyväinen johtoasemapelaamiseen.

– Lopussa puolustimme todella viisaasti ja pelasimme hyvin. Totta kai tuollaista ei saisi tapahtua, että tulee maali omiin ylivoimalla. Muuten pelasimme fiksusti ja ei tullut ylivoimahyökkäyksiä eikä mitään.

Henkisesti tärkeä voitto

Jokinen on ollut nyt viidessä ottelussa Kärppien mukana ja hänen mielestään oululaiset ovat olleet neljässä niistä parempia. Vakuuttavan Ässät-voiton jälkeen matkalle on sattunut vähän heikompaa ja vähemmän onnekasta kamppailua.

– Tapparaa vastaan puskettiin vähän tyhmästi, Raumalla oli erittäin hyvä peli ja Espoossa oli ehkä vähän ihmeellisiä maaleja. Muuten siellä pelattiin jämäkkä vieraspeli ja olisimme ansainneet enemmän. Nyt ehkä olimme tuon kahden maalin verran parempia ja olemme pelillisesti menossa oikeaan suuntaan, Jokinen näki.

Jokerit-voitto nousi tärkeäksi niin pisteiden kuin yleisen suunnan takia. Tilanne olisi ollut vaikea toisenlaisen tuloksen myötä.

– Tämä kun olisimme hävinneet, niin neljästä kotipelistä olisi ollut kolme tappiota kasassa, että kyllä tämä oli meille elintärkeä voitto. Tästä joukkue saa virtaa ja yleisö jaksaa tulla kannustamaan meitä. Nyt pystytään nauttimaan tämä ilta, mutta sitten on erittäin hankala peli torstaina.

Pelikunto paranee, lähtö harmittaa

Jokinen itse on omien sanojensa mukaan saanut peliään paremmin rullaamaan pelattujen otteluiden myötä. Tärkeä syy siihen löytyy kuntopuolelta.

– Alussa joutui pelaamaan 25–30 sekunnin vaihtoja ja alkoi hapottaa, jos meni esimerkiksi yli minuutin. Nyt jaksaa selvästi paremmin ja palautuu paljon nopeammin. Toki se on ihan normaalia, että pelikunto nousee koko ajan, Jokinen pohjusti.

Tiistain ottelussa Jokereiden riveistä löytyi tuttu mies Valtteri Filppula, joka pelasi edelliskevään MM-kisoissa Jokisen kanssa samassa ketjussa. Kaksikko kerkesi nopeasti vaihtaa kuulumisia.

– Aamulla tuossa näimme ja molemmat olivat vahvasti sitä mieltä, että on todella mukava pelata. Sitä on kuitenkin mielummin peleissä mukana kuin vain harjoittelee. Molemmilla oli hymy huulessa sen suhteen.

Nopeasti Kärppien mukaan työsulun alettua tullut Jokinen joutuu pian jättämään oululaisjoukkueen verosyiden takia. Oululaisyleisön suuri suosikki jatkaisi mielellään pelejä Kärppien paidassa ja lähtö harmittaakin miestä.

– Harmittaa varmasti. Mielummin sitä jäisi tähän pelaamaan. Nyt pitää sitten katsoa, että jos löytyisi jostain muualta pelipaikka vähäksi aikaa, Jokinen pohjusti katsoen jo tulevia aikoja kohti.

» Lähetä palautetta toimitukselle