Erikoistilanteet ratkaisivat

LIIGA / Raportti
Jesse Virtanen runnoi Lukon tasoihin - Justin Azevedo juhli taustalla.
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
Lukko ja JYP taistelivat sarjapisteistä tasaisesti ja pitkään. Aina voittomaalikilpailuun asti venynyt ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen voittoon. Fyysisessä kamppailussa molemmilla oli omat paikkansa ratkaista peli jo varsinaisella peliajalla.

Viimeinen taistelu ennen maaottelutaukoa, joten molemmilla oli selkeä halu puristaa miehistä kaikki irti ennen huilitaukoa. Ensimmäisen erän alkupuoliskon kotijoukkue hieman seuraili mitä vastustaja oikein tekee. Mutta siitä toivuttuaan Lukkokin pääsi hyvin peliin mukaan.

Vahvaa kamppailemista, taklauksia, vääntämisiä, kääntämistä ja myös hienoja maaleja tarjonnut ottelu oli varmasti runsaslukuisen raumalaisyleisön mieleen.

- Kova kamppailupeli tästä tuli, kuten arvata saattoi. Näissä peleissä on se tärkeää, että sinne sota-alueelle uskalletaan mennä. Hyvä peli, mutta kolmannessa erässä terävyys hieman karkasi. Sillä sitten päästettiin Lukko vielä mukaan, kertaili illan koitosta vierasjoukkueen päävalmentaja Jyrki Aho.

- Tällaisen ottelun jälkeen on hyvä sanoa, että jääkiekko on kiva peli. Ensimmäisessä erässä hyökkäyspelaaminen oli hieman vaisua, mutta sen jälkeen oltiin hienosti hommassa mukana. Saatiin toisesta erästä alkaen pieni pippuri mukaan, joka aina tarvitaan, jos JYPin aikoo voittaa, kertaili iltapuhdetta kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva.

Vaikka maalivahtien tilastot olivat lähes tasan ensimmäisessä erässä, voidaan todeta vierasjoukkueen hallinneen tapahtumia suurimmalta osin. Erälukemat olisivat voineet olla isommatkin JYPin eduksi.

Kotijoukkueella oli erässä yksi kunnon tekopaikka, kun Kimmo Koskenkorva karkasi läpiajoon. JYP-vahti Tuomas Tarkki oli kuitenkin valppaana.

Toisesta erästä alkaen kenttätapahtumat tasoittuivat ja maaleja tehtiin vuorotahtiin. Kova fyysinen vääntäminen aiheutti monta tulkintatilannetta jäähyjen suhteen, mutta kokonaisuutena tuomarit eivät ottelua ratkaisseet.

Jo pidempään loistavia otteita esittänyt Lukon Justin Azevedo oli taas huimalla pelipäällä. Yksi alivoimamaali, kaksi järjestettyä pelitilanneosumaa sekä kruununa päälle hallittu rangaistuslaukaus tiesivät sitä, että kentän kuningas oli helppo nimetä.

Kotijoukkue teki kaikki maalinsa erikoistilanteista, joten sen voidaan todeta olleen isossa roolissa ottelun voiton kannalta.

Kokonaisuutena toinen ja kolmas erä tarjosivat esimakua siitä, mitä tulemme näkemään pudotuspeleissä. Armoa ei annettu, mutta eipä sitä myöskään pyydetty.

Jatkoaika ei ratkaisua tuonut, joten edessä oli voittomaalikilpailu. Kotijoukkue vaihtoi maalinsa suulle Simon Nielsenin, joka hoitikin urakkansa sataprosenttisesti.

Kotijoukkueesta Azevedo ja Jarkko Kauvosaari ujuttivat kiekon Tarkin längistä sisään, kun taas vieraiden Eric Perrin ja Ramzi Abid eivät saaneet kiekkoa ohi Nielsenin.

Hankinnat tyydyttivät

Kotijoukkue esitteli raumalaisyleisölle isokokoisen puolustajan, kun Milan Jurcina saapui Raumalle. Yhden maalin kovalla lyöntilaukauksellaan tehnyt puolustaja sai Dufvalta kehut.

- Nyt meillä on se pommi viivalla. Miehen olemus jo kertoo siitä, mitä sieltä pelipaidan alta löytyy. Hän on tullut tänne pelaamaan kiekkoa ja on meille varmasti hieno vahvistus.

Vierasjoukkueesta löytyi myös varsin tuore hankinta, kun kanadalainen hyökkääjä Darryl Boyce pelasi toisen ottelunsa JYP-paidassa.

- Työteliäs pelaaja, hyvä aloittaja. Aikaero painaa harteilla, mutta olemme häneen tyytyväisiä, kertoi Aho uusimmasta vahvistuksestaan.

Seuraavana SM-liigassa odottaa maaottelutauko. Joukkueet jatkavat taisteluaan tiistaina 12.2.2013. JYP kohtaa silloin kotikaukalossaan SaiPan. Lukko puolestaan ottelee Ilvestä vastaan Tampereella.

» Lähetä palautetta toimitukselle