Onnistuuko Blues vihdoin Areenalla?

LIIGA / Ennakko
Jatkuuko Tommi Huhtalan hyvä maalivire?
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Bluesin vierailut Helsingin Areenassa ovat viime aikoina olleet varsin vaikeita. Espoolaisten perisynti Jokerien vieraana on ollut huono otteluun valmistautuminen. Onnistuuko lentävä lähtö tiistaina sarjakärjen kustannuksella?

Jokerit ja Blues iskevät pääkaupunkiseudun paikalliskamppailussa yhteen neljännen kerran tällä kaudella. Aiemmat kohtaamiset ovat kaikki päättyneet helsinkiläisten voittoon, kun joukkue on onnistunut kampeamaan voiton kaksi kertaa kotikentällään ja kerran Espoossa.

Areena on ollut Bluesille viime aikoina vaikea vieraskenttä, sillä kahdessa edellisessä ottelussa espoolaiset ovat olleet täysin vastaantulijoita maalierolla 9-3. Juuri ennen joulutaukoa pelatussa ottelussa Jokerit pommitti Lars Voldenin jo avauserässä vaihtoon iskemällä kolme osumaa 14 minuutin aikana.

– Kaksi edellistä visiittiä ovat olleet surullisenkuuluisia, joten eiköhän nyt olla valmiita, espoolaisten päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi Ässät-ottelun jälkeen.

Molempien peli seilaa aallonharjalta pohjalle

Jokerit on tuloksellisesti onnistunut viime aikoina kohtalaisen hyvin, sillä joukkue on voittanut kolme viidestä viime ottelustaan ja jatkaa edelleen sarjan kärjessä. Peli ei kuitenkaan tuloksesta huolimatta ole ollut eheää ja taso on heitellyt pahasti otteluiden sisällä.

Lappeenrannassa ja Oulussa Jokerien peli oli kaksi erää hyvin hallussa, mutta huonot kolmannet erät maksoivat voiton molemmissa vieraskamppailuissa. Kotiottelussa Tapparaa vastaan joukkue puolestaan oli kaksi ensimmäistä erää telineissä, mutta nousi kolmannen erän hyvillä suorituksilla vielä voittoon voittomaalikilpailussa.

– Molemmat vierasottelut olisi pitänyt voittaa. Puolustuspäässä tuli vähän turhia virheitä ja jäähyjä. Kokonaisuutta kun saadaan parannettua siihen, mitä se oli ennen joulua, niin kyllä siitä taas hyvä tulee, Antti-Jussi Niemi sanaili Jokerien verkkosivujen videohaastattelussa.

Myös Blues on kärsinyt samanlaisesta ilmiöstä, joskin hieman laajemmassa mittakaavassa. Edelliset viisi ottelua ovat kulkeneet tasaisella tahdilla vuorotellen voiton ja tappion välillä. Lauantaina Ässät kaatui kotikentällä suvereenilla esityksellä, mutta perjantaina espoolaiset eivät yltäneet parhaimpaansa Pelicansin vieraana.

Kotijoukkueen pettyneet nuoret palaavat kokoonpanoon

Nuorten MM-kisat ovat päättyneet ja pettyneet nuorukaiset ovat karsintasarjan koluamisen jälkeen palanneet liigajoukkueiden pariin. Alustavien tietojen mukaan Jokerit lähettää osan maajoukkuepelaajistaan hakemaan pelituntumaa ensin Kiekko-Vantaan riveistä, sillä vain Matti Lamberg ja Petteri Lindbohm harjoittelivat maanantaina liigajoukkueen mukana. Mukana oli myös maajoukkueen mukana kulkenut kakkosvalmentaja Tomek Valtonen.

Teuvo Teräväinen, Markus Hännikäinen, Saku Salminen, Esa Lindell ja Joonas Korpisalo huilaavat siis mahdollisesti vielä tiistain liigaottelussa ja saattavat pelata Kiekko-Vantaan keskiviikon ottelussa Lempäälän Kiekkoa vastaan.

Päävalmentaja Tomi Lämsän mukaan tiistain ottelun kokoonpano ratkeaa kuitenkin vasta pelipäivän aamuna, jolloin varmistuu myös Ilari Filppulan ja Ben Eavesin pelikunto. Varmuudella poissa kokoonpanosta on takaisin Detroitiin keskiviikkona matkustava Valtteri Filppula. Myös Teemu Henritius parantelee edelleen akillesjännevammaansa.

Blues sai viime otteluun takaisin alkukaudesta kovassa vireessä olleen Teemu Rinkisen. Lahtelaisen kiekkokoulun kasvatin tahti on hyvän alun jälkeen hieman hyytynyt, mutta hän on edelleen tärkeä osa espoolaisten hyökkäystä. Tobias Salmelainen ja Jani Hakanpää ovat todennäköisesti edelleen sivussa. Myös nilkkansa nuorten MM-kisoissa murtanut Miro Aaltonen huilaa.

Lauantaina 4-2-voiton Ässistä kotikentällä torjunut Antti Ore jatkaa hyvin todennäköisesti voitokkaan ottelun jälkeen vierasjoukkueen maalilla. Konkarivahti Juuso Riksman on edelleen sivussa loukkaantumisen takia. Kotijoukkueen maalilla jatkaa mitä todennäköisimmin Eero Kilpeläinen.

Seuraa Heitä

Teemu Pulkkinen #6 | Kunlun Red Star

Laitahyökkääjä

Laitahyökkääjä on yhdeksän ottelun pisteputkessa, jossa on syntynyt tehot 6+6. Vaikean alkukauden jälkeen ottanut hyvin vastuuta ja on Filppulan poissa ollessa joukkueensa kärkihyökkääjä.

Tommi Huhtala #61 |

Laitahyökkääjä

Huhtala oli hattutempullaan ottelun hahmo lauantain Ässät-ottelussa. Neljässä edellisessä ottelussa on syntynyt viisi maalia ja yksi syöttö.

Antti-Jussi Niemi #7 |

Puolustaja

Konkaripuolustaja saavutti 400. ottelun rajapyykin Oulussa. Ei ole vanhoilla päivillään enää nopea tai taitava, mutta on silti syöttänyt viidessä viime ottelussa viisi osumaa.

Niklas Tikkinen #55 |

Puolustaja

Nuori puolustaja palasi pelaavaan kokoonpanoon viime ottelussa ja sai ottelun jälkeen kehuja päävalmentaja Marjamäeltä. Yhdessätoista ottelussa on syntynyt kuusi syöttöpistettä ja etenkin avauspeli on kaunista katseltavaa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Erik Karlsson 1 4 5
2.Teemu Pulkkinen 2 3 5
3.Jarkko Ruutu 2 3 5
4.Riku Hahl 1 3 4
5.Steve Moses 3 1 4
Blues M S P
1.Kristian Kuusela 1 4 5
2.Tommi Huhtala 4 1 5
3.Teemu Ramstedt 2 2 4
4.Tomi Sallinen 1 3 4
5.Joonas Jalvanti 1 3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle