Lahdessa luvassa tiukka taisto

LIIGA / Ennakko
Nähdäänkö Pelicansin ja Bluesin välillä jälleen maalijuhlat?
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Pelicans on alittanut kaudelle asetetut odotukset, kun taas Blues on omansa ylittänyt. Viime peleissä Pelicans on ollut kuitenkin nousukiidossa ja Bluesilla on ollut vaikeampaa.

Pelicansin ja Bluesin viime kausien kohtaamiset ovat olleet tiukkoja mutta erikoisia otteluita. Kauden ensimmäinen ottelu päättyi voittolaukauskilpailun jälkeen numeroin 6-5 Pelicansin eduksi. Toisessa ottelussa espoolaiset olivat parempia maltillisemmilla 3-1-luvuilla.

Molempien joukkueiden maalivahtiosastolla on ollut murheita. Bluesin Juuso Riksman on loukkaantuneena. Häntä tuurannut Lars Volden on suoriutunut kelvollisesti, mutta norjalaisveskari ei ole tunnettu tasaisista otteistaan. Pelicansin maalilla Jere Myllyniemi on ottanut ykkösmaalivahdin roolin ja lähiaikoina pelit ovat sujuneet hyvin. Ilves-ottelu sujui maalivahdilta hieman heikommin, ja onkin mielenkiintoista nähdä, vieläkö hyvät otteet jatkuvat vai onko suunta alaspäin.

Bluesilta on sivussa paljon maalintekovoimaa, kun Miro Aaltonen ja Teemu Rinkinen ovat loukkaantuneina. Loukkaantumisista huolimatta Blues-ryhmästä löytyy silti enemmän taitoa kuin Pelicansista. Lahtelaisten voitot ovat tulleetkin kovalla taistelulla ja jos Pelicansin pelisuunnitelma onnistuu, mitään hienouksia ei nähdä nytkään.

Pelicansin maalintekovastuu lepää raskaana Jarkko Immosen johtaman ketjun harteilla. Ketju on ollut hyvässä vireessä viime aikoina ja Vili Sopanen on takonut Immosen laidalla kolmessa viime pelissä tehot 2+2. Bluesin nelosketju sai Lauri Marjamäeltä erityisesti kiitosta voitollisen IFK-ottelun jälkeen. Jos espoolaisten nelosketju onnistuu pimentämään Immosen johtaman kakkosketjun, Pelicansin syömähampaat ovat vähissä.

Kokoonpanot

Pelicansilta sivussa ovat Pekka Jormakka, Danny Richmond ja Jonad Junland.

Espoolaisten lasarettiosastoa miehittävät Riksman, Aaltonen, Jani Hakanpää, Tobias Salmelainen ja Teemu Rinkinen.

Seuraa Heitä

Vili Sopanen #15 |

Laitahyökkääjä

Laituri on hyvässä iskussa. Komeita maaleja on tullut perättäisissä otteluissa.

Arto Laatikainen #42 |

Puolustaja

Blues-kipparin kausi ei ole sujunut iloisissa merkeissä. Laatikainen ei ole tehnyt yhtäkään maalia ja tehotilasto näyttää lukemaa -14.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Pelicans M S P
1.Jarkko Immonen 0 4 4
2.Vili Sopanen 1 3 4
3.Markus Seikola 1 2 3
4.Janne Tavi 2 1 3
5.Miikka Männikkö 0 2 2
Blues M S P
1.Henri Laurila 0 3 3
2.Tomi Sallinen 1 2 3
3.Camilo Miettinen 2 1 3
4.Niko Nieminen 1 1 2
5.Teemu Ramstedt 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle