Jatkuuko HPK:n liuku?

LIIGA / Ennakko
Pysyvätkö Otto Paajasen ja muiden HPK-pelureiden mielet apeina torstainakin vai joko olisi edessä paluu takaisin maireimpiin ilmeisiin voiton myötä?
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Hämeenlinnan Pallokerho saa torstaina kotihalliinsa vieraaksi Ässät. Kotijoukkue HPK:n kurssi on ollut viime aikoina laskusuhdanteinen, sillä oranssipaidat ovat saaneet turpiinsa kahdessa viime pelissään. Nyt isoimpia kysymyksiä lieneekin se jatkavatko kanta-hämäläiset konttaamistaan.

Loistavan syksyn kiekkoilleen HPK:n kurssi on viime aikoina kääntynyt laskuun. Hämeenlinnalaiset tahkosivat aikavälillä 18.10- 20.11. yksitoista peräkkäistä kamppailua, jonka aikana joukkue ei jäänyt kertaakaan peleissään pisteittä.

Tuo putki kuitenkin meni rikki ja poikki viime perjantaina. Tuolloin Kerhon kävi Hämeenlinnassa kukistamassa Tappara. Kotitappionsa jälkeen HPK sai köniinsä myös tällä viikolla tiistaina. Tiistaina oranssipaidat musersi KalPa Kuopiossa.

Kahden peräkkäisen häviön jälkeen sarjataulukon kärkisijoillakin pyörinyt seura on tipahtanut taulukon kuudennelle paikalle.

Jos hämeenlinnalaiset tahtovat saada suuntansa jälleen tiistaina nousujohteiseksi on sen saatava hyökkäyspeliään paremmaksi. Kilpipaidoille Kerho nimittäin kaatui osin sen vuoksi, että KalPan hyökkäysten rakentelu oli HPK:n vastaavaa parempaa.

Hämeenlinnalaisten kakkosketju on alisuorittanut

Pallokerhon rivistöstä löytyy tällä hetkellä liuta alisuorittajia. Esimerkiksi joukkueen kakkosketjulta Tuomas Santavuorelta, Tuomas Vänttiseltä ja Antti Miettiseltä voi odottaa nähtyä kovempaa suorittamista. Eritoten Kerhon NHL-työsulkuvahvistus Miettinen on toistaiseksi ollut pettymys.

Tehot 2+0 viidessä pelatussa matsissa eivät ole aivan sitä, mitä HPK rapakon takaa tulleelta pelurilta odottaa. Myös kanta-hämäläisten ykköspakkiparissa luutinut Joni Tuominen on esittänyt heikkoja otteita viime peleissä. Tiistaina KalPaa vastaan Tuominen luiskenteli jäällä kolmen takaiskumaalin aikana.

Näidenkin miesten petraamisten seurauksina HPK voisi saada häkkienkin nakuttelua jälleen luistavammaksi. Sikermä, kun ei ole onnistunut kahdessa viime koitoksessaan heiluttelemaan maaliverkkoa kuin kolmesti.

Oranssipaitaisten pitäisi petrata ylivoimapelinsä myös kotijäällä tehokkaammaksi. Tai ei se sitä tehokasta ollut edes vieraskaukalossa tiistaina. Tuolloin Kerho pääsi jauhamaan ylivoimapeliään viidesti, mutta sai silti lätyn pömpeliin vain kerran. Kotijäällä HPK on puolestaan pyöritellyt liigan toiseksi huonointa ylivoimaa.      


Patarinnat asettuvat torstaina Kerhoa vastaan.

Patapaidoilla hyökkääjävaje

Pallokerhon saapuu torstaina haastamaan SM-liigan sarjataulukon kymmenentenä tällä hetkellä oleileva Ässät. Ennen Hämeenlinnan reissuaan patapaidat voittivat tiistaina HIFK:n lukemin 3-2. Voitto irtosi vasta jatkoajan jälkeen.

Voitostaan huolimatta patapaitojen on syytä hioa esitystään HIFK-tiimellyksestä. Vaikka patapakka kampesi helsinkiläisseuran, niin silti Ässien esitys oli heikko. Patapaitojen pelaaminen oli varovaista ja hermostuneista. Porilaiset kaipaavatkin rohkeutta lisää kaukaloon torstaiksi.

Ässillä on myös problematiikkaa hyökkäysmateriaalissaan, sillä usean loukkaantumisen vuoksi hyökkäyskärki on kapea. Se oli sitä jo ennen tiistaista HIFK-taistoa, sillä tuolloin patapaitojen riveistä loistivat poissa oloillaan hyökkääjät Joel Armia, Jesse Joensuu ja Veli-Matti Savinainen.

Torstain näytelmästä patapakan sairastuvan penkkejä lämmittää näiden nimien lisäksi myös hyökkääjä Nico Aaltonen. Usean kärkihyökkääjän uupuminen porilaisrivistöstä tehnee hyökkäyspelistä patapaidoille haastavaa.

Jos hyökkäyspelaaminen voi porilaisilla kangerrella, niin omassa päässä Ässien pitäisi suorittaa takuuvarmasti. Tai niin joukkue on tällä kaudella aiemmin tehnyt. Patapaidat ovat nimittäin päästäneet verkkonsa perukoille toiseksi vähiten niittejä liigajoukkueista.

Pallokerhon loukkaantuneiden listalla ovat viime aikoina olleet nimet Juha Alén, Juuso Honka, Arsi Piispanen, Jesse Saarinen ja Aleksi Laakso. Tiistain KalPa-matsista oranssipaitaisten miehistöstä uupui myös Antti Aarnio.  

Ässien toipilasmajalla puolestaan oleilee hyökkääjäkatras Armia, Joensuu, Savinainen ja Aaltonen.  

Seuraa Heitä

Antti Miettinen #100 |

Hyökkääjä

Viisi pelattua peliä ja kerättynä vain pistesaldo 2+0. Löytyisikö otteisiin jo kaivattua lisäpuhtia?

Shaun Heshka #12 |

Puolustaja

Ässien puolustaja Shaun Heshka on liigan tehotilaston kakkosnimi. Plus-miinuspistesarakkeen osoittaessa lukemaa +15. Pelaako Kerhoakin vastaan tilaston osoittamin varmoin ottein?

» Lähetä palautetta toimitukselle