Kerta vielä ennen taukoa

LIIGA / Ennakko
Edellinen kohtaaminen Raumalla oli jyväskyläläisten juhlaa.
Kuva © Juha Koivula - juhakoivula.kuvat.fi
Yksi taisto vielä, ja sitten on edessä maaottelutauko. Rauman lauantai-illassa kohtaavat sarjaseiska Lukko sekä vierailija sarjanelonen JYP. Kohtaaminen on joukkueille kauden neljäs. Jyväskyläläiset johtavat tilastoa voitoin 2-1.

Raskas tammikuu kaikkine ylimääräisine asioineen on takana ja on aika keskittyä itse pelaamiseen. Siirtoikkunan sulkeuduttua kokoonpanot ovat selvillä ja edessä on joukkueiden virittäminen kohti kevään huipennusta.

Lukko selvitti raskaan tammikuun hyvin häviten kolmestatoista ottelustaan vain kaksi. Yhdentoista pelin pisteputki meni poikki joukkueen edellisessä ottelussa HIFK:n vieraana.

Tammikuun kuudesta kotiottelustaan Lukko saalisti kaksitoista pistettä, joka ylittää selvästi joukkueen kauden pistekeskiarvon.

Vierasjoukkueen tammikuu en ollut aivan yhtä hohdokas, mutta tällä hetkellä JYP kulkee hienossa voittoputkessa. Takana on neljä puhdasta voittoa, joiden turvin joukkue on hinannut itsensä sarjassa neljänneksi.

Tammikuun tappiot tulivat pääasiassa vieraskaukaloista. Nyt joukkueelle on kuitenkin alla voitto Tampereelta, jossa sarjajumbo Ilves kellistyi maalin erolla.

Kohtaaminen on joukkueille kauden neljäs. JYP aloitti kohtaamiset kahdella voitolla, mutta viimeisin kohtaaminen Jyväskylässä päättyi Lukon voittoon.

Ottelun ratkaisupaikkoina nähdään perinteinen maalivahtipeli. Molempien kohdalla viimeaikaiset ottelut lupaavat pieniä määriä tehtyjen sarakkeeseen, joten jokaisella osumalla on iso merkityksensä. Loukkaantumisilla on myös osansa siihen, että kiekko ei niin helposti löydä tietään vastustajan verkkoon.

- Aiemmat kohtaamisemme ovat sisältäneet kovaa karvaamista, kovaa kamppailua ja kovaa työntekoa. Sellainen peli on varmasti jälleen lauantaina tiedossa, ennakoi koitosta vierasjoukkueen päävalmentaja Jyrki Aho.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen toipilasosasto on murheellista luettavaa varsinkin hyökkäyskaluston osalta. Pois kokoopanosta jäävät Jussi Pesonen, Lauri Tukonen, Josef Straka, Janne Keränen sekä Petri Koskinen. Puolustajista vammojaan parantelee Tommi Kovanen.

Siirtorajan loppuhetkillä Lukko vahvisti joukkuettaan isokokoisella puolustajalla, kun slovakialainen Milan Jurcina liittyi raumalaismiehistöön. Miehen ensiesiintyminen tapahtuu tässä ottelussa. Vastaavasti kanadalainen puolustaja Ryan Caldwell siirtyi Saksan pääsarjaan.

Vierasjoukkueen toipilasosastolla pelaajia ei ole yhtä monta, mutta kovia nimiä sieltäkin löytyy. Pois kokoonpanosta jäävät hyökkääjät Petr Hubacek ja Jari Jääskeläinen.

JYPin uusin vahvistus hyökkääjä Darryl Boyce pelasi jo joukkueen edellisessä pelissä, joten ottelu on hänelle toinen SM-liigassa.

Palkintosadetta

Kotijoukkueen luottovahti Petri Vehaselle ottelu on SM-liigan runkosarjassa 500.

Seuraa Heitä

Justin Azevedo #51 | Ak Bars

Keskushyökkääjä

Hurjassa vireessä oleva keskushyökkäjä pystyy ratkaisuihin pienessäkin tilassa.

Éric Perrin #11 |

Keskushyökkääjä

Myöskin pienikokoinen keskushyökkääjä omaa loistavat kädet. Tehnyt aiemmin hattutempun Raumalla.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Justin Azevedo 4 4 8
2.Jerry Ahtola 1 3 4
3.Teemu Nurmi 0 4 4
4.Jesse Virtanen 1 1 2
5.Kimmo Koskenkorva 0 1 1
JYP M S P
1.Kalle Koskinen 1 4 5
2.Antti Jaatinen 3 1 4
3.Jonne Virtanen 2 1 3
4.Ossi Louhivaara 2 1 3
5.Miika Lahti 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle