Syysyllättäjän lento hiipumassa: ”Raikkaus puuttuu joukkueesta”

Ässä-maalilla piisasi kyllä tilanteita, mutta Antti Raanta ei tullut ohitetuksi kuin kerran. Torjuntoja Raannalle kertyi upeat 44 kappaletta.
Alkusyksyn huimassa vireessä huidelleen Kerhon koneisto on hyytymään päin. Torstaina HPK sai jo kolmannen kerran peräkkäin takkiinsa. Tällä kertaa joukkueen voitti Ässät jatkoajan jälkeen maalein 2-1.

Siitä huolimatta vaikka HPK venytti kotitiimellyksensä Ässiä vastaan jatkoajalle asti ja nappasi yhden pisteen, niin Kerhon esitys oli huono. Hämeenlinnalaisilla oli hankaluutta etenkin viimeistelynsä kanssa.

Patavahti Antti Raannalle, kun kertyi hulppeat 44 torjuntaa, mutta Kerho ohitti miehen vain kerran. Isosta torjuntamäärästä huolimatta Raannan iltapuhde jäi helpoksi. Oranssipaitojen hyökkäyspelaaminen oli tahmeaa.

– Maalinteko ja ylivoima eivät ihan selkäytimestä tule. Sen kanssa meillä on nyt hommia, Kerhon käskyttäjä Ari-Pekka Selin tuskaili.

– Tietysti sellainen raikkauskin puuttuu tällä hetkellä joukkueesta. Pelimme oli aikamoista punnertamista.

Karri Kiveltä meinasi pudota korvat

Kerhon takkuilleesta hyökkäyspelistä huolimatta voi Ässien Antti Raannan todeta torjuneen komeasti joukkueensa maalin suulla. Kertyihän Raannalle jopa 44 torjuntaa, mutta kiekko ei livahtanut silti kuin kerran miehen selän taakse.

Jo kahden erän jälkeen Raanta oli venynyt kiekon eteen 30 kertaa.

– Raannalle tuli torjuntoja kiitettävästi. Minulta meinasi pudota korvat, kun kuulin kakkoserän jälkeen paljonko torjuntoja tuli. Sinänsä hyvä esitys ja kasvunpaikka Antille, Ässien päävalmentaja Karri Kivi totesi koitoksen päätyttyä.

– Aluksi oli epävarmaa pelaako Raanta loppuen lopuksi ollenkaan ja varsinkin ekassa erässä hänen esityksensä olikin peliin tulemista, mutta usein siinä sitten käy näin. Kroppa lämpenee ja mieli tulee mukaan, Kivi lisäsi.

Pelin avausmaalin värkkäsi patapakka. Se syntyi heti ensimmäisessä erässä ja siitä vastasi potilaisten puolustaja Jyri Marttinen. Se syntyi vierailijoiden nopean hyökkäyksen päätteeksi. Ässät eteni ryminällä Kerhon puolustuspäähän ja Michal Ryan passitti lätyn häkin takaa sen edustalle Marttiselle. Tämä tälläsi Ässät johtoon. Muita häkkejä ei ensimmäisessä erässä tehtailtu.

Pelillisesti erä oli vaisu. Kiekko pyöri enemmän Ässien kenttäpäädyssä, mutta Pallokerhon hyökkäyksien rakentelu oli heikkoa. Se oli hidasta ja joukkue viljeli paljon myös virhesyöttöjä. Näidenkin seikkojen vuoksi oranssipaitojen hyökkäyspeli jäi mitään sanomattomaksi.

Toinenkin erä oli edeltäjänsä tavoin heikkolaatuinen. Ässiltä se oli lähinnä puolustamista, josta kertoo jo sekin, että porilaisten vahdille Raannalle kertyi erän aikana jopa 17 torjuntaa. Kaiken kaikkiaan Raanta venyi kahdessa ensimmäisessä erässä kiekon eteen 30 kertaa.

– Yritimme puskea ja hallita varsinkin toisen erän, mutta Ässät puolusti erittäin hyvin, Selin tulkitsi.

Raantaa kudeillaan kakkoserässä pommittanut HPK onnistui viimeistelyssä kertaalleen. Kakkoserässä Kerhon tuikkasi nimittäin tasoihin hyökkääjä Eric Fehr. Fehrin niittiin passit tarjoilivat Ville Viitaluoma ja Ossi-Petteri Grönholm.

Muita maaleja Kerho ei kuitenkaan kyennyt toisessa erässä paukuttelemaan. Lähinnä jo senkin takia, että kanta-hämäläisten hyökkäyspelaaminen oli luokatonta. HPK hyökkäsikin jo kovin vaisulla asenteella.

Ja vaikka sikermä pääsi jauhamaan erän aikana kolmesti ylivoimaakin, niin eivät hämeenlinnalaiset saaneet kuin kertaalleen kiekon Raannan taakse toisessa erässä.

Ratkaiseva tekijä Ässien voiton kannalta olikin se, että joukkue kesti Pallokerhon hallinnan kahden ensimmäisen erän ajan.

– Kaksi ekaa erää HPK oli hallitsevampi ja ne meni meillä puolustustaisteluksi. Siinä mielessä kauden parhaita esityksiämme. Pystyimme pitämään kärsivällisyytemme, Ässien luotsi Kivi totesi.

Edustalla seisova Michael Ryan viimeisteli Ässille voiton ratkaisseen maalin.

Michael Ryan tuikkasi Ässät voittoon

Kolmas erä oli pelin pirtein erä. Sen vei nimiinsä Ässät, joka kontrolloi kiekkoa ison osan erästä. Hallinnastaan huolimatta porilaiset eivät kovin hyviä viimeistelypaikkoja saaneet luoduksi. Ja jos saikin, niin Kerhon maalilla torjunut Mika Järvinen säkenöi kolmannessa erässä.

Siinä missä kaksi ensimmäistä erää olivat Ässät-vahti Raannan näytöstä, niin viimeinen erä meni Järviselle. Järvinen torjui kiekkoja päätöserän aikana 13 kertaa ja oli suuri syy siihen, miksi HPK venyi Ässiä vastaan edes jatkoajalle.

– Kolmas erä oli Ässien erä, pystyi hallitsemaan ja hyökkäämään paljon vaarallisemmin. Järvinen oli mies paikallaan, tuli edes se yksi piste kotiin, Selin vahvisti.

Patapaitaisten päävalmentaja Karri Kivi oli luonnollisesti tyytyväinen vahvasti menneen erän jälkeen joukkueensa esitykseen. Palkkio loppupelin pirtsakkuudesta tuli viimein jatkoajalla.

– Kolmas erä oli sitä, mitä haimme. Toiseen erään pääsimme tasatilanteessa ja kolmas erän jopa hallitsimme. Odotimme, että tuleeko se paikka ja kyllä se jatkoajalla tulikin, Kivi iloitsi.

Tuo paikka jatkoajalla siunaantui Ässien hyökkääjä Michael Ryanille, joka saalisti matsissa tehot 1+1. Ryanin onnistumisen myötä porilaiset luikkivat kotimatkalleen kaksi pistettä rikkaampina. Ässät voitti Kerhon lopulta lukemin 2-1.