Taistelu kakkospaikasta

LIIGA / Ennakko
Kuva © Teemu Soini
Kuopiossa kohtaavat rakkaat kiistakumppanit KalPa ja JYP. Savolaiset ovat olleet keskinäisissä otteluissa niskan päällä, mutta kuntopuntari puoltaa vahvasti keskisuomalaisten puolesta. Voitolla kumpikin vahvistaisi asemiaan taistelussa runkosarjan kakkossijasta.

Jos pitää vanhoista palloilufraaseista, niin Kuopion torstai-illan kamppailusta voi huoletta käyttää kulunutta termiä "kuuden pisteen ottelu". Runkosarjan kakkossijalla oleva JYP elättelee vielä toiveita jopa runkosarjan voitosta, mutta toisaalta suora pudotuspelipaikkakaan ei vielä ole kirkossa kuulutettu.

Pelin jyväskyläläisiä enemmän pelannut KalPa on myös iskuetäisyydellä. Tappiosumaan ei kuitenkaan ole varaa, sillä takaa tulee kovavireisiä joukkueita. Loppuviikon kotiottelut JYPiä ja HPK:ta vastaan sekä ensi viikon alkupuolella pelattavat vieraspelit Porissa ja Raumalla näyttävätkin KalPan lopullisen suunnan runkosarjan menestyshaaveille.

Vaikka JYP on hävinnyt joukkueiden kolme viimeisintä kohtaamista, lähtee se torstain peliin hienoisena ennakkosuosikkina. Keskisuomalaiset ovat saalistaneet pisteitä peräti yhdeksästä viime ottelusta, vaikka mitään häikäisevää JYP ei vielä ole esittänyt. Samaan aikaan KalPan otteet ovat ailahdelleet pahasti, eikä peli ole varsinkaan kotikaukalossa kulkenut.

KalPan lähtökohtia vaikeuttavat myös pienet kokoonpano-ongelmat. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat ykkösketjun hyökkääjät Jukka Voutilainen ja Artturi Lehkonen. Myös puolustuksen tukipilari Antti Halonen on sivussa. Sen sijaan Mikko Koskinen palaa KalPan maalille. JYPin tärkein poissaolija on hyökkääjä Petr Hubacek.

Kauden aiemmissa kohtaamisissa KalPa on ollut luistelussa JYPiä parempi. Savolaiset ovat päässeet ohjailemaan pelitapahtumia paitsi luistelun ja kiekon hallinnan, myös aggressiivisen karvauksen ansiosta. KalPan vahva paine JYP-puolustukseen on johtanut voittopeleissä puolustajien kiekonmenetyksiin ja sitä kautta maaleihin.

Mikäli KalPa onnistuu ja jaksaa karvata ylhäältä on savolaisilla mahdollisuus voittoon. Mikäli paine jää puolittaiseksi ja viisikko hajalleen, kääntää liigan parhaimpiin vastahyökkäysjoukkueihin kuuluva JYP pelin nopeasti kuopiolaisten päätyyn. Puolustusvalmius ja viisikon tiiveys ovatkin varmasti merkitty isolla kirjaimilla molempien valmentajien teeseihin.

Myös ottelun avausmaalilla voi olla tavallista suurempi painoarvo. Vaikka KalPa katkaisi kotiotteluiden tappioputken edellisessä kotiottelussa, on joukkueen valmistautuminen peleihin ollut usein pielessä. Mikäli joukkue joutuu heti alussa alakynteen, voi savolaisten peli muuttua väkinäiseksi puurtamiseksi, sillä JYP osaa johtoasemassa pelaamisen.

Maalijuhlaa ottelusta on turha odottaa, sillä toisensa kohtaavat kaksi vähiten maaleja päästänyttä joukkuetta.

Seuraa Heitä

Jasse Ikonen #80 |

Keskushyökkääjä

Jyväskylässäkin piipahtaneen Ikosen kymmenen viime ottelun saldo on vaatimaton 0+1. Vaikka Ikonen ei ole pelkästään pisteiden tekijä, on tulos saatuun vastuuseen nähden aivan liian vähän.

Markus Nenonen #29 | TPS

Laitahyökkääjä

Moni voi kysyä, kuka ihmeen Nenonen? Suurelle yleisölle tuntematon hyökkääjä on tullut ryminällä liigajäille. Tehnyt yhdeksässä pelissä pienellä peliajalla jo kuusi pistettä. Laukoi edellisessä pelissä Bluesin verkkoon kaksi osumaa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

KalPa M S P
1.Sakari Salminen 3 3 6
2.Jukka Hentunen 2 2 4
3.Marko Kauppinen 2 1 3
4.Adam Masuhr 1 2 3
5.Tommi Miettinen 0 2 2
JYP M S P
1.Antti Jaatinen 4 3 7
2.Ramzi Abid 3 3 6
3.Éric Perrin 0 6 6
4.Markus Nenonen 2 2 4
5.Kalle Koskinen 1 3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle