Kentän pienin oli ottelun suurin

LIIGA / Raportti
Chris Connolly teki kaksi tärkeää maalia
Kuva © Teemu Soini
Sitkeä ja yritteliäs Tappara nappasi Kuopiossa tärkeän ja ansaitun voiton. Kirvesrintojen ykkösmies oli pienikokoinen Chris Connolly, jonka kahdella peräkkäisellä maalilla porkkanapöksyt tulivat ensin tasoihin ja ohi. Kummallakin joukkueella riittää vielä päätöskierroksella panosta – hyvässä että pahassa.

Tappara oli vahvimmillaan silloin kun KalPa sitä vähiten kaipasi. Tamperelaiset olivat hienokseltaan alakynnessä ottelun toisessa erässä, mutta onnistuivat tekemään tärkeän tasoitusmaalin hieman ennen viimeistä erätaukoa.

Chris Connollyn tekemä maali oli hieman onnekas, mutta kaikki lasketaan. Pienikokoinen laituri uitti kiekon pienestä kulmasta ohi Pekka Tuokkolan KalPa-puolustaja Antti Halosen luistimen kautta.

Jenkki ohjasi komean toisen maalinsa kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla. Kotijoukkue ei enää oranssivärisestä shokkihoidosta tämän jälkeen toipunut. Teemu Aalto pomputteli Tapparan kahden maalin johtoon päätöserän puolivälissä. Housuista ja kintuista kimpoillut veto jäi ottelun voittomaaliksi.

– Vaativa peli kaiken kaikkiaan. KalPa on hyvä joukkue, heillä on taitavia pelaajia. On aina oma haasteensa siinä, miten saadaan peli istumaan isoon kaukaloon. Tiukkoja maalin pelejä nämä yleensä ovat, Tappara-luotsi Jukka Rautakorpi summasi mietteensä.

– Tiukka maalin peli tosiaan. Pelin henkeen kuuluu, että onni ansaitaan. Tasoitusmaali kimposi meidän puolustajan luistimesta ja toinen pomppi joko meidän tai heidän pelaajan housuista. Tällä kertaa onni meni Tampereen suuntaan, KalPa-valmentaja Jari Laukkanen harmitteli.

KalPa hallitsi alkua, Tappara lopulta ohi

Kotijoukkue johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen ja oli ottelussa hienokseltaan hallitsevampi osapuoli aina ottelun puoliväliin asti, jolloin Jarno Koskiranta tasoitti lukemat 2-2:een hienolla oivalluksellaan. KalPa meni vielä kerran johtoon Kalle Kermanin röyhkeän maalille ajon ansiosta, mutta tästä eteenpäin peli pyöri enimmäkseen kilpipaitojen päädyssä.

Olli Palola oli lähellä tehdä tasoituksen toisen erän lopussa Miika Koiviston istuessa koukkujäähyä, mutta vielä alkukaudesta Tapparaa edustanut Tuokkola torjui avopaikan mailansa varrella. Hieman myöhemmin Connolly onnistui tasoituksessa.

Kuten niin monessa tappiollisessa kotipelissä on tämän vuoden puolella nähty, KalPa ei saanut kunnollista raivoa kavennuksen hakemiseksi. Kiekko toki saatiin kertaalleen maaliin, mutta Sakari Salmiselle merkattu osuma oli hivenen onnekas.

Rautakorpi: "Puolustuksessa toivomisen varaa"

Pomppumaalien peli jätti runkosarjan kakkoseksi nousseen Tapparan valmennusjohdolle hieman jossiteltavaa. Maalipaikkoja riitti kumpaankin suuntaan ja välillä Juha Metsolan maalin edessä kävi kunnon kuhina. Marko Kauppisen tekemä 2-1-maali oli hieman samanlainen kuin Kermanin: ajo maalille ja kiekko etukulmasta sisään.

– Puolustamisessa oli toivomisen varaa. Vähän pehmeyttä tämmöisissä tilanteissa, joissa ajetaan etukulmalta maalin eteen. En tiedä mistä tämä johtui. Vaatimustason pitää olla jatkossa korkeampi, jotta tuommoisia ei enää loppukaudesta tule. Hyökkäys oli tänään ok, puolustus ainoastaan sinne päin, Rautakorpi pohti.

Kummallakin joukkueella on vielä jännitettävää tiistain päätöskierroksella. Tappara kamppailee vielä runkosarjan kakkostilasta. Puolivälierät alkavat joka tapauksessa tamperelaisten osalta kotoisessa Hakametsässä.

KalPa on maksimissaan runkosarjan viides ja on edelleen mahdollista, että kuopiolaiset valahtavat jopa ulos suorasta pudotuspelipaikasta. Tappara pelaa tiistaina kotonaan Pelicansia vastaan ja KalPa matkustaa Espooseen Bluesin vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle