Ilves murskasi Bluesin unelmat

LIIGA / Raportti
Ilves juhli ja Bluesin pelit päättyvät runkosarjaan.
Kuva © Anette Naroma -http://anskun.net
Ilves otti komean 5-2-voiton jatkaen voittoputkeaan. Samalla Bluesin jääminen ulos 10 parhaan joukosta varmistui.

Bluesin päävalmentaja Mikko Saarinen oli luonnollisesti äärimmäisen pettynyt tulokseen.

- Tosi pettynyt olen valmentajana. Pelaajat ovat varmasti yhtä pettyneitä. Ohuella langalla kamppailimme pitkään ja sitten se päättyi. Harmittaa.

Saarinen oli raivoissaan tuomaritoiminnasta. Blues sai 37 jäähyminuuttia Ilveksen neljää vastaan. Tommi Huhtala lensi suihkuun polvitaklauksesta. Lisäksi Saarista kismitti muun muassa ryhdikkäästi puolustaneen Joonas Valkosen saama heppoinen jäähy päätöserässä, mikä ajoi Bluesin kolmella viittä vastaan -tilanteeseen.

- Toihan on ihan perseestä, toi piipareitten touhu. Aika v-tun isoista panoksista puhutaan, ja sitten toi touhu on tommosta.

Hän tunnusti kuitenkin vastustajan paremmuuden. Ilves pelasi erinomaisen kiekkopelin.

- Ilves oli hyvä tänään. Juuri niin hyviä, kuin osasimme odottaa. Vaikea on hyökätä, jos et kiekkoa itsellesi voita.

Ilves karkasi kakkoserässä

Ilves karkasi Bluesilta toisessa erässä naulaamalla kolme häkkiä. Kaksi ensimmäistä tulivat viivalaukauksista, kun Bluesin omat pakit tekivät maskia maalivahti Juuso Riksmanille. Kolmannen osuman taisteli maalin edestä Tommi Välimaa ylivoimapelissä. Miesten peleihin erinomaisesti sisään tullut Aleksi Mäkelä niittasi uransa ensimmäisen liigaosuman.

Voitto oli tamperelaisille neljäs peräkkäin.

- Tuntuuhan se helvetin hyvältä! Jos ajattelee minkä työn olemme 1,5 kuukauden aikana, reilu 35 harjoitusta ja 16 peliä, niin tosi tyytyväinen pitää olla äijien sitoutumisesta ja tekemisestä. Olemme tulleet päivä päivältä enemmän joukkueeksi. Peli on mennyt eteenpäin.

- Tänään (Jaroslav) Hübl piti meidät pystyssä, mutta puolustustiiviys on parantunut ja teemme joukkueena hyvin hommia, päävalmentaja Tuomas Tuokkola maiskutteli voittoa.

Kolmannesa erässä Blues tuli vielä puolustajiensa Arto Laatikaisen ja Joonas Jalvannin maaleilla 4-2-tilanteeseen, mutta Hübl ja puolustus kestivät. Väsynyt Blues alistui lopullisesti 26 sekuntia ennen loppua, kun Kai Kantola laukoi omasta päästä kiekon tyhjään Blues-rysään.

- Iso kunnia koppiin pelaajille. Yksi peli vielä, ja sen jälkeen olemme valmiina karsintoihin, Tuokkola sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle