Dominoiko Salminen kaukalossa?

LIIGA / Ennakko
KalPan kauden 2011-2012 kultakypärä palaa kaukaloon.
Ailahtelevasti kauden aloittanut KalPa saa parhaan hyökkääjänsä Sakari Salmisen kokoonpanoonsa. KalPan viimekausien tehokkain pistelinko tekee paluun muutaman viikon sairauslomalta Lukkoa vastaan Niiralan montussa.

Molemmat joukkueet lähtevät otteluun tappiot allaan. KalPa hävisi 5–3 Ilvekselle Tampereella heikolla pelillä. Kilpirintojen otteet ovat heilahdelleet todella paljon kauden alkupuolella. Päävalmentaja Jari Laukkasen paketti ei ole pysynyt kasassa täyttä 60 minuuttia yhdessäkään ottelussa.

Lukko puolestaan hävisi perjantai-iltana 5–3 Jyväskylässä JYPille tasaisen kamppailun jälkeen. Ovatko raumalaiset täysin palautuneet, kun vastaan astuu liikkeestä elävä KalPa?

Salmisen noustava johtajaksi

Laitahyökkääjä Sakari Salminen oli edelliselläkin kaudella sivussa kauden avausotteluista. Silloin hyökkääjältä vajaat kymmenen peliä ennen kuin tehot löytyivät.

Kuopiossa Salmisen paluuta on odotettu vesi kielellä. Nyt tehojen pitää löytyä heti. Salmisen on pystyttävä kantamaan joukkuetta, kun monta avainpelaajaa on sivussa.

Maajoukkuehyökkääjä Matti Kuparinen on ollut kauden ensimmäisissä otteluissa kumman vaisu, mutta Salmisen paluu helpottanee keskushyökkääjän pelaamista. Kuopiolaistunutta porilaiskaksikkoa täydentää kolmas länsirannikon mies, kun huikeasti aloittanut TPS-kasvatti Artturi Lehkonen häärii kaukalossa kaksikon kanssa.

Dufva tuntee KalPan metkut

Vuosikausia KalPan paikallisvastustajaa JYPiä valmentanut Risto Dufva tekee paluun tuttuun paikkaan Lukon päävalmentajana. Kuopiosta nykyinen Lukko-luotsi on poistunut monen monta kertaa täysi pistepotti mukaan.

Dufva on rakentanut menestyksensä tarkan puolustuspelaamisen ja loistokkaan maalivahtipelin kautta. Lukon talismaani Petri Vehanen on koko SM-liigan paras maalivahti, jonka ympärille on hyvä rakentaa voittavaa joukkuetta.

Pystyykö Lukko hyydyttämään KalPan liikkeen ja kiekollisen pelaamisen? Kuopiolaisyleisölle kelpaa vain voitto, kun edellisessä kotiottelussa Jokerit oli moneen otteeseen hätää kärsimässä. Dufva varmasti tietää, millä konsteilla KalPa on kaadettavissa Niiralan montun lauantaisaunassa.

KalPan sairastuvalla täyttä

Kotijoukkue tuskailee loukkaantumissuman kanssa. Kapteeni Sami Kapanen on vielä muutaman viikon sivussa sormimurtuman vuoksi. Hyökkäyspäästä tippui toinen tärkeä palanen, kun Jukka Voutilainen sai polvivamman. Maalitykiksi hankittu laitahyökkääjä on sivussa marraskuulle saakka.

Luottopuolustaja Jussi Timonen puolestaan sai aivotärähdyksen tappiollisessa ottelussa Ilvestä vastaan. Puolustukseen nousee pari edellistä ottelua katsomossa ollut Mikko Kukkonen.

Vierasjoukkueelta sairastuvalla jatkaa laitahyökkääjä Petri Koskinen. Päävalmentaja Risto Dufva ei kelpuuttanut JYPiä vastaan Jussi Pesosta kokoonpanoon. Pelaako värikäs laituri Kuopiossa Lukko-paidassa?

Seuraa Heitä

Toni Kallela #93 |

Laitahyökkääjä

A-nuorten pistepörssin voittajaa on vaikea voittaa luisteluvauhdissa. Hyökkäyspään erikoismies kaipaa onnistumisia ja peliaikaa. Läpimurron kynnyksellä SM-liigassa, jos KalPassa annetaan mahdollisuus näyttää osaamista.

Juhani Jasu #61 | HIFK

Keskushyökkääjä

Lukon kakkoskentän keskushyökkääjältä odotetaan tasaista pelaamista illasta toiseen. Johtaa Lukon ehjintä kenttää, jossa laidoilta löytyvät Janne Keränen ja Teemu Nurmi. Ratkaisijan rooli tarjolla Kuopiossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle