Kärpille upea voitto sarjakärjestä

Johan Backlund torjui lähes kaiken
Kuva © Antti Romsi
Kärpät oli lauantai-iltana kovan haasteen edessä, kun runkosarjaa ylivoimaisesti johtava Helsingin Jokerit saapui Ouluun kolmatta kertaa tällä kaudella. Vaisusti viimeaikoina esiintynyt petolauma ei antanut rajusti koetelleen loukkaantumissuman häiritä, vaan pimensi vastustajan tähtisikermän selvin ja ansaituin 4-1-lukemin.

Kärppien ja Jokereiden kauden neljäs kohtaaminen tarjosi Raksilan täydelle katsomolle upeaa viihdettä koko rahan edestä. Pirteästi hyökännyt kotijoukkue ei tuntunut kärsivän Jari Viuhkolan ja Tomas Plihalin poissaolosta, vaan iski kiekon vastustajan maalin neljä kertaa ykkösketjun hienolla avustuksella. Vastustajan nimekäs hyökkäyskalusto ei puolestaan löytänyt keinoja huippuvireisen Johan Backlundin ohittamiseen, ja pisteet jäivät Ouluun selkein lukemin toista kertaa tällä kaudella.

Jokereiden päävalmentaja Tomi Lämsä harmitteli erityisesti joukkueensa huonoa tuuria ja epäonnekkaista tilanteista syntyneitä takaiskumaaleja.

- Kärpät tuli kovaa tänään ensimmäisen viiden minuutin aikana, joukkue mylläsi ja sai kovalla karvauspelillään aikaiseksi meille jäähyn. Siitä heille 1-0 ja johtoasema kotijäällä. Mielestäni petrasimme maalin jälkeen voimakkaasti ja toinen erä olikin selkeästi jokeripainotteinen. Tehtiin siihen kyllä komea tasoitusmaali, mutta heti kylmä suihku, meiltä huolimaton vaihto, ja kaveri sai siitä ylivoimahyökkäyksen. Joku maali taisi vielä mennä meidän mailan kautta sisään, joten tuurikaan ei ollut meidän kannalta kohdallaan.

- Oli hyvä ottelu meiltä, rehellistä joukkuepeliä, voittavaa pelaamista ja vahvaa pelaamista. Erittäin hienoilla arvoilla pelattiin, keskityttiin vain pelaamiseen eikä mihinkään muuhun,kommentoi Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta omiensa esitystä.

Petolauman ylivoima puree

Kärpät tuli ottelun alkuun hyvällä ilmeellä ja sai ensimmäisen ylivoimansa jo kolmen minuutin pelin jälkeen. Näyttävästi pyörinyt pakkopeli tuotti nopeasti tulosta, kun Ville Pokka tälläsi kiekon maaliin suoraan Josef Boumediennen syötöstä. Maalin jälkeen myös Jokerit sai pelistä otetta, kun Ilari Filppulan johtama hyökkäyskalusto sai aikaan muutaman hyvän pyörityksen oululaisten päädyssä. Tuhannen taalan maalipaikat jäivät kuitenkin syntymättä, ja erätauolle lähdettiin Kärppien 1-0-johtoasemassa.

Jokerit sai ensimmäisen ylivoimansa toisen erän alussa, mutta tasoitusmaali jäi kuitenkin syntymättä. Kärpät sai oman tilaisuutensa minuuttia myöhemmin, kun Ossi Väänänen joutui estämään maalin eteen unohtunutta Ivan Humlia kahden minuutin jäähyn arvoisesti. Kotijoukkueen ylivoimapeli johti moneen hyvään laukaukseen ja videolta tarkastettuun tilanteeseen, mutta ottelun seuraava osuma nähtiin kuitenkin toisessa päädyssä. Markus Nordlund karkasi erän puolivälissä Kärppien maalille ja yllätti Johan Backlundin ovelalla rannelaukauksella.

Kotijoukkue siirtyi uudestaan johtoon ottelun edettyä vain minuutin edellisestä maalista. Kultakypärä Juha-Pekka Haatajan tulinen laukaus painui tolpan kautta verkon perukoille, ja jokerivahti Frans Tuohimaa jälleen yllätetty. Kärpät sai erän lopussa hyvän mahdollisuuden lisätä johtoaan, kiekko päätyi ainoastaan maaliviivan tuntumaan Ivan Majeskyn ja Jarkko Ruudun istuessa jäähyllä.

Kähkönen nöyryyttää Jokereita kahdesti

Päätöserän alku toi kotijoukkueelle lisää aihetta juhlaan, kun kiekko löysi tiensä maaliin jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen. Luottohyökkääjä Toni Kähkönen karkasi puolittain läpi Ivan Humlin loistavasta syötöstä ja iski kiekon tarkasti maaliin Frans Tuohimaan räpyläkäden puolelta.

Tasaisesti jatkunut ottelu oli saada uuden käänteen noin seitsemän minuuttia ennen päätössummeria, kun Backlundin torjunnasta kimmonnut kiekko oli pomppia Mikko Lehtosen kautta omaan maaliin. Vieraiden loppukiri jäi kuitenkin Kärppien vahvan puolustuspelin ja Jarkko Ruudun tyhmän hyökkäyspään jäähyn myötä olemattomaksi. Lopulliset lukemat syntyivät ajassa 57.32, kun Kärppien ylivoimahyökkäys päättyi Toni Kähkösen toiseen osumaan Ivan Humlin ja Juha-Pekka Haatajan esityöstä. Näin pisteet jäivät ansaitusti Ouluun ja Jokereiden viiden ottelun voittoputki napsahti poikki.