Viides voitto kiikarissa

LIIGA / Ennakko
KalPa ja HPK kurkottelevat taas kiekon perään.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Hämeenlinnan Pallokerhoa isännöivä KalPa metsästää perjantaina viidettä peräkkäistä voittoa. Joukkueella onkin oiva sauma temppuun, johon se ei ole vielä aikaisemmin tällä kaudella kyennyt. Viime kierroksen voitosta huolimatta HPK:n otteet eivät ole realisoituneet voitoiksi.

Todettakoon kuriositeettina aluksi, että HPK:lta löytyy vyöltään yhdeksän ottelun voittoputki lokakuun ja marraskuun ajalta. Tuolla meriitillä ei kuitenkaan liene sen suurempaa painoarvoa perjantai-illan rymistelyissä.

Toisaalta joukkueiden otteiden tasaisuutta tutkailemalla voidaan löytää mielenkiintoisia havaintoja.

Kummankaan kohdalla ei voida puhua mistään varsinaisesta vuoristoratailmiöstä. Tammikuun 11 ottelun rutistus on kuitenkin ajanjakso, jolloin tehdään pesäeroa sarjataulukossa - olkoonkin, että sarja on äärimmäisen tasainen.

HPK:n tiistaisen vastustajan, Ässien, päävalmentaja Karri Kivi totesi ottelun jälkeen joukkueen tilanteen olevan sarjataulukon vuoksi veitsen terällä tanssimista. HPK:n voidaan katsoa olevan samanlaisessa tilassa, sillä hämeenlinnalaiset kärkkyvät tasapisteissä Tapparan kanssa suorasta pudotuspelipaikasta.

Aavistuksen tasaisemmin loppusyksyn pelannut KalPa päätti vuotensa selvään voittoon TPS:stä ja aloitti vuoden niukalla voitolla JYPistä. Pelaamalla tuloksellisesti tasaisesti tammikuun kymmenen peliä joukkue on erittäin lähellä pudotuspelien kotietua.

Kylmänäkin kuuma Koskinen ja huutoon vastannut Tolvanen

KalPa-valmentaja Jari Laukkanen on ollut tapansa mukaisesti tyynen rauhallinen arvioidessaan omiensa edesottamuksia. Perinteisten jargoneiden lisäksi Laukkanen on muistanut kehua käytännössä jokaisen voitetun ottelun jälkeen maalivahti Mikko Koskista. Koskinen onkin ollut avainasemassa entistä useammin kuopiolaisten voitonjuhlissa. Huomionarvoista on kuitenkin se, että Koskinen on pystynyt tukkimaan selustansa myös niiden hetkien välissä, kun kiekkoja ei ole maalia kohti liiemmin sadellut.

Kerhon maalivahtiosastolla Mika Järvinen on saanut totuttua enemmän huilia Mikko Tolvasen kantaessa enemmän vastuuta. Tolvanen onkin saanut otteisiinsa varmuutta, ja aloittaa vierailijoiden maalilla Kuopiossa.

Laukkasen mukaan erikoistilannepelaamista erityisesti harjoitellut KalPa on ollut mainio viime aikoina niin miesvajaalla kuin miesylivoimallakin. Joukkueen pelille onkin ollut tunnuksenomaista maltti, jota erikoistilannepelaamisessa usein kysytään. Virheitä joukkueelle on sattunut, mutta niihin reagoiminen on ollut maltillista.

HPK:n pelillinen trendi on pienimuotoinen arvoitus. Vaikka joukkueen ote oli kirvota Ässiä vastaan, sai se puristettua ylimääräisen pisteen ylitöiksi venyneessä kamppailussa. Maalinteko lepää edelleen turhan kapeilla harteilla.

Joukkueen hermokontrolli säilyi ihailtavasti, kun taas ässäpakassa sulakkeita koetteli eritoten Jesse Joensuu. Myös KalPa osoitti taannoin, ettei käpy pala aivan helposti. Viime vuoden viimeisessä kamppailussa KalPa juhli TPS:n kustannuksella turkulaisten keskityttyä pelin ulkopuolisiin seikkoihin.

Kokoonpanopuolella HPK sai jo viime ottelussa takaisin Eric Fehrin ja Antti Miettisen. Fehrin paluu olikin juuri sitä, mitä hämeenlinnalaiset vuoden alkajaisiksi tarvitsivat. Huomiota ansaitsee myös alle kymmenen minuuttia Ässiä vastaan pelannut, mutta rankkarimaalin iskenyt Borna Rendulic, joka on ottanut Marko Luomalan tonttia hoitaakseen. Jesse Saarinen harjoittelee jo, mutta ei ole vielä valmis palaamaan kaukaloon.

KalPalta uupunevat yhä Sami Kapanen ja tämän kuun aikana kentälle palaava Petri Lammassaari. Alakerrasta Antti Halonen ei pelannut JYPiä vastaan mahataudin vuoksi, ja pelurilta jäänee väliin myös HPK-kamppailu.

Seuraa Heitä

Ossi Saarinen #11 |

Laitahyökkääjä

Kauden neljästä maalista kaksi on syntynyt kahdessa viime pelissä. Saarisesta lisäharteita maalintekoon?

Mikko Tolvanen #33 |

Maalivahti

Lähtee haastajan asemasta maalivahtien taistoon. Tuntuma löytymässä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

KalPa M S P
1.Tommi Miettinen 4 1 5
2.Sakari Salminen 1 4 5
3.Marko Kauppinen 2 2 4
4.Joonas Riekkinen 0 3 3
5.Jyri Junnila 1 2 3
HPK M S P
1.Eric Fehr 2 2 4
2.Jere Sallinen 2 2 4
3.Ville Viitaluoma 1 2 3
4.Tuomas Santavuori 0 2 2
5.Antti Miettinen 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle