Toistuuko kaava Kuopiossa?

LIIGA / Ennakko
KalPa hakee kauden toista voittoaan Tapparasta Artturi Lehkosen johdolla.
Kuva © Teemu Soini
Sarjan avausviikonlopun tuplakierroksella KalPa ja Tappara kohtasivat lauantain ottelussa Tampereella. Silloin KalPa kävi ryöstöretkellä Hakametsässä. Onko Tapparan vuoro käydä pilaamassa Kuopiossa kotikatsomon viikonloppu?

KalPa on löytänyt viimeisissä otteluissaan hyvän vireen. Ensin Pelicans kaatui Niiralan montussa 4–1 Sakari Salmisen heiluttaessa tahtipuikkoa. Edellisellä kierroksella puolestaan JYP kaatui Hippoksella 5–1 Artturi Lehkosen ja Salmisen tehoillessa.

Tappara on kohdannut edellisissä kamppailuissa helsinkiläisvastustajat. HIFK kaatui kotiluolassaan 3-1 värikkäiden vaiheiden jälkeen. Tapparan vaarallinen ykköskenttä Henrik Haapala- Aleksander Barkov-Ville Nieminen ratkaisi ottelun tamperelaisille. Jokerit puolestaan haki edellisenä iltana 5–3-vierasvoiton Tampereelta maalirikkaassa kamppailussa.

Pörssikärjet erottuvat kaukalossa

Vierasjoukkue Tapparan ykköskenttä on vastannut huikeasti tamperelaisten tehoista. Todellista läpimurtoaan liigan eliittiin tekevä Barkov on merkkauttanut jo 12 tehopistettä. Samaan määrän on yltänyt myös paluumuuttaja Nieminen. Nuorten sarjoista suoraan ykköskenttään ponnistanut Haapala on puolestaan saalistanut kaksikon rinnalla jo 11 pistettä.

KalPan tehoista ovat viimeisimmissä peleissä vastanneet Salminen ja Lehkonen. Myös Jokereista saapunut Antti Kerällä on omaksunut nopeasti KalPan kiekollisen pelityylin.  Edes Jukka Voutilaisen ja Sami Kapasen loukkaantumiset eivät ole sotkeneet kuopiolaisten konseptia.

Suuria maalijuhlia tuskin Kuopiossa nähdään, mutta tehotilastoista todennäköisesti löytyvät molempien joukkueiden kärkikenttien pelaajat.

KalPan sairaslistalla jatkavat hyökkääjistä Jasse Ikonen, Kapanen ja Voutilainen. Puolustajista Mikko Kukkonen ja Pauli Levokari eivät mahdu pelaavaan kokoonpanoon. Nuori puolustaja Juuso Riikola on ottanut paikkansa kotijoukkueen pakistossa.

Kirvesrintojen sairastupa on tyhjänä. LeKi:n riveissä jatkavat kokoonpanon ulkopuolelle jäävät Niclas Lucenius,Olli Palola, Jussi Halme ja Jan-Mikael Järvinen.

Surkeat yleisöluvut Kuopiossa

Oman mielenkiintoisen elementtinsä tuo kuopiolaisyleisö. Toistaiseksi ronkelit savolaiskatsojat eivät ole löytäneet Niiralan monttuun, vaan katsomot ovat ammottaneet tyhjyyttään.  Tilannetta tuskin kovin paljoa auttaa Matti Kuparisen myynti, vaikka paikkaajaksi hankittu Nashville Predatorsin NHL-sentteri Craig Smith debytoi Tapparaa vastaan.

KalPan yleisökeskiarvo on toistaiseksi ollut vaatimattomat 3500 katsojaa ottelua kohden. Lukema on surkea, kun mietitään vastustajia. Edes JYP sarja-avauksessa ja Jokerit seuraavassa kotikamppailussa eivät vetäneet yleisöä. Kuopiossa on turha enää puhua kiekkobuumista, jos suuria muutoksia ei tapahdu äkkiä.

Kuopiolaisten budjetoitu yleisökeskiarvo on 4100 katsojaa ottelua kohti. Kuparisen myynti KHL-seura Avanrad Omskiin paikkaa taloutta, mutta lippu- ja oheistuloissa seuralla on paljon kirittävää. Kilpirinnoilla riittää haastetta yleisön voittamiseksi puolelleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle