Jokerit isännöi Bluesia härkäviikon päätösottelussa

LIIGA / Ennakko
Kauden ensimmäinen kohtaaminen ratkesi Teemu Pulkkisen kyseenalaiseen maaliin.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Pääkaupunkiseudun paikalliskamppailu huipentaa Jokerien neljän ottelun viikon, kun ottelun vähemmän pelannut Blues saapuu helsinkiläisten vieraaksi. Tekeekö Joonas Korpisalo ensiesiintymisensä kotiyleisön edessä?

Kotijoukkue Jokerit on rehkinyt menneellä viikolla urakalla, kun sunnuntain ottelu on sille jo viikon neljäs. Viikko alkoi vahvasti, kun joukkue kaatoi kotonaan sekä Kärpät että Lukon, mutta lauantain vierasmatka Jyväskylään ei ollut yhtä onnistunut. JYP vei lopulta kamppailun nimiinsä selvin 5-1-lukemin.

- Tämä lopputulos jätti hampaankoloon sen verran, että lisävirtaa siitä saa, päävalmentaja Tomi Lämsä sanoi ottelun jälkeen.

- Tänään pelattiin viisikkona parhaiten. Nollattiin hyvin JYPin maalipaikat. Siitä on hyvä rakentaa kohti huomista. Pari napsua kun otetaan maalinedustoille, niin kyllä tuloskin tulee olemaan parempi, hän jatkoi.

Viikon neljäs ottelu ja paha loukkaantumissuma eivät myöskään huolettaneet nuorta jokerivalmentajaa.

- Kesästä asti ollaan tehty hyvin töitä. Kyllä huomenna ollaan ihan valmiita pelaamaan, Lämsä vakuutteli.

Bluesille sunnuntain ottelu on puolestaan viikon kolmas. Espoolaiset kaatoivat keskiviikkona Ilveksen kotonaan lukemin 4-3, ja myös lauantain ottelu Turussa oli tiukka. Lopulta TPS vei kuitenkin voiton 3-2-luvuin.

- Kolmas erä oli meiltä jo hyvää pelaamista, mutta pitkä on matka, sillä meillä heittelee tuo pelaamisen taso, päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi lauantain ottelun jälkeen.

- Kotona pelaamme hyvin, mutta kun bussi lähtee pihasta, niin sen jälkeen meidän itseluottamuksemme ja pelirohkeutemme ei ole sillä tasolla, millä sen pitäisi olla, hän pohti.

Virheet kostautuvat välittömästi

Blues puolusti ansiokkaasti maalinedustaansa lauantaina Turussa ja piti TPS:n hyökkäykset pääosin poissa huippupaikoilta. Muutaman kerran joukkueen puolustus kuitenkin uinahti, ja NHL-tähdillä vahvistutettu turkulaisjoukkue iski välittömästi.

Samaa on luvassa todennäköisesti myös sunnuntaina Areenalla, sillä Jokerit oli torstaina kotonaan tappavan tehokas, vaikka se ei älyttömästi paikkoja Lukkoa vastaan luonutkaan. Toisaalta lauantaina vieraskentällä helsinkiläiset eivät saaneet vähistä paikoistaan aikaiseksi kuin yhden maalin.

Jokerit onnistui vieraskentällään puolustuspelissä tasakentällisin hyvin, mutta jyväskyläläisten kolme ylivoimamaalia ratkaisivat pelin. Blues ei Areenalla varmasti maalipaikoilla juhli, joten Jokerien nuori puolustuspää on syytä laittaa kovaan mankeliin ylivoimalla.

Kotijoukkueelta ovat edelleen sivussa Ossi Väänänen, Semir Ben-Amor, Valtteri Filppula, Henri Heino, Teemu Henritius, Ben Eaves, Nichlas Hardt, Saku Salminen, Frans Tuohimaa ja todennäköisesti myös Markus Nordlund sekä Ilari Filppula.

Blues puolestaan painii lähes täydellä kokoonpanolla, kun vain Tobias Salmelainen on sivussa. Vierasjoukkue pyrkiikin hieman tuoreempana varmasti pääsemään isäntien edelle aktiivisella luistelullaan.

Jokerimaalille uutta verta?

Antti Ore pelasi lauantaina Bluesin maalilla Turussa, joten sunnuntaina vierasjoukkueen torjuntavastuun kantaa todennäköisesti Juuso Riksman.

Jokerien tilanne puolestaan on varsin mielenkiintoinen, sillä Eero Kilpeläinen on aloittanut kaikki kolme viikon ottelua. Lauantaina hänet kuitenkin vaihdettiin pois maalilta 0-4-tilanteessa ja tilalle luisteli ensimmäiset minuuttinsa SM-liigassa saanut Joonas Korpisalo.

- Aika nopea vaihto tuli, ei siinä ehtinyt hirveästi miettiä. Hyvä keskittyminen ennen peliä, oli se juttu. Paljon on tullut tässä miesten mukana treenattua, Korpisalo pohti omaa suoritustaan.

- Hienoja koppeja ja kokeneen liigapelaajan elkeitä. Hienosti hyppäsi sisään kovassa paikassa, Lämsä puolestaan suitsutti uutta maalivahtiaan.

Päävalmentajan mukaan lauantain vaihdossa ei kuitenkaan ollut kyse Kilpeläisen huonosta päivästä. Lopullinen päätös pelaavasta maalivahdista tehdään paluumatkan aikana.

- Ei missään nimessä mennyt yhtään Eeron piikkiin. Ei tässä ole tarvetta naulaamiselle. Koko joukkueen juttuja nämä ovat, hän pohti.

- Pitää vielä miettiä linja-automatkalla, että miten tehdään. Eero on kuitenkin kokenut maalivahti, eivätkä nämä pelimäärät häntä hetkauta.

Seuraa Heitä

Teemu Pulkkinen #3 | Wild Wings

Laitahyökkääjä

Jokerihyökkääjä ratkaisi joukkueiden edellisen kohtaamisen, mutta suoritustaso heittelee edelleen todella paljon. Saa enemmän vastuuta loukkaantumisten takia, mutta pystyykö kantamaan joukkuettaan muiden poissaollessa?

Teemu Rinkinen #63 |

Laitahyökkääjä

Alkukaudesta SM-liigan vaarallisimman duon nimikaima Ramstedtin kanssa muodostanut hyökkääjä on hyytynyt kauden edetessä. Luontainen maalintekijä pelaa nyt myös uuden sentterin kanssa, kun keskellä viilettää Marco Rosa. Tuoko uusi keskushyökkääjä kaivatut tehot esiin?

» Lähetä palautetta toimitukselle