Artturin ilta

LIIGA / Raportti
Artturi Lehkonen iski voittomaalin läpiajosta.
Kuva © Timo Savela
TPS ja KalPa unohtivat pelaavansa lauantai-iltaista ottelua juuri ennen maajoukkuetaukoa. Turkuhallin taisto oli vaisu ja sekava, eikä kumpikaan saanut ottelusta selkeää otetta. Yksi kykeni silti nousemaan ylitse muiden, kun Artturi Lehkonen otti ohjat omiin käsiinsä ja taltutti kasvattajaseuransa.

15. marraskuuta 2012, 20. marraskuuta 2012 ja 29. joulukuuta 2012. Päivämääriä yhdistää se seikka, että niinä on pelattu TPS:n ja KalPan tämän kauden kohtaamiset. Viimeistä lukuun ottamatta kaikille yhteistä on myös Artturi Lehkonen heiluttamassa entisen seuransa verkkoa.

2. helmikuuta 2013 ei ollut minkäänlainen poikkeus. Keltapaita 62 nosti kädet kattoon toisessa ja kolmannessa erässä, kun lepsu KalPa nouti Turusta pisteet tylyin 4-0-lukemin. Samalla laituri antoi vahvat näytöt Turkuhallissa vierailleille NHL-kykyjenetsijöille.

Lehkosen ensimmäinen syntyi läpiajosta, jota avitti TPS:n huonosti ajoitettu vaihto. Teholukeman -4 kerännyt Ville Vahalahti ehti juuri luistella viimeisenä miehenä KalPa-aition ohi, kun Lehkonen astui kentälle. Tommi Miettisen purku liihotti keskialueen yli ja muuttuikin läpisyötöksi, jonka vastaanottanut 17-vuotias ohitti Ville Hostikan.

Toinen onnistuminen nähtiin kuusi minuuttia ennen ottelun loppua. KalPan kahden minuutin 5-3-ylivoima päättyi juuri Lehkosen saatua pelivälineen, mutta TPS ei suinkaan päässyt pälkähästä. Tarkka rannelaukaus tärähti TPS-maalin oikeaan yläkulmaan ja merkittiin pöytäkirjaan ottelun viimeistään ratkaisseena 3-0-osumana.

Kuopiolaisten 4-0-voitto oli lukemiensa osalta hämmentävä tulos niinkin mitäänsanomattomalle ottelulle. KalPa oli voittanut täsmälleen samoilla numeroilla vuorokautta aiemmin Hämeenlinnassa, mutta lauantain kotijoukkueen jääminen ilman ensimmäistäkään maalia oli erikoinen kohtalo.

- Tämä oli hyökkäyspelin osalta alkuvuoden heikoin ottelumme. En tiedä oliko kyse TPS:n hyvyydestä vai oliko omassa valmistautumisessa vikaa, pohti KalPan päävalmentaja Jari Laukkanen.

Välttävänkin viimeistelyn olisi pitänyt poikia TPS:lle edes yhden ainokaisen. Jarkko Hattunen suti avauserässä kahdesti kiekon ohi puolityhjän maalin edessä. Sekä Brian Willsie että Vahalahti saivat toisessa erässä ladata suorat laukaukset huippupaikoilta. Miikka Tuomainen karkasi kolmannessa erässä läpiajoon, hankki Jussi Timosen koukun myötä rangaistuslaukauksen ja ampui tolppaan.

Pekka Tuokkolan maalille syntyneitä tilanteita oli itse asiassa 40:n minuutin ajan enemmän kuin 24 koppia ottaneen Hostikan luukulla. Vain yksi joukkue onnistui kuitenkin hyödyntämään hetkensä.

- Kyllä meillä paikkoja oli, varsinkin toisessa erässä. Kolmannessa erässä painoi raskas 15:n ottelun tammikuu. Varamiehiähän meillä ei ole ja tänään vielä Marko Virtala putosi pois jo ensimmäisessä erässä, joten yrittämisestä ei voi moittia, TPS:n Juha Pajuoja saneli viitaten polvensa heti alkumetreillä vääntäneeseen Virtalaan.

- Kun KalPa on johtoasemassa, peliin on vaikea päästä mukaan. He pitävät kiekkoa ja pelaavat kokeneilla kavereilla, jotka eivät turhia hörhöile.

Tuokkola torjui 32 kertaa ja sai kauden ensimmäisen nollapelinsä lisäksi kevyet kiitokset myös Laukkaselta.

- Meillä on koko kauden ollut kaksi hyvää maalivahtia. Varmasti muutama saamamme piste on ollut ihan heidän ansiotaan.

Kolmen pisteen voitolla KalPa vankisti asemaansa sarjakakkosena, mikä luonnollisesti miellytti pääkäskyttäjää.

- Olimme kärsivällisiä ja sitkeitä. Se on ollut tämän joukkueen vahvuus monta kertaa koko kauden aikana ja kantoi tänäänkin hedelmää.

Pajuoja ei enää jaksanut liiemmin analysoida sarjataulukkoa. TPS:n saldo pysyi 58:ssä ja pudotuspeliviiva karkasi 12:n pisteen päähän. Turkulaisilla on jäljellä vielä 11 ottelua, eikä pyyhettä heitetä julkisesti kehään ainakaan tässä vaiheessa.

- Pelaaja ei voi ajatella, että "emme enää pääse pudotuspeleihin". Pelipäivän on aina oltava juhlapäivä, töissähän tässä ollaan. Eteenpäin on mentävä ja pudotuspeleistä puhutaan niin kauan kuin on teoreettinen mahdollisuus päästä sinne, Pajuoja päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle