Jyväskylässä kilpaluistelu pisteistä

LIIGA / Ennakko
Ilves on ollut viimeisissä otteluissaan vastustajaa askeleen edellä, JYP perässä.
Kuva © Eriikka Hienola
Jyväskylässä otteluun lähdetään normaalista poikkeavista lähtökohdista. Kotijoukkue JYP on kärsinyt tappion viidessä edellisessä ottelussaan, kun vierailija Ilves on kerännyt kaksi täyttä pistepottia peräkkäin. Kumpikin joukkue tarvitsee pisteitä kipeästi, Ilves noustakseen jumbosijalta ja JYP pysyäkseen kuuden parhaan joukossa.

Alkukauden voitosta voittoon marssineen JYPin vire on taantunut. Jyväskyläläiset ovat hävinneet viisi edellistä otteluaan, tosin kolmessa se on onnistunut kaapimaan kasaan pisteen venytettyään pelin vähintään jatkoajalle. Edellisessä ottelussa JYP joutui todistamaan KalPan vahvan vireen ja hävisi ottelun voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 1-2. 

Vierasjoukkue Ilves otti edellisessä ottelussaan voiton jumbofinaalissa Pelicansista lukemin 4-1. Pisteet tulivat tarpeeseen, sillä tappiolla ero kolmannellatoista sijalla olevaan Pelicansiin olisi kasvanut jo yhteentoista pisteeseen, kun se nyt kaventui viiteen.

Voitto oli petopaitojen toinen perättäinen. Vain kertaalleen aikaisemmin joukkue on onnistunut haalimaan kaksi kolmen pisteen voittoa peräjälkeen. Näiden lisäksi tupsukorvat ovat onnistuneet ottamaan kaksi jatkoaikavoittoa perätysten. 

Joukkueet kohtaavat kolmannen kerran tällä kaudella. JYP on ollut tyly vastustaja tamperelaisille, sillä se on voittanut molemmat ottelut. Edellisessä kohtaamisessa Ilves karkasi jo kahden maalin johtoon, mutta jyväskyläläiset tasoittivat ottelun Matias Myttysen kahdella maalilla ja Ramzi Abid iski ratkaisevan voitto-osuman jatkoajalla.

Positiivisia merkkejä ilmassa

Tappiosta huolimatta hurrikaanipaitojen edellisen ottelun otteissa oli näkyvissä kehitystä. Alkukaudelta tuttu aktiivinen karvauspelaaminen oli palannut ja joukkue saikin luotua lukuisia maalipaikkoja, mutta viimeistelyyn jäi edelleen toivomisen varaa.

Edellisissä peleissä olemme keskittyneet liikaa ajattelemiseen pelaamisen sijasta. Tänään paransimme ja keskityimme enemmän pelaamiseen, kiteytti ottelun jälkeen joukkueen kultakypärää kantava kapteeni Eric Perrin

Viime ottelut JYP on kärsinyt maalinteko-ongelmista. Edellisen viiden ottelun aikana joukkue on viimeistellyt ainoastaan kuusi maalia. Koko kauden ajan sarjan tehokkaimmin toiminut ylivoimakin on tökkinyt ajanjaksolla. Vastustajat ovat saaneet 24 rangaistusta, joista yksi viiden minuutin, mutta JYP on onnistunut tekemään ainoastaan kolme maalia ylivoimalla.
 
Ilveksen voittojen avainmieheksi onkin noussut mies maskin takana, Ville Kolppanen. Andreas Lindbäckin poistumisen ja Miika Wiikmanin kärppälainan jälkeen Kolppanen on pelannut joukkueensa maalilla viisi ottelua perätysten tarjoten jokaisessa joukkueelleen mahdollisuuden taistella voitosta. Edellisessä kahdessa ottelussa mies on päästänyt ainoastaan kaksi maalia selkänsä taakse, torjuttuaan yhteensä 70 laukausta. 

Kolppasen lisäksi tupsukorvien ykkösketju Daniel Paille - Kai Kantola - Matias Sointu on saanut viime peleissä onnistumisia. Heistä etenkin Kantola on päässyt tehopisteille kirjauttaen kahdessa edellisessä ottelussa yhteensä tehot 2+2.

Ilveksellä on kuitenkin edelleen ongelmia itseluottamuksen kanssa. Osa pelaajista ottaa virheet raskaasti ja lopulta yksittäiset epäonnistumiset kasaantuvat ja pelin ote herpaantuu. Kaksi viimeistä ottelua on kuitenkin osoittanut, että Ilves osaa voittaa otteluita.

Viime otteluista jyväskyläläisten kokoonpanosta ovat puuttuneet puolustajat Mikko Viitanen ja Kalle Koskinen. Ilvekseltä poissa lienevät Masi Marjamäki ja Miro Hovinen

Seuraa Heitä

Kai Kantola #81 |

Laitahyökkääjä

Kantola johtaa Ilveksen ykkösketjua, rikkoi henkilökohtaisen piste-ennätyksensä Pelicans-ottelun tuoksinassa. Aikaa ennätyksen rikkomiseen meni vain 23 ottelua.

Ramzi Abid #16 |

Laitahyökkääjä

Joukkueen maalintekovaikeuksien ilmentymä. Alkukauden kova pistetahti hiipunut. Kymmenessä viimeisessä ottelussaan tehnyt ainoastaan kolme tehopistettä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Éric Perrin 2 2 4
2.Rich Peverley 1 3 4
3.Ramzi Abid 2 1 3
4.Lars Eller 0 2 2
5.Jyrki Välivaara 0 2 2
Ilves M S P
1.Matias Sointu 1 4 5
2.Kai Kantola 3 2 5
3.Daniel Paille 1 2 3
4.Jyrki Jokipakka 0 2 2
5.Samuli Kivimäki 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle