Ilmala vastaan Tapiola

LIIGA / Ennakko
Taisteluilmeet ovat molemmilla kohdallaan.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Pääkaupunkiseudun joukkueet kohtaavat kolmatta kertaa tällä kaudella. Aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet Jokerien voittoon. Saako Blues vieläkään napsittua pisteitä sarjan kärkijoukkueelta?

Jokerit lähtee otteluun SM-liigan paras kotisaldo taskussaan. Blues joutuukin tekemään ankarasti töitä kaapiakseen pisteitä Helsingin Areenalta.

Vierailija onnistui tiistaina nollaamaan kotonaan vahvan JYPin. Joukkue tarvitsee hyvää maalivahtipeliä myös keskiviikkona, sillä kotijoukkueen vaarallisuus hyökkäyspäässä ei ole mikään salaisuus. Kaksikko Juuso Riksman - Lars Volden, on osoittautunut loistavaksi pariksi, eikä joukkueen pitäisi kaatua maalivahteihinsa. 

Jokerien maalin suulla Eero Kilpeläinen on parantanut otteitaan, mitä lähemmäs pudotuspelejä kausi on edennyt. Hän nollasi tiistaina vieraissa Lukon ja jatkaneekin maalilla Bluesia vastaan.

Erikoistilannepelaaminen ratkaisevassa roolissa

Molempien joukkueiden ylivoimapelaaminen on ollut erittäin hyvää. Kotijoukkue on pelannut kolmanneksi parasta ylivoimaa, mutta vierailija Blues on heti kannassa kiinni ollen SM-liigan neljänneksi tehokkain joukkue ylivoimalla.

Vaikka Blues on ollut tehokas ylivoimalla, on se ollut sitä ainoastaan kotona. Vieraissa espoolaiset ovat olleet liigan kolmanneksi heikoin ylivoimajoukkue, kun taas Jokerit on kotona alivoimalla päästänyt toiseksi vähiten maaleja.

Vierailijat eivät saa päästää Jokerien ylivoiman arkkitehtejä, Erik Karlssonia ja Ilari Filppulaa, pahantekoon. Bluesin tehopelaajan Teemu Ramstedtin tasonnosto olisi toivottavaa. Ramstedt väläytteli harvoin käyttämänsä laukauksen tasoa maajoukkueen paidassa Tšekkiä vastaan. Samanlaisia esityksiä kaivataan myös narripaitoja vastaan.

Kokoonpanot

Kotijoukkue saa peliin mukaan Karlssonin, joka kärsi pelikieltonsa Lukko-ottelussa. Teemu Eronen loukkaantui tiistain ottelussa eikä varmastikaan pelaa Bluesia vastaan. Näitä vaihdoksia lukuun ottamatta, Jokerit lähtee otteluun todennäköisesti samanlaisella kokoonpanolla kuin keskiviikkona.

Lars Volden pelasi Bluesin maalilla JYP-ottelussa, joten on todennäköistä, että Juuso Riksman aloittaa Jokereita vastaan. Poissa vierailijoiden kokoonpanosta ovat maalivahti Antti Ore ja puolustaja Jani Hakanpää sekä hyökkääjät Teemu Rinkinen ja Tobias Salmelainen.

Joukkueet ovat myös ilman nuorten MM-leiriläisiä: Jokerien kuusikko ei pelannut tiistaina, Bluesin miehistöstä Miro Aaltonen ja Juuso Ikonen jäävät pois verrattuna tiistain miehistöön. Eetu Pöysti palaa riveihin, lisäksi joku A-junioreista tehnee liigadebyyttinsä.

Seuraa Heitä

Teemu Pulkkinen #6 | Kunlun Red Star

Laitahyökkääjä

Pulkkinen on kolmen ottelun maaliputkessa ja peli alkaa näyttää yhtä loisteliaalta kuin tulokaskaudella. Hänen maalinsa ratkaisi kauden ensimmäisen kohtaamisen, käykö niin myös tänään?

Kristian Kuusela #71 |

Laitahyökkääjä

Maajoukkueessakin vieraillut hyökkääjä saa vastuuta kaikenlaisissa tilanteissa. Tekeekö maaleja, vai onko päävastuu puolustamisessa?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Steve Moses 3 1 4
2.Teemu Pulkkinen 1 2 3
3.Erik Karlsson 0 3 3
4.Ilari Filppula 1 1 2
5.Antti-Jussi Niemi 0 1 1
Blues M S P
1.Henri Laurila 0 1 1
2.Juuso Ikonen 0 1 1
3.Mika Hannula 1 0 1

» Lähetä palautetta toimitukselle