Blues ja Jokerit taistelevat kakkossijasta

LIIGA / Ennakko
Joukkueilla on tiistailta allaan voitot.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Espoo Blues isännöi keskiviikkona Helsingin Jokereita. Tiistaina voitokkaasti kotikaukaloissaan esiintyneet joukkueet kohtaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Keskiviikon herkkupalan panoksena on liigan kakkospaikka. Liigan paras kotijoukkue Blues on ottelun alla toisena, mutta Jokerit on vain pisteen perässä kolmantena.

Molemmat voittivat tiistaina kotikaukaloissaan. Bluesin tappioputki meni poikki vakuuttavalla 4-2-voitolla Lukosta, kuntopuntarin kärkijoukkue Jokerit kaatoi JYPin 1-0.

Paljon yhteistä

Joukkueissa on paljon samaa. Molemmat ovat kiekkoa pitämään pyrkiviä joukkueita, joiden kausi on alkanut hyvin. Hyökkäyskalustot ovat jokseenkin pienikokoisia - esimerkiksi tiistain peleissä joukkueiden pisimmät hyökkääjät olivat 186- ja 185-senttisiä. Kokoonpanoissa on muutenkin samankaltaista sekoitusta, vaikka jokeripakka onkin huomattavasti nimekkäämpi loukkaantumisista huolimatta.

Peräkkäisinä päivinä pelattaessa avainasemaan nousee aina pelaajien jaksaminen. Monesti piimä painaa pohkeessa otteluiden loppupuolella. Blues joutui tiistaina kuormittamaan puolustustaan, kun Jens Westin loukkaantui ja espoolaiset kierrättivät viittä puolustajaa.

Jokerien kohdalla pientä kysymysmerkkiä voidaan piirtää ykkösketjun yläpuolelle. Triosta Valtteri Filppula pelasi yli 26 minuuttia, veli Ilari ja Steve Moseskin kellottivat yli 23-minuuttiset ajat tauluun. Se rasittaa, vaikka kuinka olisi kesällä raatanut kunnon eteen.

Kaikilla Blues-hyökkääjillä on tiistailta allaan alle 20-minuuttinen iltapuhde. Filppuloita ja Mosesta vastaan Bluesilla on asettaa kapellimestari Teemu Ramstedtin tehovitja, joka tukahdutti Lukon tiistaina.

Kenttäpelaajien kuormituksen lisäksi mielenkiintoinen aspekti on luonnollisesti maalivahtipeluutus. Jokerit on nojannut pitkälti Eero Kilpeläiseen. Hän lienee jokerimaalilla myös keskiviikkona. Kahdessa viime pelissä Kilpeläinen on torjunut 34 kiekkoa 36 häntä kohti lauotusta kiekosta.

- Viime kierroksilla on kuitenkin pystytty tietynlaista hyökkäyspelin kontrollia parantamaan, vastuullisuus on kasvanut, Jokerien päävalmentaja Tomi Lämsä analysoi tiistaina.

Bluesin Antti Ore on helpottanut Juuso Riksmanin kuormaa, muttei ole kyennyt vastaamaan Bluesin ykkösvahdin tasoon. Jo useamman kerran "tuplapelejä" pelannut Blues peluutti viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa Riksmania peräkkäisinä päivinä. Edessä lienee Bluesin kauden kovin vastustaja, joten joukkue tarvitsee ykkösvahtiaan.

Espoolaisten ainoa loukkaantumishuoli on Jens Westinin pois putoaminen tiistaina. Puolustaja Niklas Tikkinen on Mestis-lainalla, joten Westinin paikan ottanee epätasaisesti takalinjoilla luutinut Harri Ilvonen. Jokerien pitkältä sairaslistalta ei vielä keskiviikoksi liene palaajia, joskin Nichlas Hardtin ja Ben Eavesin pelikuntoon toipuminen on lähellä.

Seuraa Heitä

Teemu Pulkkinen #6 | Kunlun Red Star

Laitahyökkääjä

Joko ketsuppipullo aukeaisi? Järjesti tiistana hyvin tontteja pelikavereilleen.

Henri Laurila #44 |

Puolustaja

Erinomainen alkukausi. Laurilan kanuuna on laulanut iloista lauluaan. Jo 10 pistettä kasassa - piste-ennätys 17.

» Lähetä palautetta toimitukselle