Sarjajohtaja ei ollut yllätettävissä

Max Wärn teki maalinedusruuhkasta vieraiden voittomaalin.
Kuva © Juha Koivula - juhakoivula.kuvat.fi
Lukon ja JYPin välinen kamppailu liigapisteistä oli tasainen, kovavauhtinen ja fyysisenkin kamppailu. Rutinoitunut vierasjoukkue ei antanut lukuisten jäähyjen sotkea peliään, vaan haki kolme tärkeää sarjapistettä Raumalta lukemin 1-2.

Kotijoukkue Lukko jäi nuolemaan näppejään JYPin käsittelyssä. Yrityksen puutteesta Lukkoa ei voi syyttää, mutta tehottomuudesta sitäkin enemmän. Vierasjoukkue tarjosi ylivoima-aikaa Lukolle viiden kaksiminuuttisen verran, mutta joukkue jätti paikkansa käyttämättä. Vastaavasti JYP sai pelin aikana vain yhden ylivoimapelin, mutta se riitti maalin tekoon. Ja kun lukkolaiset hukkasivat kolmannessa erässä kerran kaikki miehensä, iski JYP välittömästi. Tyhjään Lukko-maaliin voittomaalin sai iskeä hyökkääjä Max Wärn.

- Kovavauhtinen ja fyysinen peli taas kerran. Ehkä alussa hieman näkyi eilinen pelimme, mutta toisesta erästä alkaen oltiin hyvin juonessa mukana. Kolmannen erän johtoasemassa pelin luonne muuttui, koska maalia ei enää tarvinnut tehdä. Pidettiin onnistuneesti Lukko pois parhailta tekopaikoilta, vieraiden päävalmentaja Jyrki Aho kertaili illan koitosta.

- Ottelun alku oli vahva meiltä. Toisessa erässä ote vähän katosi heikon kiekollisen pelin takia. Kolmannessa erässä pystyttiin nostamaan tasoa, mutta lopputulos oli ikävä meidän kannaltamme. Tässä on nyt se ero meidän ja sarjajohtajan välillä, kiteytti kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva.

- Joka pelissä on hyvin roikuttu ottelun voiton suhteen mukana, mutta yksi steppi pitää joukkueelta kaivaa esiin jatkoa ajatellen, myönsi Dufva.

Lukon selvä etsikkoaika oli ensimmäinen erä, kun joukkue pääsi kolme kertaa yrittämään ylivoimaosumaa. Peli meni kuitenkin liian hyvän maalipaikan hakemiseksi ja JYP tappoi onnistuneesti kaikki jäähynsä pois.

Lähimmäksi maalia kiekon sai Lukko-hyökkääjä Arttu Ilomäki erän loppuhetkillä, mutta ylärima ei suunnannut kiekkoa maaliin, vaan takaisin peliin.

Toiseen erään JYP oli kaivanut kovan taistelutahdon, ja pelin painopiste siirtyikin Lukko-vahti Petri Vehasen ristikon läheisyyteen. Kotijoukkueella oli erän puolivälissä hyvä paikka mennä johtoon, mutta hyökkääjä Teemu Nurmen laukaus osui tolppaan.

Aki Kangasmäen typerän huitomisjäähyn aikana vieraat sahasivat ylivoimakuviotaan lähes kaksi minuuttia, kunnes lopulta harjoiteltu kuvio tuotti tulosta. Maalintekijänä kunnostautui joukkueen kultakypärä Eric Perrin Petr Hubacekin loistavasta tarjoilusta.

Kotijoukkue onnistui rikkomaan kuparisen erän lopulla tanskalaisvahvistus Mikkel Bödkerin toimittaessa kiekon ohi Joni Myllykosken.

Maalivahtien torjunnat, Vehanen 14 ja Myllykoski 5, kuvastavat hyvin pelin painopistealuetta.

Puolustuspeli rautaa

Kolmannen erän alku oli tasainen ensimmäisten minuuttien ajan. Toista vaihtoaan erässä pelannut Lukon tanskalaisketju epäonnistui tekemisessään pahasti, ja vieraat rankaisivat välittömästi. Kaksi valkopaitaa oli iskemässä kiekkoa Vehasen taakse lukkolaisten seuratessa tapahtumaa aitiopaikalta.

Lukko ei kuitenkaan lannistunut, mutta vieraiden aktiivinen häirintäpeli sekä maalivahti Myllykoski pelasivat todella hyvin.

- Mailaa saa käyttää, kun puolustetaan kiekkoa. Näin se vaan menee jääkiekossa. Pelitilanteet ovat sitten niitä, jotka johtavat jäähyihin, muistutti Aho joukkueensa taktiikasta.

Kotijoukkue haki erän lopulla tasoitusta ilman maalivahtia, ja kentällä esiintynyt kuusikko herätti ihmetystä eri suunnilla. Päävalmentaja Dufvalla oli kuitenkin vastaus valmiina.

- Ne pelaavat, joiden energiataso on paras.

Lukon kolme tanskalaista ovat nyt pelanneet kaksi peliä tekemällä joukkueensa viidestä maalista neljä. Ammattimiesten toimintaa, mutta Dufva muistutti raadollisuudesta.

- Kova on paikka pojilla, kun joutuvat pelaamaan ilman pre-seasonin tuomaa rutiinia.

Lukon osalta sarja jatkuu välittömästi yhden nukutun yön jälkeen Helsingissä, jossa vastaan asettuu Jokerit. JYP jatkaa pisteiden metsästämistä tulevana tiistaina kotikaukalossaan, kun vastaan luistelee TPS.