Paremmin latautunut Tappara voittoon Kärpistä

Tappara juhli voittoa.
Kuva © Jarno Hietanen
Tamperelaisjoukkue säilytti otteensa pelistä lähes täydet 60 minuuttia ja sai palkinnoksi ansaitut kolme pistettä. Ratkaisijaksi nousi Tapparan tanskalainen NHL-vahvistus Jannik Hansen, joka löi naulan Kärppien arkkuun viimeistelemällä komeasti loppuluvut 3-1.

Ilman kuumeista nuorisotähteään Aleksander Barkovia pelannut Tappara löi tahdit ottelun kululle heti avauserässä ja jo ensimmäisten kolmen ja puolen minuutin aikana kotijoukkue kolisutteli maalirautoja kahteen otteeseen. Vain onni ja Tomi Karhusen loistotorjunnat pelastivat läpi erän pahasti jyrän alla olleen oululaisjoukkueen takaiskuilta, vaikkakin peli hieman tasoittui Tapparan alkurynnistyksen jälkeen.

Erässä esittäytyi myös Tapparan uusin NHL-vahvistus, suurennuslasin alla pelannut Justin Braun. Jenkkipakki pelasi lyhyitä vaihtoja ja virheitä vältellen, mutta debytoi kokonaisuudessaan mallikkaasti. Pelin jälkeen päävalmentaja Jukka Rautakorpi oli varsin tyytyväinen Braunin otteisiin.

- Erittäin hyvä suoritus. Pelasi mm-kisoissa viimeksi Helsingissä, tiedettiin pelaajatyyppi ja –luonne. Ei häviä paljon puolustusalueella tilanteita ja pystyy puolustamaan tiiviisti. Tulee auttamaan joukkuetta paljon. Korostaisin (Jari) Kekäläisen roolia tässä, hänen kauttaan saadaan tietää näitä NHL-jätkiä ja heidän taustansa tosi hyvin.

Kärpät mukaan toisessa erässä

Kärpät tuli toiseen erään sisuuntuneena. Heti erän alkuun joukkue loi muutaman vaarallisen tilanteen Juha Metsolan vartioimalle maalille. Kumpikin joukkue pääsi erässä kokeilemaan oman ylivoimapelaamisensa tehokkuutta, mutta vasta hieman erän puolivälin jälkeen, Pekka Saravon jäähyn juuri loputtua, kiekko löysi tiensä ensimmäistä kertaa maaliin. Osittain maskissa ollut Metsola ei kyennyt torjumaan Mikko Lehtosen siniviivalaukausta, jonka turvin vierasjoukkue karkasi maalin johtoon.

Osuman jälkeen Tappara piristyi ja Kärpät joutui turvautumaan jatkuvaan mailahäirintään pitääkseen kotijoukkueen aisoissa. Kyle Turrisin kahdesta jäähystä huolimatta kotijoukkue sai avausmaalin aikaiseksi vasta puoli minuuttia ennen erän loppua. Kultakypärä Ville Niemisen Jannik Hansenille tarkoitettu syöttö kimposi Atte Ohtamaan luistimen kautta verkon perukoille.

Tapparan taistelu palkittiin

Kotijoukkue aloitti kolmannen erän vahvasti ja ilahdutti Hakametsän yleisöä jo kolmen ja puolen minuutin pelin jälkeen. Tappara siirtyi 2-1 johtoon Justin Braunin siniviivalaukauksen noustua korkeuksiin ja lopulta valppaana ollelle Jarno Koskirannalle, joka hassutti maalivahti Karhusen ja löi kiekon varmasti maaliin.

Kun enää kahdeksan minuuttia oli ottelua jäljellä, Turrisilla oli loistosauma tuoda Kärpät tasoihin. Suora laukaus Jason Demersin komeasta syötöstä olisi todennäköisesti johtanut maalin syntymiseen, mutta Turrisin aikailtua hetken liikaa ehti Juha Metsola syöksymään upeasti kiekon tielle.

Muutama minuutti myöhemmin Kärppien Vladimir Emingerille sattui paha kiekonmenetys alimpana miehenä. Tilanteessa vahvasti pelannut Hansen ryösti kiekon ja sijoitti sen komeasti ylänurkkaan varmistan joukkueelleen kolme pistettä. Kärpät haki lopussa kavennusta ilman maalivahtia, mutta Tappara taisteli kunniakkaasti ja ansaitsi lopulta ottelun voiton.

Aravirta tyytymätön valmistautumiseen

Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta kertoi latauksen olleen kotijoukkuetta huonompi, muttei suostunut spekuloimaan sillä, mikä vaikutus loukkaantumisten määrällä oli.

- Tappara oli 60 minuuttia paremmin latautunut totaalisesti koko ajan, olisi pitänyt alusta alkaen saada sama intensiteetti kuin toisessa ja kolmannessa erässä. Loukkaantumisten määrällä ei ollut vaikutusta latautumiseen, arvioin vain tätä joukkuetta. Tein kaksi vuorokautta töitä viestittääkseni Tapparan intensiteetin joukkueelle, mutta en onnistunut.

Aravirta kertoi myös, että Kärpät on pestannut Miika Wiikmanin Ilveksestä alustavasti jouluun asti kestävällä sopimuksella, minkä jälkeen loukkaantuneen Johan Backlundin tilanteesta riippuen hänen pestinsä loppuu. Tomi Karhunen kuitenkin jatkaa joukkueen ykkösmaalivahtina.

Toisessa päädyssä Rautakorpi oli omiensa otteisiin syystäkin tyytyväinen.

- Hyvä tasonnosto edelliseen peliin. Selvästi saatiin joukkue kasaan, ensimmäinen erä oli erittäin hyvä. Hieman ehkä halpa ylivoimamaali kaverille, mutta jänne kesti taas. Hyvä osoitus siitä, että joukkueen luonne kestää kun ollaan vaan läsnä.

Molemmat joukkueet jatkavat pelejään jo huomenna, Tappara Helsingissä Jokerien vieraana ja Kärpät Raumalla Lukkoa vastaan.