Jason Demers viihtyy viileässä

LIIGA / Haastattelu
Jason Demers pukee kärppäpaidan päälleen lauantaina, mikäli paperisota saadaan vietyä läpi.
Kuva © James Guillory
Oulun Kärppien tuorein hankinta ei malta odottaa lauantaita. Silloin Demers tekee ensiesiintymisen SM-liigassa, mikäli paperisota saadaan hoidettua.

Kärppien uusin vahvistus Jason Demers oli katsomassa keskiviikkona pelattua Kärppien ja Ässien välistä kohtaamista. Ensimmäinen puraisu SM-liigasta oli kanadalaispuolustajan mieleen. 

– Kaikki mitä olen kuullut tästä liigasta vaikuttaa pitävän paikkansa. Peli oli vauhdikasta ja kaikki luistelevat todella hyvin. Myös taklauksia oli yllättävän paljon. Pelissä oli selvästi pohjoisamerikkalainen tunnelma. Iso jää tuo oman mausteensa peliin. Juuri tätä tulin täältä hakemaan, Demers innostuu. 

Illan peliä kanadalainen kommentoi hyvin kohteliaasti. Joukkuetovereiden nimet eivät ole vielä muutaman tunnin yhteiselon jälkeen jääneet mieleen.  

– Kärpät pelasi todella hyvän pelin. En muista vielä nimiä, joten en voi kommentoida yksittäisiä pelaajia. Hyvä peli kuitenkin, Demers juttelee. 

Kärpät vakuutti

Kaikkia varmaankin kiinnostaa miten San Jose Sharksin kanadalainen puolustaja lopulta päätyi Ouluun ja Kärppiin. Muitakin vaihtoehtoja oli tarjolla. 

– Puhuin useiden eri ihmisten kanssa, jotka tuntevat eurooppalaiset sarjat ja he kaikki sanoivat SM-liigan olevan näistä sarjoista kaikkein lähimpänä NHL:n pelityyliä. Sen jälkeen juttelin Harrin [Aho] kanssa pari kertaa ja sain Kärpistä hyvän kuvan organisaationa. Kaikki tapahtui lopulta parissa päivässä. Päätin, että haluan tulla tänne ja he halusivat minut. Nyt sitten olen täällä, Demers kertasi viime päivien tapahtumia. 

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho myhäilee tyytyväisenä vieressä ja kertoo mitä Kärpät kanadalaiselta odottaa. 

– Tottakai odotamme hänen tuovan jämäkkyyttä meidän puolustuspelaamiseen. Myös ylivoimalle saamme hänestä loistavan viivapelotteen. Oscar [Eklund] oli ykköspelaajamme viivassa ja nyt Jason ottaa sen paikan, Aho toteaa. 

NHL-statuksen omaavan pelaajan luulisi olevan SM-liiga seuralle kova taloudellinen satsaus, mutta Demersin kohdalla tämä ei pidä paikkaansa. 

– Kärpille tämä on taloudellisesti varsin kohtuullinen satsaus. Hän ei todellakaan vaikuta juoksevan rahan perässä tässä vaiheessa uraa, vaan kaikesta näkee hänen haluavan nimenomaan kehittyä. Hän todella halusi tulla tänne, Aho jatkaa.

Demersillä itsellään ei tunnu olevan vielä omasta roolista joukkueessa tarkkaa käsitystä. San Josessa rooli oli olla enemmän hyökkäävä kuin puolustava puolustaja.

– Haluan tarjota enemmän vaihtoehtoja hyökkäyspäähän ja samalla pelata toki myös hyvää peliä puolustussuuntaan. Kärppien ylivoima toimi tänään hyvin, mutta haluaisin omalla panoksellani tehdä siitä vielä parempaa. Pyrin myös käyttämään vartaloani ja pelaamaan mahdollisimman fyysisesti, Demers maalailee. 

Raksila ei ole Shark Tank

Tuore kärppäpuolustaja saapui Ouluun aiemmin samana päivänä. Suurempaa kulttuurishokkia ei ole kuitenkaan vielä luettavissa naamalta. Demers vakuuttaa pitävänsä Oulusta ja Raksilan jäähallistakin - vaikkei se nyt aivan Shark Tank olekkaan. 

– Toki tämä on erilainen areena, mutta täällä on kuitenkin samantyyppinen tunnelma. Katsojat ovat tiiviisti lähellä jäätä, joten tunnelma on hyvä. Jää vaikuttaa hyvältä ja fanit vielä paremmalta. Hieman kylmempi paikka tämä on kuin Shark Tank, mutta minä pidän viileästä, Demers naurahtaa. 

Oulun kylmästä talvesta Demers vaikuttaa olevan myös tietoinen. Se ei tunnu Montrealissakin asunutta pelaajaa häiritsevän. 

– Pakkasin mukaan kaikki takit, villapuserot ja kaulaliinat. Olen asunut Montrealissa, joten kylmät talvet ovat minulle tuttuja. Pärjään täällä varmasti ihan hyvin, Demers uskoo. 

Puolustajan pitkä päivä on pulkassa. Takana on puolitoista vuorokautta matkustusta. Seuraavan päivän aikataulu on päävalmentaja Hannu Aravirran kanssa sovittu nopeasti ja sitten onkin aika siirtyä hotelille nukkumaan. 

– Nyt hyvät yöunet ja pari hyvää jäätä ennen lauantaita, niin olen valmis hyppämään kaukaloon. Tiedän että toistan itseäni, mutta olen todella iloinen siitä että olen täällä, Demers päättää. 

Kahdeksannen kerran muuten tämän haastattelun aikana. 

» Lähetä palautetta toimitukselle