Kumpi väsyy ensiksi?

LIIGA / Ennakko
Luvassa väsynyttä nojailua vai taistelua loppuun asti?
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Porissa toisensa kohtaavat kaksi joukkuetta, jotka pelaavat jo toisena iltana putkeen. Ässät pelasi perjantaina Lahdessa, kun HPK puolestaan pelasi kotijäällään Hämeenlinnassa.

Ässät pääsee kotiotteluunsa kolmen ottelun voittoputkessa. Tänä aikana patapaidat ovat kaataneet KalPan, Bluesin ja viimeiseksi Pelicansin. HPK sen sijaan saapuu Poriin hävittyään KalPalle kotikentällään peräti lukemin 0-4.

Kumpikaan joukkue ei todennäköisesti saa etua siitä, että pelejä on kahtena iltana peräkkäin. Pelin tasossa se voi sen sijaan näkyä. Ottelun alussa joukkueet voivat olla hyvin valmiita, mutta pelin edetessä alkaa varsinkin suuria minuutteja tahkoavilla pelaajilla väkisin jalka painaa. Pelissä ratkaisumaalit voivatkin tulla yllättäviltä pelaajilta.

Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kolmesti. Ensimmäiset kaksi ottelua päättyivät porilaisten voittoon. Ensimmäisessä kohtaamisessa Ässät oli parempi numeroin 4-1, ja marraskuun lopulla porilaiset nappasivat Hämeenlinnasta 2-1-voiton jatkoajan jälkeen. Edellisen kohtaamisen voitti kuitenkin HPK voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 3-2.

Tahtotila on löytynyt

Porissa moni oli jo valmis laittamaan hanskat naulaan, kun Stephen Dixon myytiin Venäjälle. Joukkue itse ei kuitenkaan luovuttanut, vaan Pata on pelannut viimeisissä otteluissa yllättävän ehjästi.

Ässien hyvä vire tulee sikäli yllätyksenä, että peräti kolme joukkueen sisäisen pistepörssin kärkinimeä ovat olleet poissa joukkueesta. Dixon on nyt Venäjällä, Jesse Joensuu Pohjois-Amerikassa ja Michael Ryan on miehittänyt sairastupaa jo hetken aikaa.

Yleisellä tasolla porilaisten pelistä on löytynyt yksi ylimääräinen vaihde. Enää patapakka ei näytä pelkältä nipulta yksittäisiä pelaajia, vaan yhtenäiseltä nipulta, joka haluaa voittaa jokaisen ottelun. Joukkueesta onkin löytynyt viimeisissä otteluissa ratkaisijoita laajalta rintamalta.

Porilaisten puolustuspää ja maalivahtipeli ovat olleet koko kauden ajan mallikkaalla tasolla, mutta uudenlainen yhtenäisyys joukkueen sisällä on vapauttanut myös hyökkäyspeliä. Kaiken lisäksi ylivoimapeli on toiminut paremmin kuin kertaakaan koko kauden aikana. Jatkuuko positiivinen kierre myös lauantaina, vai vajoaako Ässät hiljalleen pudotuspelitaiston ulkopuolelle?

Taistelu kuudennesta sijasta

HPK on ollut läpi kauden hyvä, mutta viime aikoina peli on parantunut entisestään. Joukkue on ollut viime aikoina hyvässä vireessä, ja varsinkin kotikentällä peli-ilme on ollut hyvin positiivinen. HPK kerää pisteitä tasaiseen tahtiin ja hämeenlinnalaiset tavoittelevat tällä hetkellä tosissaan runkosarjan kuudetta paikkaa.

Vierasjoukkueen kokoonpano ei ehkä ole täynnä edes liigatason tähtipelaajia, mutta tämä kausi on osoittanut sen, ettei HPK:ta sovi aliarvioida. Taisteleva, joukkueena hyvin yhteen pelaava ja tiukasti puolustava HPK on ollut tällä kaudella paha vastustaja kenelle tahansa.

Pallokerhon pelaaminen on perustunut hyvään puolustamiseen sekä fyysiseen pelaamiseen. HPK ei ole tehnyt erityisen paljon maaleja, mutta myöskään omaan päähän ei osumia ole juuri tullut. Tavallinen hämeenlinnalaisten peli on ollut vähämaalinen ja tasainen, eikä se todennäköisesti muutu lauantainakaan.

HPK hankki juuri ennen siirtorajaa täytettä puolustuspäähän. Kanadalaispuolustaja Jordan Henry ei kuitenkaan pelannut perjantaina HIFK:ta vastaan. Myös Peliitoista Hämeenlinnaan siirtynyt Ville-Veikko Eerola oli sivussa. Pelaavatko uudet hankinnat Porissa?  

Seuraa Heitä

Aki Uusikartano #31 |

Keskushyökkääjä

Edellisessä ottelussa kaksi osumaa iskenyt konkari on noussut Ässien tärkeimmäksi sentteriksi. Nyt hyökkääjältä odotetaan erinomaisen puolustuspään työskentelyn lisäksi tulosta myös hyökkäyspäässä.

Borna Rendulic #71 | Örebro

Laitahyökkääjä

Kroaattihyökkääjä ratkaisi joukkueiden edellisessä kohtaamisessa voiton hämeenlinnalaisille. Miten viime ajat ykkösketjun laidassa pelannut hyökkääjä onnistuu nyt entistä seuraansa vastaan?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Shaun Heshka 1 3 4
2.Mika Niemi 2 2 4
3.Aki Uusikartano 3 1 4
4.Joel Armia 2 1 3
5.Veli-Matti Savinainen 2 1 3
HPK M S P
1.Juha Kiilholma 2 1 3
2.Johan Larsson 0 3 3
3.Ville Viitaluoma 2 1 3
4.Tuomas Santavuori 0 2 2
5.Jere Sallinen 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle