Kumman suunta kääntyy?

LIIGA / Ennakko
Kauden kuva on toistaiseksi ollut tämä: Tappara rähmällään ja Kärpilläkin hammasten kiristelyä.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Keskiviikkona kauden ensimmäisen voiton saalistanut Kärpät yrittää väistää Tapparan iskun lauantaina Raksilassa.

Kärpät pääsi keskiviikkona vihdoin voiton makuun, kun se kaatoi kotihallissaan parin vaisumman pelin jälkeen Porin Ässät komealla esityksellä. Kotijoukkueen puhtaaseen 6-0-voittoon päättynyt ottelu oli samalla Jussi Jokisen ensimmäinen kärppäpaidassa vuosikausiin. 

Tapparalle preseason lupaili vahvaa kauden alkua, mutta avauskierroksen voitto Ilveksestä on kirvesrintojen ainoa kolmen pisteen voitto liigassa toistaiseksi. KalPalta Tappara ei saanut pistettäkään, Bluesilta sentään yhden venyttyään jatkoajalle. 

Jälleen uusi NHL-apu kärppäpaidassa

Kärpillä on heittää tähänkin otteluun tuore NHL-apu. San Jose Sharksin puolustaja Jason Demersin siirtopaperit on saatu kuntoon ja mies on valmiina hyppäämään askiin lauantaina. Pakkiparikseen nuori kanadalainen saa kärppäkapteeni Ilkka Mikkolan

Muuten Kärppien kokoonpanossa ei muutoksia ole. Maalilla jatkaa nollapelin Ässiä vastaan pelannut Tomi Karhunen

– Karhusella on nollapeli alla, joten hän saa jatkaa edelleen maalilla, Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta toteaa.

Tappara lähtee otteluun parhaalla miehistöllä, sillä sairastuvalla ei ole ennakkotietojen mukaan ketään. Kirvesrintojen maalilla pelannee Pekka Tuokkola

Joko Tappara saa pakettinsa toimimaan?

Keskiviikon Ässät-pelin jälkeen Aravirta hehkutti kotijoukkueen pelissä näkynyttä Jokinen-efektiä. Carolinan hyökkääjän mukana olo kasvatti muitakin kärppiä sentin tai pari. Nähtäväksi jää, jatkuuko sama liito Tapparaa vastaan. 

– Saimme kyllä paljon positiivisuutta koppiin Ässät-pelin voitosta, Aravirta hehkuttaa. 

Ässiä vastaan Kärpät sai myös kauan kaivattuja onnistumisia ylivoimalla joukkueen tehtaillessa peräti kolme ylivoimamaalia. Nähtäväksi jää oliko kyseessä pelkkä yhden erän suonenveto vai onko tämä pitkäaikaisempi trendi. 

Voittaakseen Tapparan täytyy ratkaista viisikkopeliä vaivaavat ongelmat, joita on niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin. Myös ylivoima on ollut kirvesrinnoille tuskaista. 

 Maksamme oppirahoja siitä, milloin täytyy pelata nöyrästi ja koska voi pelata kiekolla rohkeasti. Siniviivojen ja tulostaulun arvostaminen, uusi joukkue selvästikin käy nyt läpi tätä prosessia, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi tuskaili kirvesrintojen edellisen pelin jälkeen. 

Yksilötasolla niin Teemu Aalto kuin KHL:stä potkut saanut Niclas Luceniuskin ovat olleet Hämeestä kantautuneiden puheiden mukaan odotuksiin nähden vaisuja. 

Joukkueet ovat matkalla ehkä hieman eri suuntiin, vaikka sarjataulukossa ovatkin peräkkäin. Kärppien nouseva trendi alkoi jo viikko sitten Jyväskylästä, vaikka sieltä tappio vielä tulikin. Tapparan täytyy alkaa napsia voittoja, muuten kohta puhutaan jo tappioputkesta. Lauantaina nähdään mihin suuntaan joukkueet lopulta jatkavat matkaansa.

Seuraa Heitä

Jason Demers #55 |

Puolustaja

San Jose Sharksin puolustaja pelaa Kärpissä työsulun ajan. Kiekollisesti taitavasta Demersistä odotetaan apuja ennen kaikkea Kärppien avauspelaamiseen sekä ylivoimalle.

Tomi Karhunen #33 | Kärpät

Maalivahti

Karhunen on heittänyt uskottavan haasteen ykkösmaalivahdin paikasta. Keskiviikkona vakuuttava nollapeli. Tasaisuutta pitää löytää ja huippupelejä täytyy tulla useampia peräkkäin, mikäli Karhunen aikoo syrjäyttää Johan Backlundin.

Teemu Aalto #38 |

Puolustaja

Aallon täytyy petrata peliään, sillä hänen varaansa on laskettu paljon Tapparan puolustuksessa. Tulosta täytyy alkaa syntyä myös ylivoimalla, sillä Aallon pyssy on kova osuessaan.

Henrik Haapala #25 | Genève-Servette

Laitahyökkääjä

Kaikki hehkuttavat Alexander Barkovia, mutta samassa ketjussa väijyy toinenkin lupaus. Muun muassa Ville Nieminen veikkasi Haapalan tekevän läpimurtonsa tänä vuonna.

» Lähetä palautetta toimitukselle