Kiikareita välttelevät hyökkäykset vastakkain

LIIGA / Ennakko
Maalinteko on tuottanut molemmille joukkueille tuskaa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Hämeenlinnassa vuosi polkaistaan liikkeelle kahden maalinteossa yskineen joukkueen mittelöllä, kun HPK saa vieraita Porista. Kotijoukkueen tavoitteena on osua tarkemmin kuin marraskuussa, jolloin 45 laukausta tuottivat vain yhden osuman ja Ässät vei kaksi pistettä jatkoaikavoitolla lukemin 2-1.

Vuosi 2013 käynnistyy Hämeenlinnassa kahden ennakkoon tasaisen joukkueen kamppailulla. Sarjataulukossa HPK on kiinni suorassa pudotuspelipaikassa, mutta Ässät tulee seitsemän pistettä perässä neljä sijaa alempana. Otteluita Ässillä on yksi vähemmän.

Molemmille lieviä vaikeuksia joulukuun ja kauden aikana on tuottanut maalinteko. Siinä missä otteluita on usein hallittukin, ei kiekko löydä verkon perille tarpeeksi usein etenkään alempien kenttien toimesta. Teemana Hämeenlinnassa voidaankin pitää "kiikaritehojen" välttämistä ja parempaa onnistumisprosenttia laukauksiin.

Pelaavatko Fehr ja Miettinen?

Kotijoukkueen osalta lopullisten kokoonpanojen suhteen riittää jännitettävää Eric Fehrin kohdalla. Edellisen ottelun Kärppiä vastaan sivussa ollut kanadalainen ei ole virallisten tietojen mukaan loukkaantuneena, eikä poissaolon syytä kerrottu julkisuuteen, mutta tiedossa ovat Fehrin lukuisat olkapäävammat uran aikana.

Täysikuntoisen Fehrin pysyminen kokoonpanossa on elintärkeää kotijoukkueen ykköskentän ja koko hyökkäyksen maalinteon kannalta. Vaikka muutkin pelaajat joukkueessa ovat tehneet osansa joukkueen menestyksen eteen, ei yksikään pelaaja ole yksinään saman tason uhka vastustajan maalivahdeille. Kärppiä vastaan ykkösketjun laidalle oli nimetty Arsi Piispanen.

Kakkosketjun laidalla viilettänyt Antti Miettinen ei ole ollut yhtä elintärkeä ratkaisija HPK:lle kuin Fehr. Laiturin peli on ollut enimmäkseen laadukasta ja yritteliästä, mutta yhteinen sävel pelitavan ja tehojen suhteen ei ole löytynyt entiseen malliin. Vuoden loppuun asti voimassa ollutta sopimusta ei ole ennen vuoden vaihtumista jatkettu, mutta poissa laskuista ei Miettisen jatko Kerho-paidassa ole.

Valmentajat matkalla vastakkaisiin suuntiin

Penkkien takana nähdään kaksi varsin erilaisessa asemassa olevaa vastuuvalmentajaa. Kerhon Ari-Pekka Selin kuuluu kauden ehdottomiin onnistujiin, siinä missä Karri Kivelle on fanien keskuudessa jopa soviteltu kengänkuvaa takapuoleen.

Selinin ura on nousukiidossa. Takataskussa on tuore jatkosopimus HPK:ssa, ja kokemusta on nyt myös maajoukkueen apuvalmentajana. Kiinnostusta Seliniä kohtaan on löytynyt myös itärajan takaa.

Kivi puolestaan ei jatka ensi kaudella Ässien päävalmentajana, vaan tilalle on tulossa Pekka Virta. Oma maali ja puolustuspään peli on ollut tälläkin kaudella Kiven joukkueessa onnistunutta, mutta hyökkäyspeliin uusia taikoja tai erityisen toimivaa pelitapaa ei Kivi ole löytänyt.

Maalijuhlaa tuskin luvassa

Joukkueiden edellinen keskinäinen ottelu ratkesi jatkoajan lopussa Ässille lukemin 2-1. Voittomaalin tuolloin laukoi Michael Ryan. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, nähdään keskiviikon ottelussakin jalkapallolukemat.

Maalinteon suhteen odotetaan molemmissa joukkueissa ratkaisijoita myös alemmista kentistä. Mikäli Fehr ja Miettinen puuttuvat kotijoukkueen kokoonpanosta, kallistuu tasainen vaakakuppi hyvää vierasvirettä läpi kauden esittäneelle ässälaumalle.

 

Seuraa Heitä

Aleksi Laakso #34 | Kiekko-Espoo

Puolustaja

Kaksi ottelua loukkaantumisensa jälkeen pelannut Laakso tuo takalinjoille tulivoimaa ja liikkuvuutta. Ei täydellinen pelaaja omassa päässä, mutta onnistuessaan ratkoo otteluita rohkeudella ja taitavuudella.

Tuomas Vänttinen #91 |

Keskushyökkääjä

Maaliennätys (10) on lähellä rikkoutua tällä kaudella, kun nyt koossa on jo kahdeksan osumaa. Teki juuri kahden vuoden jatkosopimuksen Kerhoon. Hyvät otteet jatkuvat?

Jesse Joensuu #6 |

Laitahyökkääjä

Pelaa kolmannen ottelunsa loukkaantumisensa jälkeen. Yhteensä takana kuusi ottelua ilman maaleja, tuleeko nyt pisteitä?

Jyri Marttinen #58 |

Puolustaja

On parin keskinkertaisen Pelicans-kauden jälkeen löytänyt uuden onnen Porista. Pelaa suuria minuutteja Ässien takalinjoilla, pitääkö saldonsa plussalla myös HPK:ta vastaan?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Eric Fehr 2 2 4
2.Jere Sallinen 2 2 4
3.Ville Viitaluoma 1 2 3
4.Tuomas Santavuori 0 2 2
5.Antti Miettinen 0 2 2
Ässät M S P
1.Dragan Umicevic 1 5 6
2.Shaun Heshka 0 4 4
3.Stephen Dixon 3 0 3
4.Ville Uusitalo 0 2 2
5.Tapio Sammalkangas 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle