Tappara peruutteli pisteet Kärpiltä

LIIGA / Raportti
Koskiranta iski varsilyönnillä ottelun avausosuman.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara onnistui saamaan täydet pisteet Kärpiltä tärkeässä ottelussa pudotuspeliasetelmia ratkottaessa. Kärpillä oli kaikki mahdollisuudet poistua Tampereelta pisteet taskussaan, mutta onni ja Juha Metsola Tapparan maalilla olivat suurimmat syyt, miksi niin ei käynyt.

Kaiken kaikkiaan ottelusta tuli ennalta odotetun tiukka, mutta mitään suurta jääkiekkojuhlaa ottelu ei kuitenkaan ollut. Tappara lähti taktisesti pelaamaan puolustusvoittoista kamppailua.

- Se oli tietoista, ettei karvattu tänään kovin ylhäältä. Haettiin kiekonriistoja ja pyrittiin pelaamaan vastahyökkäyspeliä, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi kertasi ottelun jälkeen.

Kärpillä oli heti ottelun alussa pari oivaa tekopaikkaa, mutta istäntäjoukkue iski kuitenkin hieman onnekkaasti avausmaalin kuuden ja puolen minuutin pelin jälkeen. Vieraiden Ivan Huml istui jäähyllä maalin syntyhetkellä.

Toisessa erässä Chris Connollyn hyökkäyspään kiekonriisto ja sitä seurannut tarkka pullonkorkuinen rannelaukaus veivät Tapparan jo 2-0 -johtoon. Avauserässä Kärpät oli kokeillut Juha Metsolan torjuntavalmiutta peräti 15 kertaa, siinä missä Johan Backlundille kirjattiin torjuntoja vain kaksi.

Kahden maalin johdossa Tappara keskittyi keskialueen tukkimiseen ja kyttäilyyn, mikä ei edesauttanut katsojia pysymään hereillä. Kärpät kuitenkin hivuttautui peliin mukaan toisen erän puolivälin jälkeen, kun Huml pelattiin laidasta vapaaseen tekopaikkaan ja millintarkka veto upposi sisään.

Kärpät tuli rinnalle, mutta ei pystynyt silti kääntämään peliä

Kolmas erä tarjosi pelin lopullisen ratkaisun kahdessa vaiheessa. Tapparan passiivinen, mutta älykäs pelaaminen johtoasemassa näytti kantavan loppuun asti. Ennen kolmannen erän puoltaväliä isännät sortuivat kuitenkin väärään vaihtoon. Tästä seuranneen ylivoiman Kärpät kapitalisoi, kun Jari Viuhkola siirsi Metsolan torjunnasta maaliviivan tuntumaan jääneen kiekon helposti sisään.

Hetken aikaa peli näytti kääntyvän kokonaan Kärpille, mutta Tappara sai kaivettua kuitenkin peliinsä vielä uuden pykälän. Paineen siirryttyä vieraspäätyyn, tuli peli ratkaisu ajassa 57.04. Dale Clarken lämäri natsasi tällä kaudella ensimmäisen kerran maalin arvoisesti.

Jännitystä tuli kuitenkin vielä loppupeliksi hetkeä myöhemmin, kun Antti Erkinjuntti otti estämisestä kakkosen. Kärpät sai tilaisuuden yrittää tasoitusta kuudella neljää vastaan, mutta lopulta 14 sekuntia ennen loppua Huml passitettiin jäähylle ja peli oli selvä.

- Se jäähy oli tyhmä. Ylimääräinen mies kentällä ja kaveri pääsi siitä tasoittamaan. Uskon, että ilman sitä oltaisiin selvitty johdossa loppuun asti, ruoti Rautakorpi joukkueensa väärää vaihtoa ja jatkoi.

- Sitten tehtiin selvä muutos pelitapaan, saatiin luotoa paikkoja ja sitäkautta käännettiin peli voitoksi.

- Ei sillä tyylillä niin väliä, tällä hetkellä pisteet ovat ne tärkeimmät. Välillä meillä oli vaikeaa, mutta tuosta saadaan hyvää kokemusta kevättä ja pudotuspelejä varten. Miten noita hankalia tilanteita ratkotaan, mietti puolestaan Tapparan puolustajista Markus Kankaanperä, joka kävi istumassa ottelussa yhden kymmenminuuttisenkin.

Kärppäleirissa positiivisuutta tappiosta huolimatta

- Olen ihan ylpeä joukkueen esityksestä. Ajatellaan, että jos pelattaisiin playoff-sarjaa tämmöisillä tapahtumilla paras seitsemästä, niin uskon, että meillä olisi ihan hyvä mahdollisuus. Kyllä tämä tänäänkin oli ihan voitettavissa. Maalinteko tarvitsee vähän tuuriakin ja meillä oli kyllä hyviä vetoja ja maskia, mutta ei vaan mennyt, pohdiskeli vieraiden valmentaja Hannu Aravirta.

- Tänään olisi voinut pomppia kummalle vaan. Tappara on ollut tällä kaudella meille vaikea vastustaja, mutta tänään pelattiin toistaiseksi paras peli heitä vastaan. Ei ihan riittänyt vielä voitoon, komppasi puolustaja Atte Ohtamaa.

Ja toden totta ei ottelu joukkueiden voimasuhteista ainakaan Kärppien huonommuutta osoittanut. Tapparan vastus ei ole helppo lauantainakaan, kun se matkustaa JYPin vieraaksi. Kärpät puolestaan vierailee Lahdessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle