Koskisen lataama JYP pronssikohelluksen valtias

LIIGA / Raportti
Tuomas Tarkille ei löytynyt perjantaisessa pronssikohelluksessa ohittajaa.
Kuva © Hannu Rainamo www.hannuphoto.com
Pronssiottelu tarjosi tällä kertaa yhden kiekkokevään maittavimmista osumista. Kaukalossa hutiloitiin, häslättiin ja sekoiltiin. Sekavuuden keskeltä paistoi kuitenkin ilo, hauskuus, ja ennen muuta halu voittaa. Niin, ja tietenkin Kalle Koskinen.

Yhdentekevästä vääntämisestä ei voitu Jyväskylässä pronssiottelun jälkeen juuri puhua. Perjantainen koitos tarjosi juuri niitä elementtejä, joiden puuttumista ennen kamppailun alkua saatettiin pelätä.

Tunne, raivo ja voittamisen halu paistoivat molempien ryhmien, niin JYPin kuin Lukonkin otteista avausminuuteista alkaen. Voittoa ei kuitenkaan lähdetty hakemaan tarkkaavaisen puolustuspelaamisen tai huolellisuuden kautta.

Hippoksen kaukalon nimittäin täyttyivät ajoittain jopa reikäpäinen vauhti ja ajoittaiset, liki päättömät ratkaisut. Tämän kaiken sekavuuden keskellä olikin suoranainen ihme, että pronssit kaapaneen JYPin voittolukemiksi kirjattiin vain 2-0. 

Molempien joukkueiden faniryhmät pitivät läpi taiston huolen siitä, että lataus ja energisyys eivät päässeet koleaan kevätiltaan katoamaan.

- Oli hyvä fiilis pelata, vaikka oli vaikea saada sitä latausta ennen peliä. On tämä mukava tapa lopettaa kausi näin, äärimmäisen onnellinen maalivahti Tuomas Tarkki sanaili. 

Ainakin JYPin osalta latauksen määrää tuskin ainakaan vähensi se, että seuraikoni Kalle Koskinen päätti mittavan uransa juuri perjantaina. Yleisö eli Koskisen viimeisessä ottelussa komeasti mukana.

- No ei tosiaan, aika hienoa oli kyllä tämä, huudot ja kyltit ja kaikki, Tarkki jatkoi nauraen viitaten hallin karnevaalimeininkiin.

30 laukausta ja nollapelin torjunut Tarkki oli pronssipelissä JYPin voiton ratkaisevin tekijä. Toinen yhtä tärkeä, tai tärkeämpikin seikka oli nimenomaan hurrikaaninipun latautuminen Koskisen päätöspelin johdosta.

- Kyllä me sen varaan laskettiin. Hienoa, että näin saatiin Kallelle ansaittu lopetus, päävalmentaja Jyrki Aho myhäili onnellisena.

Maalit ja kurinalaisuus avauserässä

Avauserässä nähtiin vielä yllättävänkin kurinalaista pelaamista. Taklauksia ja päästä päähän vyörytettäviä tilanteita ei juuri säästelty. 

Ottelun voittomaaliksi jääneen osuman JYP iski jo vajaan viiden minuutin kohdalla, kun kiekon oivasti siniviivan päällä riistänyt Mikko Salmio päätti harhautuksensa nappisyöttöön Darryl Boycelle, joka viimeisteli varmasti ohi Petri Vehasen. 

Seuraavaa osumaa saatiin odottaa kymmenisen minuuttia, kun Miika Lahti päätti päättäväisen maalille nousunsa tyylikkäästi ja irtokiekkoon ensimmäisenä ennätti Max Wärn. 

Maalien synnyttyä ottelu kääntyi, jäähyjen värittämään tilaan. Myös pelikuri unohtui eritoten toiseen erään mennessä täydellisesti, ja jäällä nähtiinkin liki riemastuttavia tilanteita mitä erinäisempien virheiden saattelemana. Tämä näytös kelpasi myös yleisölle.

Jysäys, joka oli tappaa pelin

Toisen erän puolivälissä kuitenkin jysähti. Jonne Virtanen ja Teemu Nurmi törmäsivät ikävästi keskialueella. Tilanteen seurauksena Nurmen nilkka vääntyi ja samalla myös Virtanen sai kovan iskun päähänsä. Molemmat herrat jouduttiinkin saattelemaan kaukalosta pois.

Pysäyttävä tilanne romahdutti myös hetkellisesti pelin intensiteetin. Jäähyjen sävyttämä loppuerä kuljettiinkin perin sekavissa tunnelmissa. 

Kolmannessa erässä Lukko pyristeli väkevästi, mutta törmäsi kerta toisensa jälkeen Tarkin suojuksiin. Väkevästi maalillaan venyi myös Vehanen ja maalipaikat sulivatkin lähinnä huippuvireiseen kaksikkoon.

- Lukolla oli hyvää ylivoimaa ja loistava ykkösketju. Tarkkana sai olla jatkuvasti. Hienosti pelattiin omassa päässä, Tarkki kiitteli. 

Maalittomuuden takana ei piiloteltu

Lukon yrittäminen ei siis tuonut maalia - vieläkään. Ryhmityshän oli kairannut ilman osumia pudotuspelien viimeiset kamppailunsa. Päävalmentaja Risto Dufva oli mietteliäs pitkän maalittomuuden suhteen.

- Ei se näkynyt, ja toisaalta taas näkyi. Esimerkiksi Jerry Ahtola teki vielä vähän aikaa sitten läpiajoista maaleja. Tänään ei tullut pelaajille onnistumisia. Parhaansa kaikki kuitenkin yrittivät ja siitä olen ylpeä, Dufva puheli.

Halusta ei Lukon voitto valmentajan mukaan jäänyt kiinni.

- Viisi kertaa olen tässä hallissa pronssipeleissä ollut mukana. Kertaakaan ei ole ollut tunteesta tai halusta voitto kiinni. Onhan se hankala tilanne lähteä tähän peliin, mutta aina pelataan voitosta, Lukko-luotsi täsmensi. 

Pronssiset mitalit olivat erityisesti mieleen JYPin päävalmentajan pestin tämän kauden jälkeen jättävälle hurrikaanikäskijä Aholle. 

- Muutos kauteen lähdettäessä, vielä kesänkin aikana, oli niin valtava. Paljon lähti pelaajia, paljon kävi pelaajia. Aivan erinomainen saavutus meille, Aho korosti tyytyväisenä.

Myös Dufva muistutti erityisesti työsulun aiheuttaman levottomuuden varjostaneen Lukon kautta. Lopulta kuitenkin joukkueen yhteinäistyminen oli myös raumalaisten menestyksen avain.

- Vehanen piti puheenvuoronsa tuossa kopissa. Hän sanoi, että "jokainen päivä oli kiva tulla hallille". Siitä se juuri lähtee menestys, Dufva alleviivasi. 

» Lähetä palautetta toimitukselle