Pelicansin taaperrus jatkui, Marjamäki innoissaan Hannulasta

Ondrej Pavelec.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Pelicans-vahti Ondrej Pavelec paransi rutkasti SM-liigadebyytistään, muttei kyennyt siivittämään lahtelaisia voittoon Espoossa. Blues napsi pisteet nousujohteisella pelillä maalein 3-1.

Blues aloitti huonosti ja Pelicansin Jarkko Immonen maalasi avauserässä johtomaalin. Vierailla oli paikkansa toiseenkin osumaan ja maaliverkkoakin heilutettiin toistamiseen. Lahtelaisten osuma kuitenkin hylättiin korkeana mailana.

Espoolaisten peli takkusi vielä toisen erän alussa. Uusitutilla ylivoimakoostumuksilla kesti päästä sinuiksi toistensa kanssa, ja Timo Pärssisellä oli oiva paikka laukoa lahtelaisten toinen. Hän ei kuitenkaan osunut Tommi Paakkolanvaaran tarjoiluun tarpeeksi nopeasti. Blues-maalilla hyvin torjunut Antti Ore koppasi kiekon.

Pavelec: Kiekko oli räpylässä

Kotijoukkue teki voittoon tarvittavat maalit toisessa erässä. Pelicansin alivoimanelikko sahattiin auki ja Miro Aaltonen laukoi komeasti 1-1-tasoituksen. Tommi Huhtala teki voittomaalin sekavan tilanteen päätteeksi, minkä jälkeen Pelicans-maalilla nahisteltiin pitkään.

Kai Suikkanen kertoi Pelicans-vahti Ondrej Pavelecin sanoneen kiekon olleen hänen räpylässään, ja erotuomarin myöntäneen myöhemmin tehneensä virheen.

Tuomarit nyt oli sellaisia kuin yleensäkin Suomessa, Suikkanen tyytyi vastaamaan tv-haastattelijan kysymykseen tuomaritoiminnan yleisestä tasosta.

Itse pelin Suikkanen näki olleen tyypillistä Pelicansia.

Ensimmäinen erä oli hyvää puolustuspelaamista, mikä meidän tähtäimemme tänään oli. Omiin on ropissut viime aikoina liikaa maaleja. En tiedä mitä teimme erätauolla vai ovatko valmentajat niin vitun tyhmiä, että antavat huonoja ohjeita. Kolme kakkosta peräkkäin ja omissa soi. Blues sai harmittavan toisen maalin.

Yksi erä hyvää, kaksi erää vähemmän hyvää. Tämä kuvastaa meidän tämän hetkistä pelaamista. Pelin sisällä on huonoja pätkiä, joskus se on vain neljä minuuttia, mutta siinäkin ehtii hävitä pelin, Suikkanen harmitteli.

Molempien joukkueiden agendana oli puolustaa tiiviisti. Blues päästi yli kuukauden tauon jälkeen vain yhden maalin.

Ylivoima oli alussa aika heikkoa. Teemana oli puolustaa hyvin, kun pelit ovat olleet niin suurimaalisia Pelicansia vastaan ja päättyneet 7-6 tai 6-5. Olen erittäin tyytyväinen joukkueen puolustamiseen ja Oren maalivahtipeliin. Peli oli nousujohteista, Lauri Marjamäki kiitteli.

Viime viikkoina olemme voittaneet ensin yhden ja hävinneet sitten kahdesti. Siinä ei paljoa lauluja lauleta.

Bluesiin palannut Mika Hannula pelasi hyvin. Viimeksi viime kevään SM-pronssiottelussa esiintynyt Hannula pelasi röyhkeästi ja oli osua kertaalleen. Vajaat 20 minuuttia peliaikaa kellottanut laituri pääsi jäälle myös ottelun loppuhetkille Bluesin puolustaessa johtoaan.

Hannulan sentteri Teemu Ramstedt alusti hienosti espoolaisten toisen maalin, mutta otti kolme jäähyä hölmöllä mailankäytöllään.

Suikkanen ei pelkää työpaikkansa puolesta

Pelicans-käskijä Suikkaselta kysyttiin lehdistötilaisuuden virallisessa osuudessa myös mietteitä hänen työtilanteestaan. Pelicans on sarjan pohjasakkaa.

Jos joku haluaa minulle ovea näyttää, niin sitten näyttää. Ihan tukevasti koen istuvani (päävalmentajan) tuolilla. Jos jostain löytävät jonkun Jesúksen, joka saa joukkueen pelaamaan paremmin, niin helvetin äkkiä kannattaa vaihtaa. Tiedän kuitenkin ettei sellaisia ukkoja montaa ole, Suikkanen sävelsi.

Bluesilla hankala vieraskiertue edessä

Surkeasti vieraspeleissä menestyneellä Bluesilla on vieraskamppailujen sarja edessään. Se alkaa lauantaina Helsingissä. Blues kohtaa HIFK:n Nordenskiöldinkadulla, josta viimeisin voitto on pudotuspelikevään 2008 peruja.

Huomenna mietimme varmasti vieraspelaamista paljon. Mielestäni tässä pelissä oli jotain hyvää, mitä pitää ottaa mukaan. Vedimme välillä pitkiä ja purkukiekkoja, jotka välillä ovat voittavaa jääkiekkoa ja uutta meille. Meillä on luisteluvoimaa, pitää vaan taistella ja maksa hintaa illasta toiseen, Marjamäki sanoi lehdistötilaisuuden jälkeen.

Tätä huippu-urheilu on. Ei meillä ole mitään sellaista ongelmaa, että "viitsisitkö saada itsesi valmiiksi?", mutta väitän että edelleen, että tämä on meille parasta aikaa. Välillä taaperretaan ja se vahvistaa tätä joukkuetta ja pelaajia kohti kevättä, tulos pitää aina olla parempi, mutta valmentajankin pitää olla kärsivällinen ja laskea kymmeneen ennen kuin haukkuu joukkueen.

Kaikki muut joukkueet ovat vahvistuneet syksyn mittaan. Bluesille Hannula oli syksyn ensimmäinen vahvistus. Se innostaa.

Olen enemmän kuin innoissani, että saimme jonkun. Hemmetin kiva oli olla aitiossa ja katsoa, kun Hannula pelaa.

Hannula tiputti Tobias Salmelaisen pois kokoonpanosta. Marjamäki oli tyytyväinen Salmelaisen peliin viime sunnuntaina, mutta joku täytyi pudottaa pois. Torstaina Bluesin nelonen pelasi erinomaisesti ja ennen kaikkea kaksikko Marco Rosa-Eetu Pöysti loisti alivoimalla. Rosa ohjasi myös Bluesin kolmannen maalin.

Kyllä tykkäsin, nelosketju oli erittäin hyvä jo Jokereita vastaan. Meidän nelonen on tehnyt vain kaksi maalia ja ottanut lukemattoman määrän jäähyjä. Tänään he tekivät kaivattua työtä.