Tampereella tunnustellaan playofftunnelmaa

LIIGA / Ennakko
Ville Nieminen on osoittanut viimepeleissä johtajuutta.
Kuva © Jarno Hietanen
Kärpät mittaa kotijoukkue Tapparan kamppailussa, jossa panoksena on pääsy lähemmäksi pudotuspelien kotietua. Jokereiden alapuolella on todella tasainen tilanne ja Ässät ja Lukkokin ovat vielä vahvasti mukana, kun ratkotaan SM-liigan tämän kauden kuuden sakki.

Lähtökohdat eivät juuri voisi olla tasaisemmat Hakametsässä torstaina, kun molemmat vastakkain olevista joukkueista majailevat 87 pisteessä ja runkosarjan voittokin on vielä mahdollinen molemmille. Yhtä mahdollinen on vielä putoaminen pois suoralta pudotuspelipaikalta. Hakametsässä tullaankin näkemään jo pitkälti pudotuspelityylinen ottelu. Pienimarginaalisessa pelissä päivän kunto, jäähyjen välttäminen ja maalivahtipeli nousevat suureen merkitykseen.

Kärppien helmikuu on sujunut positiivisesti ja toistaiseksi ainoa nukahdus tuli Ässiä vastaan. Tappara puolestaan on pelillisesti ollut vahvalla tasolla, mutta kompastumiset sarjan alapuoliskon joukkueisiin ovat maksaneet todellisen iskuetäisyyden kärkipaikalle. Tosin SaiPalta ja Pelicansiltakin Tappara sai mukaansa yhden pisteen ja paremmalla onnella olisi voinut hyvin saada enemmänkin. Kirvesrintojen vahvasta henkisestä tilasta kielii tiistainen nousu Raumalla kahden maalin takaa voittoon.

Tapparan paketti on tällä hetkellä kentän joka osa-alueella kunnossa, mutta jonkinlainen vähintäänkin mielenkiintoinen aspekti on se, että Juha Metsola on torjunut joka Tapparan pelissä jo loppusyksystä asti. Metsola on ollut toki erinomaisessa vireessä, mutta toisaalta mietityttää, saako Mika Noronen jossain vaiheessa mahdollisuuden hankkia pelituntumaa. Metsolan otteissa on ehkä aivan hiljattain voinut havaita pientä

loistavuuden katoamista ja huili saattaisi auttaa pudotuspeleihin lähtöä. Myös siinä mielessä, että Metsola sattuisi loukkaantumaan, on Tappara toistaiseksi kokolailla pelannut maalivahtipolitiikkansa yhden kortin varaan. Toisaalta yhtälailla rohkeaa olisi vetäistä Noronen kylmiltään maaliin nyt, kun kyseessä on ns. kuuden pisteen peli pudotuspeliasemia haettaessa.

Kärpät puolestaan antoi vastuuta kakkosmaalivahti Tomi Karhuselle viime ottelussaan ja Karhunen nollasikin köykäisen Ilveksen. Tästä huolimatta Johan Backlund palannee Kärppien putkien väliin. Kärppien suurimmat ongelmat viimeaikoina ovat liittyneet otteluiden alkuihin. Viimeisissä tappiopeleissä kiekkoa on kaivettu oululaisten pömpelistä jo avausminuutilla.

Tähän otteluun tuskin kumpikaan voi lähteä puoliunessa, sillä ennakkoon kokolailla ympäripyöreästä ottelusta kolmen pisteen voitto tietäisi jo ottajalleen melko varmaa säälipleijarien välttämistä.

Seuraa Heitä

Dragan Umicevic #84 |

Oikea laitahyökkääjä

Siirtorajan tuntumassa Tapparaan siirtynyt Umicevic on erittäin vahva kiekon ylöstuoja ja sen myötä vierellä kurvailevan Barkov-Nieminen -akselin tulee lähinnä varmistaa, että läpä on jäässä.

Toni Kähkönen #85 |

Laitahyökkääjä

Kähkösen esityksiä ja asennetta on aina ollut mukava seurata. Mies on oivassa vireessä, kuten koko Kärppien ykkösketju, joka Tapparan on pystyttävä pelaamaan pimentoon, mikäli se haluaa pisteiden jäävän kotiin.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle