Kuntopuntarin valtiaat marssivat Hakametsään

LIIGA / Ennakko
Lauantaina Ville Niemisen tie vei pukukoppiin ennen aikojaan, miten käy keskiviikkona Kärppiä vastaan?
Kuva © Anette Naroma - http://anskun.net
SM-liigan kovakuntoisimmat joukkueet, Tappara ja Kärpät valtaavat Hakametsän keskiviikkoillan huippuottelussa. Viimeisen kymmenen ottelunsa aikana joukkueet ovat keränneet yhteensä peräti 15 tililleen. Kumman nousutaival saa mutkan matkaansa?

Nousukiitäjistä kotijoukkueeksi asettuu Tampereen Tappara. Kirvesrinnat ovat voittaneet viimeisestä kymmenestä ottelustaan seitsemän ja ainoan varsinaisen peliajan tappionsa väsyneet tamperelaiset kärsivät viime lauantaina isännöidessään Rauman Lukkoa.

Väsymyksen myönsi ottelun jälkeen myös päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

- Energiamme oli selvästi loppu. Ennen peliä tästä ei ollut merkkejä ja otan vastuun siitä, etten osannut ennakoida asiaa. Väsyneenä olisi pitänyt pelata viisaammin ja jäähymmekin johtuivat osittain väsymyksestä. Olen eniten pettynyt valmiuteemme, sanaili kokenut päävalmentaja.

Tappara on pelannut ehyitä otteluita pitkin marraskuuta, mutta lauantai muodostui poikkeukseksi sääntöön. Sinioranssien onkin Kärppiä vastaan pidettävä henkinen tilansa vakaana, sillä vaikka Kärpät Lukolle tanskalaispelaajien määrässä kalpeneekin, on se syystäkin sarjakärki ja huippukuntoinen nippu.

Lauantainen romahdus pelin sisällä ei saa tulla kyseeseen.

- Toisessa erässä saimme otetta, mutta kolmannen erän alun kaksi maalia tuhosivat pelimme lopullisesti. Hajosimme kuin lintuparvi, parahti Rautakorpi lauantaisen ottelun jälkeen omiensa henkisestä kantista.

Tästä huolimatta Tappara voi olla nykyvireeseensä todella tyytyväinen ja erityisesti parantuneet otteet kotikaukalossa luovat uskoa siihen, että kirvesrinnat jatkavat TOP-6:n jahtaamista.

Sarjakärki Oulusta

Hannu Aravirran luotsaama Oulun Kärpät on millä mittarilla tahansa tämän hetken kovavireisin SM-liigajoukkue. Viimeisestä kymmenestä ottelusta Kärpät on napannut kahdeksan voittoa ja 2,20 pistettä ottelua kohden, mitä voidaan pitää melkoisena saavutuksena.

Samaan aikaan Kärpät on napsinut pisteitä viimeisestä viidestä reissupelistään neljästi, joten Hakametsään saapuu varmasti määrätietoinen vierasjoukkue.


Juha-Pekka Haataja ja Henrik Haapala taistelevat kiekosta myös keskiviikkona.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Viime lauantaina Pelicansia ottelun loppupuolella voiton arvoisesti kurittaneet oululaiset eivät kuitenkaan voi olla täysin tyytyväisiä peliesityksiinsä. Joukkueen puolustuspelaamisessa on parantamisen varaa ja maaleja vuotaa omiin liian tiheään tahtiin.

Tähän kun yhdistetään vastustajaksi hurjasti maaleja tehtaileva Tappara, Kärppien onkin teroitettava oman päänsä pelaamista.

- Tässä on mennyt kolmea, neljää koko ajan. Joskus voi mennäkin, mutta keskiarvona joku 3,5, niin ei sillä pärjää. Meillä on pitkään ollut vähän yli 2 keskiarvo ja siinä on yksi semmoinen, juttu mitä miettiä, pohti Aravirta lauantaina.

NHL-pelaajia tulee, mutta myös menee

Tappara saa keskiviikkona mukaansa ensi kertaa uuden NHL-puolustajansa, kun San Jose Sharksin Justin Braun pukee kirvespaidan ensi kertaa ylleen. Viime kaudella 66 NHL-ottelua 23 tehopisteen arvoisesti pelannut yleispuolustaja korvaa aiemmin loukkaantuneen Kurtis Fosterin sinioranssien puolustuksessa.

Fosterin kuuluttua Tapparan parhaisiin puolustajiin, Braunilta odotetaan paljon.

Kärpät taas on ollut työsulun häviävänä osapuolena viime aikoina, kun tähtihyökkääjä Jussi Jokinen palaa oululaisten paitaan vasta 15.joulukuuta ja on näin poissa keskiviikon ottelusta.

Menetyksien kirjoon voidaan lisätä myös ruotsalaismaalivahti Johan Backlund, joka kärsii reisivammasta ja ei palaa pelikuntoon ennen joulua.


Jussi Jokinen palaa Kärppiin joulukuussa, todennäköisesti ilman Movember-viiksiään.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Seuraa Heitä

Justin Braun #61 |

Puolustaja

Monipuolinen puolustaja. Tiedossa rutkasti erikoistilannevastuuta ja kiinnostuneita silmäpareja Hakametsän lehtereillä. Kuinka debyytti sujuu?

Jason Demers #55 |

Puolustaja

Braunin pakkipari San Josesta on ollut vakuuttava läpi työsulun. Kärppien menestyksen takuumies. Syttyykö entisestään vanhan tutun ilmestyessä vastapuolelle?

» Lähetä palautetta toimitukselle