Koskisen haikeat jäähyväiset

LIIGA / Haastattelu
Kalle Koskisen ura päättyi pronssijuhliin.
Kuva © Hannu Rainamo www.hannuphoto.com
Pronssimatsi jäi Hippoksen perjantai-illassa sivuosaan. Pääosan varasti mittavan uransa päättänyt Kalle Koskinen. Koskisen ura päättyi pronssijuhliin.

Yksi mies varasti pronssikamppailussa kaiken huomion. Muun JYP-joukkueen juhliessa pronssimitalia Kalle Koskinen antoi kärsivällisesti medialle haastatteluita vielä yli puoli tuntia ottelun jälkeen. Koskinen, 41, ansaitsi huomionsa.

- Kalle on tyylikäs pelaaja, hyvä roolimalli. Hän on tuolle JYP-joukkueelle esikuva ja isähahmo. Menestyvä joukkue tarvitsee Koskisen kaltaisen pelaajan kokemusta ja kokemuksia, entinen JYP-veskari Sinuhe Wallinheimo tunnelmoi.

- Mahtavaa, että jyväskyläläisyleisö ja JYPin organisaatio palkitsivat hänet noin hyvin. Kalle ansaitsi nämä kekkerit.

Oikeassa Wallinheimo olikin. JYP-organisaatio oli järjestänyt Koskiselle ikimuistoiset läksiäiset. Ennen ottelun alkua JYPin fanipääty muisti konkaripuolustajaa näyttävällä tifolla. Jäälle Koskinen saapui viimeisenä pelaajana.

Kotiyleisö kunnioitti sisääntuloa heiluttamalla JYPin jakamia 'Kiitos #6'-plakaateja. Ottelu päättyi perinteisten 'Kiitos JYP' -laulujen sijaan rytmikkääseen 'Kiitos Kalle' -laulantaan. Yli kuuden sadan liigaottelun ura päättyi upeisiin tunnelmiin.

- Hieno vastaanotto. Tämä yleisö ylitti kaikki odotukset satakertaisesti. Sisääntulo meinasi väkisin herkistää, vaikka latautuminen olikin itse pelissä. Vaikea paikka oli se alku, Koskinen myönsi.

- Pelin aikana onneksi pystyin keskittymään täysillä pelaamiseen. Kyllä siellä oli Kalle-pojalla taas niin kiire jäällä, ettei ehtinyt ajatella uran päättymistä tai pronssimitalia. Lopun jäähyn aikana alkoi jo naurattaa, nyt taas meinaa herkistyä.

- Pakko vielä sanoa, pelissä oli aivan mahtava tunnelma. Ja nyt tässä metelissä voisin seisoa täällä jäällä vielä pidempäänkin. Enää ei ole kiire yhtään mihinkään. Tai kai meillä jotkut juhlat on?

Jyväskyläläispuolustaja debytoi liigassa jo syksyllä 1993. Pitkän uran kruunasi kaksi JYPissä voitettua mestaruutta. Koskinen arvosti myös pronssimitalin korkealle pitkällä urallaan.

- Kyllä tämä on minulle mestaruuden jälkeen urani isoin saavutus. Ura on hienoa päättää näihin tunnelmiin. En olisi todellakaan halunnut päättää uraani hävittyyn välierään.

- Olo on yhtä aikaa herkistynyt, haikea, jännittynyt, iloinen ja onnellinen. Täysi tunteiden sekasotku. Nyt sauna päälle ja yritetään painaa tunteet taka-alalle. Juhlitaan uran päättymistä ja mitalia perinteisin tavoin, Koskinen kertoi.

Koskisen ura jatkuu jääkiekon parissa. Ex-puolustaja jatkaa töitä JYP-organisaation myyntitehtävissä.

- Kesä menee töissä toimistolla. Pitää Kari Tyniltä kysyä, jos saisin pari päivää vapaata. Kauluspaita päälle ja kravatti kaulaan, joudun siis aikuisten töihin.

- Se kieltämättä jännittää ja pelottaa tällä hetkellä enemmän kuin yksikään pelaamani ottelu, Koskinen veisteli.

Kalle Koskisen henkilökuva haastatteluineen julkaistaan Jatkoajassa loppukevään aikana. Tämä haastattelu on hyvä päättää toisen veteraanin, Sinuhe Wallinheimon, sanoihin.

- Maailma ja jokainen jääkiekkojoukkue tarvitsee kallekoskisia. Hieno mies.

» Lähetä palautetta toimitukselle