Lukko ei juutteja kaivannut

LIIGA / Raportti
Lukko juhli jo ottelun alussa. Straka ei juuri tätä näkyvämpi vielä ollut.
Kuva © Teemu Soini
KalPalle tiistaisen ottelun piti olla "helppo" pala. Lukko oli menettänyt kolme tanskalaista NHL-pelaajaa takaisin rapakon taakse ja kokoonpano oli myllätty täysin uusiksi. Toisin kuitenkin kävi. Erinomaisella asenteella taistelleet raumalaiset hakivat Niiralasta täyden pistepotin

Lukolla ei varmasti ollut kovin kovat odotukset ennen Kuopion-reissua. Joukkuetta kannatelleet tanskalaiset painelivat takaisin ison veden taakse ja runkomiehet Lauri Tukonen ja Jussi Pesonen olivat vammojen takia sivussa. Millä tavalla suunnattoman isot menetykset näkyivät kuntopuntarin kärkijoukkuetta vastaan?

Ei sitten millään tavalla. Lukko tuli Niiralan kaukaloon ärsytettynä joukkueena. Raumalaiset pelasivat fiksua vieraskiekkoa ja osasivat tukkia KalPan pelin karvausta vaihtelemalla.

Ottelu ratkesi tiukoista loppulukemista huolimatta jo avauserässä. KalPa-vahti Mikko Koskisen tupeloinnista kiekko jäi maalin eteen pelattavaksi, eivätkä Janne Kolehmainen ja Mikko Kukkonen saaneet siivottua kiekkoa väljemmille vesille. Janne Keränen sai sivaltaa raumalaisten avausmaalin.

Filip Riska ohjasi komean osuman erän puolivälin jälkeen. Justin Azevedo ruokki Teemu Nurmea hienolla syötöllä heti toisen erän alkuun ja ottelu vaikutti vahvasti taputellulta.

– Koko joukkue oli todella hyvin valmistautunut peliin. Ratkaisu oli jo ensimmäisessä erässä. Siinä hankittu johto piti loppuun asti. Vieläpä mielestäni ansaitsimme johtoaseman ottelun alussa, Lukon päävalmentaja Risto Dufva summasi.

– Sanoin erätauolla joukkueelleni, että edellisen pelin valmistautuminen Tampereella meni juuri päinvastoin. Olen samaa mieltä Riston kanssa, että lukemat olivat ansaitut. Valmiimpi vei peliä. Huono valmistautuminen menee aina osittain valmentajan piikkiin, mutta pelaajallakin on henkilökohtainen vastuunsa, KalPa-käskijä Jari Laukkanen ruoti.

"Turha potkia roskiksia kun löysät on jo housussa"

Nurmen maali jäi ottelun voittomaaliksi, mutta KalPa nousi vielä taistelemaan voitosta. Joonas Riekkinen teki ylivoimalla kotijoukkueen avausmaalin toisessa erässä ja kapteeni Sami Kapanen herätti joukkueensa vielä taisteluun ohjaamalla komean kavennuksen.

Ottelun lopussa KalPalla oli hurja pyöritys. Kiekko pelattiin jo kertaalleen Petri Vehasen vartioimaan Lukko-maaliin, mutta peli oli jo vihelletty poikki. Kapaselle tarjottiin vielä loppusekunneilla mainio paikka, mutta Vehanen ehti laittaa räpylänsä eteen.

– Erittäin hyvää peliä meiltä ja vielä laajalta rintamalta. Toisessa erässä pelasimme 10 minuuttia alivoimaa, joten muutamat miehet jäähtyivät ja jouduimme kaventamaan loppua kohti, Dufva kiitteli.

– Lukko sai tapettua jäähyt ja meidän huono valmius näkyi vielä toisessa erässä. On tunnetusti haasteellista sytyttää joukkuetta enää tuossa vaiheessa, Laukkanen harmitteli.

– Joskus voi potkia roskiksia tai kaataa limsakoreja, mutta kyllä siinä vaiheessa ollaan vellit housussa, jos kello 18:30 ei olla valmiita pelaamaan.

Straka ei vielä erottunut

KalPan ongelmana on useassa ottelussa ollut huono viimeistely. Nytkin kiekon päältä lapioitiin lumia moneen otteeseen. Tosin Lukko-puolustajat uhrasivat kroppaansa mallikkaasti kiekon eteen ja Vehanen selvisi maalilla tuurilla ja taidolla. 

Ainakaan tiistaisten otteiden perusteella Lukon ei tarvitse ikävöidä tanskalaisia huippumiehiään. Koko joukkueesta huokui hyvä asenne ja työhaalarit oli puettu päälle. Oliko joukkue lähtenyt reissuun ”nyt näytetään”-asenteella suurten muutosten jälkeen?

– Sillä asenteellahan pitäisi lähteä jokaiseen otteluun, mutta olen kyllä kiitollinen joukkueen suoritukseen tänään. Sitä ei voi kiistää, etteivätkö tanskalaiset olleet isoja miehiä meille, mutta tilanteeseen on sopeuduttava, Dufva kertoi.

Raumalaisten tuorein vahvistus, vanha tuttu Josef Straka ei vielä ensimmäisessä ottelussa erottunut kentältä. Tsekkitaituri liittyi joukkueeseen vasta eilen, joten alkukankeus on ymmärrettävää.

– Vaikea ottelu minulle. Olen ollut pelaamatta kaksi viikkoa. Toivottavasti tuntuma löytyy päivä päivältä paremmin, Straka totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle