Poissaoloista viis

LIIGA / Ennakko
Kärpät ja Tappara kohtaavat keskiviikkona kolmannen kerran keskenään tällä kaudella.
Kuva © Markus Hästbacka - markus.hastbacka@jatkoaika.com
Keskiviikkona ensimmäistä kertaa vuoden 2013 puolella kaukaloon pisteitä kamppailemaan asettuvilla Kärpillä ja Tapparalla on haasteita kokoonpanojen saralla. Erityisesti pohdintaa riittää kotijoukkue Kärpillä, jolla sivussa on paljon tärkeitä pelimiehiä.

HPK:ta vastaan kahden ottelun tappioputkeaan katkaisemaan lähtenyt Kärpät ei saanut helppoja lähtökohtia hämeenlinnalaisjoukkuetta vastaan. Joukkueen riveistä sivussa tällä hetkellä ovat alkukauden maalivahtikaksikko, monta avainpuolustajaa ja kasa hyökkääjiä.

Se ei kuitenkaan näkynyt viime lauantain pelin suorituksessa. Puolustajan paikalle juuri ennen ottelua komennettu Joonas Komulainen suoriutui haasteesta kiitettävin paperein.

– Vaikea minun on nimetä tuolta meidän puolustuksesta parempaa pakkia kuin Kärppien numero 30, oululaisjoukkueen päävalmentaja Hannu Aravirta kiitteli HPK-pelin jälkeen viitaten Komulaisen suoritukseen.

Ennen lauantain JYP-ottelua Tapparalla oli puolestaan alla kaksi tappiota, joista varsinkin toisen, Ässät-häviön jälkeen, päävalmentaja Jukka Rautakorpi piti pitkän puhuttelun joukkueelle.

Väliin mahtui vielä tulokseton vierailu HIFK:n vieraana, kunnes voitonjyvä löytyi jälleen. Viimeisimmissä peleissä suunta on ollut Rautakorven mieleen.

– Eilen pelattiin puolitoista erää hyvin ja tänään pelattiin kaksi erää hyvin, Tappara-luotsi iloitsi lauantain JYP-ottelun tauottua.

Keskiviikon kamppailussa Kärpät ja Tappara kohtaavat keskenään kolmannen kerran tällä kaudella. Molemmat aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet kirvesrintojen hyväksi. Syyskuussa Oulussa Tappara oli parempi lukemin 3-1. Samoin luvuin merkattiin myös marraskuun ottelu Tampereella porkkanapöksyille.

Paikkoja paikatessa

Aleksander Barkov juniorin ollessa Pikkuleijonien mukana nuorten MM-kisoissa Venäjällä, on Tapparalla ollut tilausta uusille vastuunkantajille. Niitä löytyi edellisessä ottelussa JYPIä vastaan, kun erityisesti kirvesrintojen kolmosketju Jukka Peltolan johdolla oli tehokkaalla pelipäällä.

Oulussa lauantain HPK-ottelussa keskityttiin erityisesti suoranaisen Kärppä-ikonin Jari Viuhkolan paluuseen, joka päättyi voittoisalla tavalla. Onnistumisia oululaisjoukkue sai laajalta rintamalta. Neljästä tehdystä maalista vastasi neljä eri pelaajaa.

Kokoonpanojen puolella Tapparalla sivussa lauantaina ovat ainakin nuorten kisoissa oleva Barkov sekä loukkaantunut Jan-Mikael Järvinen. Reservissä LeKin puolella Mestiksessä ovat olleet Henrik Haapala, Sami Venäläinen ja Jesse Jyrkkiö.

Pelikiellon takia JYPiä vastaan huilannut Kurtis Foster puolestaan palaa kokoonpanoon.

Kärpät puolestaan koki lisää menetyksiä sairastuvalle, kun Spengler Cupissa puolustanut NHL-apu Jason Demers loukkasi kätensä.

Muita Tappara-pelistä sivussa olevia ovat maalivahdit Johan Backlund, Tomi Karhunen, puolustajat Demers, Oscar Eklund, Vladimir Eminger, Mikko Lehtonen ja nuorten MM-kisoissa puolustava Ville Pokka. Hyökkääjistä estyneitä ovat Pokan tapaan Venäjällä Pikkuleijonien mukana oleva Miikka Salomäki sekä loukkaantuneet Joonas Donskoi ja John Norman.

HPK-pelin aikana sivuun jäänyt Ville Mäntymaa pystyy puolestaan osallistumaan keskiviikon peliin. HPK-pelissä tuurauskeikan peräpäässä tehnyt Komulainen jatkaa samalla tontilla myös Tapparaa vastaan.

Seuraa Heitä

Niclas Lucenius #10 | EHC Lustenau

Keskushyökkääjä

Barkov juniorin ollessa pois on Luceniukselle avautunut hyvä paikka murtautua Tapparan kokoonpanoon. Alkukaudesta potkut KHL:stä saaneen hyökkääjän kausi on ollut vaikea. Josko nyt löytyisi parempi suunta?

Jussi Makkonen #14 |

Keskushyökkääjä

Tehojen puolesta vaisun alkukauden pelannut Makkonen sai onnistumisia JYPiä vastaan. Löytyikö niiden kautta hyvä vire menneiden vuosien maalitykille?

Juha-Pekka Haataja #72 |

Laitahyökkääjä

Viime aikoina hiljaisemmalla tahdilla pisteitä nakuttanut Haataja oli Kärppien parhaita suorittajia lauantain HPK-pelissä iskien tehot 1+1. Löytääkö Haataja jälleen parhaan suoritustasonsa pidemmälle aikavälille?

Julius Junttila #13 |

Laitahyökkääjä

21-vuotias hyökkääjä on iskenyt alkukauden aikana jo 12 maalia ollen enää yhden osuman päässä omasta ennätyksestään. Onnistumiset ovat näkyneet nopeasti itseluottamuksen puolella. Ja juuri niitä, onnistumisia, Kärpät kaipaa Junttilan kaltaisilta kakkos- ja kolmosketjun hyökkääjiltä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Jussi Jokinen 2 2 4
2.Ville Mäntymaa 0 1 1
3.Juha-Pekka Haataja 0 1 1
4.Ivan Huml 0 1 1
5.Ilkka Mikkola 0 1 1
Tappara M S P
1.Jannik Hansen 1 3 4
2.Chris Connolly 2 1 3
3.Ville Nieminen 2 1 3
4.Jukka Peltola 1 1 2
5.Tuukka Mäntylä 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle